Reklama

Reklama

Výstřel

  • Česko Výbuch (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Travolta jako lovec zvuků, který náhodně odhalí zločin... Mladý zvukař Jack Terry se vydává na lov nejrůznějších „ruchů“ k novému filmu natáčenému pro soukromou filmovou společnost. Přitom se náhodou stává svědkem nehody, při níž auto nečekaně sjede z mostu do řeky. Jackovi se podaří dívku Sally zachránit z topícího se vozu, jeho řidič však již nejeví žádné známky života. V nemocnici se ukazuje, že mrtvý muž je úspěšný politik a guvernér McRyan, jeden z kandidátů na místo amerického prezidenta. Jeho podřízený Lawrence Henry, požádá Jacka, aby s ohledem na rodinu raději pomlčel o dívce, která byla ve voze. Jack později doprovodí Sally do nedalekého motelu. Tím však celá záležitost vůbec nekončí, natočený zvukový záznam naznačuje, že nehoda byla nejspíše někým připravena… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (246)

Maq 

všechny recenze uživatele

To je, panečku, bída! Někdo někde vyštrachá námět, ne snad původní, ale přece ne až tak špatný. Jenže dál už to Palmovi prostě nemyslelo, vleče se to upoceně a trapně k jednomu ze dvou možných blbých závěrů. Záběr šikmo vzhůru na siluetu muže napřahujícího k osudové bodné ráně a na pozadí temné nebe a ohňostroj. Palma to asi točil na Silvestra u nás na dědině, taky už pěkně zbořenej. --- O to nic, však špatných filmů je vždycky víc než dobrých. Jen když se dívám na tu všeobecnou spokojenost kolem, říkám si, to je teprve ta pravá bída! On někdo otočil kameru plynule dvakrát dokola. To se musí vidět, úžasné umění a hotový zázrak moderní techniky. Asi okopírovali špičkový afghánský vodní čerpadlo a z druhé strany to tlačil osel. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi vôbec nesadlo, čo mňa samého seba celkom prekvapilo:)...Neprišlo mi to napínavé, zaujímavé, temné..skôr nudné a sterilné . Jediné, čo si zapamätám sú typické DePalmovské fetišistické zábery a strihy (havária, Travoltove hrátky so zvukom). Keby aspoň DePalma viac a lepšie vykrádal Hitchcoka, ako to má/mal vo zvyku:) ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak výbuch jsem bohužel nedokoukal, ale po konzultaci s panem Rob Royem a jeho následném ujištění, že snímku klidně těch pět můžu dát, jsem se rozhodl, že jej konečně ohodnotím. O Briana De Palmu se začínám vážně zajímat, po skvělé Zjizvené tváři a úžasném Výbuchu si jej totiž jako filmaře nesmírně vážím. Nestává se totiž zase tak často, abych se napětím nedokázal od filmu odtrhnout, zběsile přemýšlel o vyústění ze situace, ve které se jednotlivé postavy nacházejí a ještě zároveň se s hrdiny dokázal na tak vysoké úrovni identifikovat a fandit jim. No prostě paráda, doufám, že další Palmovi snímky budou také tak kvalitní a ponesou se v podobném šíleném tempu. 100% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Brian De Palma si pro Blow Out vypůjčil námět z Blow-up Michelangela Antonioniho a hravě ho přetvořil ve svém osobitém stylu do velmi napínavého thrilleru. Největším tahákem filmu je pro mě mladý John Travolta, který zde ukazuje, jaký má talent pro dramatické role. Výstřel je příjemný a napínavý thriller, který nikoho nemůže zklamat. Finále je bombastické. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nechtějí detaily ani politickou vraždu ... jen nehodu." Tak nám zemřel budoucí prezident a to je vždy ideální čas pro nějakou tu konspirační teorii. Já mám konspirace rád, takže věřím, že kdyby do toho byl zapleten někdo mocný, tak okamžitě zmizí zvukař Jack, štětka Sally i fotograf Manny společně se všemi důkazy v nějaké sympatické spalovně či vrakovišti. Nicméně tohle je film, takže tu máme odhodlaného hrdinu a jeho boj za pravdu, což je sympatické. Prostě není těžké Jackovi fandit, užívat si technických vymožeností začátku osmdesátých let a doufat, že to dopadne jinak, než to dopadnout musí. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (7)

  • John Travolta trpěl během natáčení nespavostí, což je také důvod, proč po celý film vypadá tak mrzutě. (Matty)
  • První volbou pro hlavní roli byl Al Pacino. Kvůli jeho nedostupnost byl osloven John Travolta, který promptně navrhnul obsazení Olivie Newton-John do role Sally, což De Palma odmítnul. (Matty)

Reklama

Reklama