Reklama

Reklama

Prosincoví kluci

  • Austrálie December Boys
Trailer 1

Obsahy(1)

Príbeh štyroch chlapcov zo sirotinca, narodených v decembri. Pri príležitosti ich narodenín podniknú výlet k moru. Mladý pár, nachádzajúci sa na pobreží, prejaví záujem o jedného z nich. Priateľstvo nerozlučných kamarátov je zrazu podrobené ťažkej skúške. Ktorý z nich bude vybraný a nájde si svoju novú rodinu? (jojoping)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

CSSML odpad!

všechny recenze uživatele

První moje myšlenka spojená s tímto dílkem byla, kde si Harry zapomněl brýle. Roli pošahaného čaroděje tomuhle hejskovi hned tak někdo neodpáře. Nečekal bych, že v padesátých letech už byly takové kurvy, ale kdo ví. Podle paní vychovatelky Bůh nemá rád motorky, to už bych spíš souhlasil s Blonďákem, že nemá rád idioty, mezi něž tvůrci filmu beze sporu patří. Zahrnutí katolických reálií do takového amorálního snímku je vskutku výsměchem. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Marc Rosenberg .. Chlapci, mám skvělé zprávy. Otec Scully dnes přijímá zpovědi... :-)) Slušná retro rozprávka s neustálým (naštěstí roztomilým) náboženským podtextem o partě prosincových chlapců ze sirotčince, kterým darované prázdniny pozmění životy. Formální podání je hezké, prostředí pobřežní osady doslova kouzelně malebné. Příběh sám o sobě není nijak novátorský a aby měl na víc než být lehce nadprůměrný, ale pořád veskrze tuctový, by potřeboval více než jen jméno Daniel Radcliffe v hlavní roli. Zvláště hlubší prokreslení hlavní dvojice chlapeckých postav by neškodilo, jelikož takhle jejich rozhodnutí působí trochu násilně, ač se jedná o adaptaci vzpomínkové knihy. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film je velmi pekný a komorný. Jediné čo mu môžem vitknúť a aj mu to teda vitknem sú náboženské výjavi, ktoré zbudzovali smiech aj keď nemali. Inak celý príbeh je krásny ako keby vystrihnutý zo života a musím povedať že milo ma prekvapil Daniel Radcliffe, ktorý tú predvádza slušný herecký výkon takže si myslím že nebude zaškatuľkovaný ako harry potter, lebo tu po potterovi nie je ani stopy. Hudba je tu krásna a presne vystihuje atmosféru ale najviac sa podobá na skladby Philipa glassa. Koniec je dojemný a musím sa priznať že mi ta nejáka slzička ušla. Lenže práve to je TO čo tento film robí nevšedným aj keď je všedný a to že rozprávač je jeden s chlapcov na sklonku života a ich posledná stretávka skrátka musí chytiť za srdce, lebo inak ste asi z kameňa. Som rád že som mal možnosť vidieť tento film takysto ako som mal možnosť vidieť The Driving lessons s Rupertom grintom už iba Ballet shoes s emmou watson a uvidíme komu z potterových hrdinov zmena od pottera prospela a komu nie aj keď ani jeden z chlapcov sa za svoje výkoni v iných snímkach hanbiť nemusí ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Poněkud melodramatický doják o potřebě lásky. 1) Na film se se díval proto, že jsem chtěl vidět Daniela Radcliffa v něčem jiném, než ve sterilních potterovinách. Viděl jsem a nebyl jsem překvapen mile ani nemile. 2) Příběh kolísá mezi laciným melodramatem "pro celou rodinu" a romantickou vzpomínkou na jedny zvláštní prázdniny v dětství, prázdniny krásné navzdory životu v sirotčinci. Při závěrečných sentimentálních scénách jsem měl slzy v očích. 3) Pět hvězdiček si zaslouží lokace ve státu Jižní Austrálie, pro malé kluky (a asi nejen pro ně) skutečný ráj. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Potterovic hošík se dokázal vymanit ze sevření svého čarodějnického osudu, odložil kouzelnickou hůlku a z Bradavic se vydal rovnou k moři. Dokázal zde velmi přirozeně a sympaticky ztvárnit postavu dospívajícího hocha, vyrůstajícího v sirotčinci. Když jsem se na něj dívala, neměla jsem pocit, že se dívám na "Harryho." Hezky to "Danny boy" zvládl. Teresa Palmer mu vskutku "pěkně dávala":) a jeho roztržitost a stud byly velmi mile ztvárněny. Prosincoví kluci jsou jeden z těch nezávislých, příjemných, lehkých, sluncem prozářených snímků o dospívání, přátelství a vzpomínání, kde není v podstatě žádný výrazný příběh či zlom, ale celková atmosféra je tak příjemná a pohodová, že si nezaslouží pouze průměrné hodnocení. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2007 v Melbourne. (BMW12)
  • Aby Daniel Radcliffe vyslovoval s věrohodným australským přízvukem, trénoval již šest měsíců před začátkem natáčení. (D3VIL)
  • Všichni chlapci dorazili do sirotčince v prosinci a slaví v tomto měsíci narozeniny, od toho se odvozuje název filmu. (D3VIL)

Reklama

Reklama