Reklama

Reklama

Afro Samurai

(seriál)
  • USA Afro Samurai
všechny plakáty
Trailer

Epizody(5)

Obsahy(1)

Na temnou cestu ve futuristickém feudálním Japonsku se vydává samurai prahnoucí po pomstě za vraždu svého otce, kterou na vlastní oči kdysi v mládí viděl. Ze studia Gonzo se na nás valí přehršle soubojů , krve a končetin poletujících vzduchem. Seriál částečně čerpá z RUROUNI KENUSHIN: TSUIOKUHEN a SAMURAI CHAMPLOO. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Příběh který je plochý jak prkno a zaobalený do surového obalu z krve a hromady usekaných končetin. Není to nic osobního, prostě jenom pomsta - krutá a nesmlouvavá. Prolínání hlavní dějové linky a flashbacků z minulosti je také hodně zajímavé. Animace a hudba je dost unikátní záležitost. Navíc je tam i několik momentů u kterých jsem si říkal, jestli tohle myslí vážně (RoboAfro, Jinno jako medvěd/ Darth Vader). Ve výsledku jsem z toho měl pocit pocit, jako bych se koukal na animovanou napodobeninu Tarantinova Kill Billa, ale s jedním zásadním rozdílem. Zatímco u hraného filmu na mě všechna ta krev stříkající jako vodotrysk a "cool" souboje v kterých herci překonávají lidské možnosti působí dost hloupě (což je také hlavní důvod proč se nemůžu střízlivý a "nezhulený" dívat na japonské hrané akční filmy) a prostě mě to tak nějak brání tomu abych se do filmu ponořil u anime tenhle problém evidentně nemám. Takže jsem se nechal unést touhle šíleností a nechal se strhnout atmosférou. Nakonec i příběh překvapil pár zajímavými zvraty a finální pointa a rozhovor Afra a Pistolníka mě i přiměl k zamyšlení. Kdyby nebyl Afrův "imaginární kamarád" tak nesnesitelně ukecaná figurka a kdyby byly dialogy okořeněné nějakými opravdu peprnými dialogy, pak bych tomu napálil 5*, ale takhle jen 8/10. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Ta hromada skvělých soubojů nemůže úplně zastřít dějovou pustotu za kterou se skrývá nejjednodušší myslitelná revenge šablonka a pocit, že by se to dalo celé odvyprávět v průběhu 20 minut. Dobře že jde o minisérii, dívat se na to v kuse, tak je to určitě za 3*. Takhle vás aspoň s každým započatým dílem znovu okouzlí stylová animace a bitky krvavější, než ty z Kill Billa. 70% EDIT: S odstupem zaokrouhluju hodnocení dolů. Afro samurai až příliš stojí na zpracování, a kromě vzpomínek na hezké obrázky ve mně nic nenechal. Stařičký Ninja scroll taky dějově neoslní, ale i přes archaický vizuál je mnohem nápaditější, dynamičtější a hlavně zábavnější. ()

Reklama

Saraph 

všechny recenze uživatele

Afro byl v podstatě jedno z mých prvních anime. Ta animace mi ze začátku trochu vadila, ale nakonec jsem i uznal, že není vůbec špatná a dokonce jsem si ji i oblíbil. Dost mě dostal příběh, kterým si to tohle anime razí, nicméně když se díváte na nějaké 12-dílné kvalitní anime, uteče to jako voda. O to víc to uteče, když je to perfektní anime, ale jen na 5 dílů. Musím ubrat jednu hvězdu za uchvátanost. Samotný příběh je vlastně ještě mnohem kratší než 5 epizod, a sice kvůli dlouhým flashbackům. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelné, temné, depresivní. Odehrává se to v perfektním světě. Je to středověké japonsko a řežou se tam katanama, ale vytuněnější bojovníci mají klidně pistole nebo bazuky. V jednom díle se objeví i Afro Droid. Bitky jsou neuvěřitelně stylové podpořené nekompromisnímy přísnými beaty hip hopového guru RZA. A když už děj vypadá obehraně a zdá se, že Afro Samuraj prostě jen jde a kosí, tak přijde nějaký perfektní flashback (dorazil mne 4. díl). Pokud máte odvahu navléct si "number two headband" tak neváhejte a sežeňte si to! ()

gambit 

všechny recenze uživatele

Naprosto zničující atmosféra, geniálně propracovaný vizuál a skvělý hudební doprovod od RZA. Svět Afro samuraie mě okamžitě pohltil, leč musim přiznat, že po třech minutách mi byl jasný vývoj celé zápletky včetně rozuzlení. Tahle šablonovitost a předvídatelnost mi brání v udělení páté hvězdičky, přesto sem si tohle dílo maximálně vychutnal a komukoliv ho rád doporučim. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Původní stejnojmennou mangu, která byla seriálu inspirací, napsal a nakreslil Okazaki Takashi. (Claude Speed)
  • Výroba jednej epizódy stála približne 1 milión dolárov. (Mihail123)

Reklama

Reklama