Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

yossarian- 

všechny recenze uživatele

Jubei je frajer co chodí po kraji a za mrzký peníz dává na frak padouchům a ještě u toho trousí drsné kecy. Prostě hrdina jak má být. Vizuální zpracování nemá chybu a krev teče proudem.To vše tvůrci doplnili zajímavím příběhem a sem tam se objeví nejaká malovaná nahotinka, z čehož plyne, že film nemá chybu:-) ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Těžko mohu hodnotit originalitu filmu, když už mám za sebou několik jiných shonenů, které jsou právě tomuto mnohými prvky podobné a očividně z něj i čas od času čerpají. Být to můj první, tak budu asi plesat, ale přesto bych byl některými drsnějšími scénami dosti vyveden z míry. Lehce jsem měl problémy udržet pozornost a nechat se vtáhnout, přestože vlastně nebylo co vytknout. Snad jen lehká zmatenost větším množstvím jmen. Mě by prospělo drobné natánutí, abych se lépe orientoval ve vztazích, ale kdo hledá akci, tak musí být spokojen s filmem, jak je. Jen doufám, že se filmu budou vyhýbat lidé, kteří se rádi pitvají v porušování některých logických základů. Ti by si film moc neužili. Já jsem se dokonce i přes nezapojenost dokázal dojmout a tak musím hodnotit kladně. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Velká petelice! Skvěle vtahujicí hned od začátku, perfektní animace i hudba, postavy, akce, brutální styl všeho... Říkal jsem si, že tohle je přesně ten typ filmu, kde nejde jít pod pět - protože absolutně nenudí s kombinací toho, že v něm šlape i vše ostatní, pak přišla dejme tomu trošku slabší a pomalejší třetí čtvrtina, ale to asi jen pro to, aby si člověk oddechl před dechberoucím finále, při kterém jsem si s úsměvem na tváři říkal "hm, tak jo" vědom toho, že tohle si proště plný hodnocení bezpochyb zaslouží. Jízda za 9/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, ze by to byla nejaka velka pecka se rict neda, ale film svy prednosti ma. Hlavne to je teda brutalita, protoze neni souboj, kde mi nelitaly koncetiny a litry krve. Problem je, ze ty kecy mezi soubojema lehce nudi a tvurci se sem neobtezovali ani dat nakou poradnou hudbu, aby to ozivila a pritom by to misty fakt chtelo hodne pridat na tempu. Jinak pribehove to je docela slusny, akorat ze zacatku to je krapet zmatek a na konci me nastvalo, ze si to nerozdal Jubie s Shogunem Temnoty. Jsou to lepsi 3*, ale je to hlavne za ty souboje, protoze jinak film lehce nudi. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ukazkove ninja anime. Krvave, sexy, mysteriozni, romanticke, spousta variabilnich protivniku, minimalne v prvni pulce vsechno slape dokonale. V jadru te samurajske rubacky celou dobu citite prislib neceho vic, coz se ale ve finale bohuzel nenaplni a zustane jen u toho vyborneho rubaciho anime. Takze super, ale chybi mi nejaka magie navic, kterou disponuje napr. vetsina kousku od Miyazakiho, nejaky ten filozoficky presah, okouzlujici hudba, nebo vizual, napr. do takove Mononoke, nebo Ghost in The Shell 2 tomuhle chybi cela 1 uroven. "Anyone who makes love to her dies. A perfect women for this hellish world." 8/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)
  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama