Reklama

Reklama

Lovec pokladů Ben Finnegan touží najít poklad zvaný Královnino věno, který se potopil společně se španělskou lodí Aurelia. Zatím se však potýká s finanční tísní, která je stále horší. Dluží peníze gangsterovi přezdívanému Velký Králík. Navíc nestihne rozvodové stání a přijde nejen o manželku Tess, ale také o zbytek skromného majetku. Finn využije náhody, která mu do cesty přivedla milionáře Nigela Honeycutta, pro něhož pracuje Tess jako stevardka. Díky záchraně klobouku jeho dcery se dostane na jeho jachtu a milionáře natolik zaujme, že získá jeho pomoc při hledání pokladu. Ukáže se však, že není jediný, kdo po něm pátrá. Při honbě za pokladem jde o život a Finn se musí rozhodnout, jestli je pro něj přednější poklad, nebo Tess. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (282)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $70,231,041Tržby Celosvetovo $111,231,041Tržby za predaj DVD v USA $20,597,556 //počet predaných kusov 1,235,387║ Dalo sa to zniesť, čakal som väčšiu hrôzu ale nie je to o nič viac, než zlátanina ako Sahara. V podstate ide o tuctové ako že dobrodružstvo v nezáživnej réžii, kde nie je ani jednej poriadnej momentky, čo by pôsobila pre dej osviežujúco. /40%/ ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná nuda v překrásném prostředí!! Normálně by se zdálo, že Andy Tennant je ten správný muž, který dokáže natočit slušnou romaticko-dobrodružnou komedii...ale pravda je bohužel úplně někde jinde, pravděpodobně na dně moře!! Občas se divim, co se dá všechno zkazit, exemplárním případem jsem většinou já:), ale momentální komentář je úplně o někom jiném, zase na druhou stranu všechno zlé je pro něco dobré a já tedy pevně doufám, že dvojici Kate Hudson, Matthew McConaughey minimálně dlouuuuho pospolu neuvidíme, všeho moc totiž škodí!! Ještě mě mrzí to, že si režisér jasně neujasnil (...to je dobrý:), co vlastně chce točit, protože ty drsné scény my přišly dost nesympatický v tomto druhu filmu, je to jako kdybych napsal z ničeho nic dvacet sprostých slov za sebou!!:( Jednou větou: Krásné moře, krásná pláž...kde se poklade schováváš?? ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkovo film pôsobí ako dobrý námet pre zopár-dielny televízny seriál, ktorý by vcelku príjemne vyplnil nedeľné popoludnie pre niektorých ľudí. Ale regulárny celovečerný film by mal ponúknuť divákovi niečo viac, aj keď verím, že film dokáže veľmi príjemne pobaviť. Takto je ale Mačacie zlato podpriemerným produktom, ktorý trpí na poriadnu slaboduchosť scenáru, neprimeranú dĺžku, ale zaujme spomínanou celkovou pohodovosťou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey je docela fajn chlap, a i když režiséři často staví filmy na jeho sex appealu, myslím si, že je to skvělý komediální herec. Dokazuje to i v případě filmu "Bláznovo zlato", kde mu už podruhé dělá ženský protějšek Kate Hudson, což pro mě osobně zas taková výhra není, protože Kate je jednou z hereček, které snáším opravdu velmi těžko. "Bláznovo zlato" je hlavně film, který nesází na její herecké schopnosti, ale jenom na to, že naprosto dokonale vypadá v bikinách, pokud tedy máte rádi drobné ženy, na kterých zase není až tolik zajímavého. O co vlastně jde? O co jiného než o poklad. Finn (Matthew McConaughey) je lovec pokladů, který nemá příliš štěstí. Dlouho pátrá po ztraceném pokladu a nemůže ho najít. Když se konečně zdá, že se na něj usmálo štěstí, tak má problémy jinde. Nemá loď a nakonec přijde i o manželku Tess (Kate Hudson), která se s ním rozvede, protože je to vlastně budižkničemu, který se umí jenom potápět. Nebudu se rozepisovat o tom, jak skvělý happy end film má, spíš bych řekl něco o tom, co je zde ještě špatně. Součástí filmů je celkem velké množství postaviček-karikatur, které nejsou vtipné, snad jen Donald Sutherland je tak příjemně nablblý, což se promítlo i do jeho filmové dcery, což je úžasně zbytečná postava. Nakonec těch je zde víc, ale tak musíme se smířit s tím, že při hledání pokladů nesmí chybět někdo, kdo po vás půjde, protože poklad vždycky hledají minimálně dva. "Bláznovo zlato" je opět příliš dlouhý film, který zas nemá tolik co nabídnout. Rozhodně se nebudete popadat za břicho, stejně jako nebudete hlavnímu páru přít, ať se dají dohromady, spíš budete s tichou nadějí trpět a přát si, ať jeden z nich skoná. No, jen si konec domyslete sami. A jestli máte nějaké manželské problémy, vydejte se na výpravu za pokladem, při níž se všechno vyřeší. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/11/deja-vu-fred-claus-oko-dravce-penelope.html ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Ale co, dnes mám dobrou náladu, tak budu štědrý a přikloním se ke 3 hvězdám. Jak co si budeme povídat Indiana Jones a seriál Lovci Pokladů, už vyplýtvali snad všechny možné pžíběhy o hledání pokladů, takže by se mohlo zdát, že už není z čeho brát. Autoři to věděli, samotné hledání pokladu nebylo zase až tak těžké a neobvyklé a proto vsadili na trochu jiné pojetí. Rozvedený páreček, raper co vlastní ostrov, milionář se znuděnou dceruškou a samozřejmé nepřátelský lovec pokladů. Chvílemi to bylo zajímavé, chvílemi méně. Celkově, jako zaujatý kritik filmů o hledání pokladů bych to shledal jako průměrný pokus. V kabátě komediálním pak film není žádný průlom, ale tak zase sem se na druhou stranu nenudil, takže taky průměr. Onao není to ten pravý šálek kávy, ale když už sem si to levný kafe dal, tak sem si ho v pohdě vychutnal až do konce a kašlu vám na nějaký strhávačský recenze, na to mám jiný filmy, že jo kluci z Roxbury :-)))) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Postava "Moe Fitche" byla inspirována hledačem pokladů Melem Fisherem. (Pethushka)
  • Přestože film vydělal celosvětově slušnou sumu dolarů, do mnoha států se dostal bez kinodistribuce. (Rodriguez)

Reklama

Reklama