Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Manhattanu vypukla smrtonosná nákaza, která mění lidi v krvelačné bestie. Šestice obyvatel domu musí přetrvat noc chránicí své obydlí a životy do doby, než bude mít magistrát města vše pod kontrolou. (LIVINGDEAD)

Recenze (58)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Syrový a neradostný nízkorozpočťák z ulic dolního Manhattanu o náhle vypuknuvší děsivé virové epidemii. Ta se lavinovitě a nezadržitelně šíří, protože nakažení lidé mají jedno neovladatelně silné puzení - pokousat a sežrat co nejvíc dalších lidí. Nákazu mají na svědomí krysy, jejichž kousnutím se na člověka přenesl záhadný virus který nejenže způsobuje agresivní kanibalismus, ale navíc i nakaženým lidem roztomile mění xichtíky na jakési "krysolidi". Film je velmi povedený, se skvělou realistickou atmosférou, s dobrou výpravou a věrohodnými interiéry, s dobrými neznámými herci, ale bohužel trpí jednou vážnou chorobou, kterou trpí skoro všechny dnešní podobné filmy, a tou je naprosto příšerná ruční kamera. Pro některé citlivější jedince, mající v oblibě pomalé a klidné záběry (jako jsem třeba já), jsou některé scény téměř nekoukatelné. Z toho důvodu dávám jen průměrné hodnocení, i když film by si objektivně zasloužil minimálně o jednu hvězdu víc. Ale tohle je jediný způsob, jak můžu protestovat proti soudobému kameramanskému debilismu. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Po záživných REC a Karanténa, přišla další pecka! Lidé zmutovaní v obří krysy napadnou Manhattan, ten kolabuje, protože si nikdo neví s nákazou rady. Národní garda dostává svolení všechny bez milosti střílet, jen nenakažené odchytávat. Po dokoukání snímku sem si mnul ruce blahem, že po dlouhé době zase vylezlo něco solidního. 80% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mulberry Street aneb krysy znovu útočí. Tentokrát ale jinak. Nejedná se totiž o již několikrát viděnou variantu filmu s přemnoženými/agresivními malými hlodavci, ale spíše o zombie horor, v němž hlavní úlohu nemají nemrtví, nýbrž "krysí lidé". Masky jsou na celkem dobré úrovni, hlavním mínusem tak pro mne byly nesympatické postavy a občasná nepřehlednost akčních scén. Od filmu jsem mnoho nečekal, ale nakonec se z Mulberry Street vyklubal příjemný horůrek s dobrou atmosférou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Vítej doma, zlatíčko!" Jo, kdyby holka tušila, do čeho přijela...Pěkná krysí zombiárna, která je v první půli pomalejším psychologickým dramatem s příjemnou hudbou a kamerou, se ve druhé půli zvrhne ve zběsilý útěk o život. Lidé si nejsou jisti nikde, jelikož jejich zmutovaní soukmenovci nejsou běžnými zombie. Krysí mutace jim dovoluje proškrábat se nejen skrze dveře, ale i skrze zdi a stropy (aby ne, když krysy i potkani přehryžou ocelové trubky a prohrabou se betonem). Nevím, jak krysa, ale odolný potkan vydrží 5 minut pod vodou a dokáže vylézt odpadní rourou záchodu do třetího patra. Boj přežívajících je zoufalý, až dokumentární záběry krmících se mutantů dávají tušit, že moc šancí nemají. Závěr mi připomněl Noc oživlých mrtvol. U těchto filmů mám vždy pocit, že skutečnost by byla nejspíš podobná a že neschopná vláda a armáda by se chovaly stejně... ()

petero 

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 2 (Borderland, Crazy Eights, Lake Dead, Mulberry St., Nightmare Man, The Deaths of Ian Stone, Tooth n Nail, Unearthed) Nepodarená variácia na zombie filmy, kombinujúca 28 DAYS LATER a NIGHT OF THE LIVING DEAD. Nízkorozpočtovosť je úspešne zakamuflovaná kamerovým filtrom, ale všetko to kazí dosť nepravdepodobný scenár. Prepuknutie nákazy má rôzne doby trvania, postavy jednajú rozporuplne, nainfikovaný sa dostávajú cez bariéry tak ako sa scenáristovi hodilo a deratizérom sa zasahovať asi veľmi nechcelo. Že nepoužili aspoň kuchynské nože bolo tiež čudné. Ale dedo bol zato frajer keď sa odpálil kyslíkovou fľašou. Podobne ako pri FEAST aj tu ma štvala zmätenosť pri útokoch krysích ľudí. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama