Reklama

Reklama

Lovec pokladů Ben Finnegan touží najít poklad zvaný Královnino věno, který se potopil společně se španělskou lodí Aurelia. Zatím se však potýká s finanční tísní, která je stále horší. Dluží peníze gangsterovi přezdívanému Velký Králík. Navíc nestihne rozvodové stání a přijde nejen o manželku Tess, ale také o zbytek skromného majetku. Finn využije náhody, která mu do cesty přivedla milionáře Nigela Honeycutta, pro něhož pracuje Tess jako stevardka. Díky záchraně klobouku jeho dcery se dostane na jeho jachtu a milionáře natolik zaujme, že získá jeho pomoc při hledání pokladu. Ukáže se však, že není jediný, kdo po něm pátrá. Při honbě za pokladem jde o život a Finn se musí rozhodnout, jestli je pro něj přednější poklad, nebo Tess. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (283)

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto jednoduchá dobrodružná komedie postavená na typickým příběhu o hledání pokladu dvěma stranami, z nichž jedna je tzv. hodná a druhá tzv. zlá, ale s tim se počítalo a když se v tom člověk nebude moc šťourat, tak to prostě pobaví a to hodně, sice ze začátku převládá spíš trapnost nad zábavností, ale jakmile se to trošku rozjede, tak to je výborná oddychová zábava s tu a tam zajímavou a napínavou akční scénou. Škoda jen, že je mírně přemrštěná délka, stačilo by 90 minut, ale já sem stejně spokojenej a Kate Hudson to v plavkách sluší. 3,5* ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Finn (Matthew McConaughey) a Tess (Kate Hudson), ačkoli jsou právě v rozvodovém řízení, se vydávají hledat bájný poklad. Za pomoci výstředního milionáře Nigela Honeycutta (Donald Sutherland) a jeho přihlouplé (nikoliv blond) dcerušky se pouští do dlouhé pouti, na jejímž konci bude snad ono Bláznovo zlato? Ale nejsou v hledání sami - po zlatě jdou i jiní, kteří se ale spokojují se sledováním Finna... Stejně jako u českého Na vlastní nebezpečí i u tohoto filmu jsem měl pocit, že si Matthewš McConaughey a Kate Hudson chtěli vyrazit na nějakou pěknou romantickou dovolenou do Karibiku, a aby se jim trochu snížili náklady, natočili si při tom tento film. Scénář je tak zoufale neoriginální (to už bylo originálnější béčkové Ztracené město). Ale na všem se má najít něco pozitivního - tady tomu filmu určitě vévodí Kate Hudson a Alexis Dziena v plavkách, několik (asi pět) docela vtipných scén a docela hezká hudba... ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych se nezasmál. Úvodní scénka filmu mi dala naději, že uzřím alespoň zábavný film. Bohužel jsem se "trošku" nudil. Tuctový scénář "o hledání pokladu". To už tu bylo mnohokrát... A lépe zpracováno. Hádky Finna s Tess táhly film dolů. Bohužel, bylo to slabé. Poklad se "samozřetelně" našel a žili šťastně až do smrti. 35% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ach jo, proč jen si zbytek filmu neudržel svižnost, nápaditost a vtip jeho startu? Proti první půlhodině, která začíná perfektní scénou s potopením lodi ("Kde je loď?" - "Našel jsem ji." - "Kde je?" - "Tobě to dojde.") a pokračuje stejně vtipnou epizodou s řetězem a kotvou, vlouděním se na loď Donalda Sutherlanda a setkáním s jeho naivní dceruškou, nemám vůbec nic. Chyba je ve zbytku Bláznova zlata. Ano, v tom zbytku, který bohužel obsahuje onu očekávanou honbu za pokladem. Nutno podotknout, že nudnou honbu za pokladem. Odbytý závěr s potyčkou na hřbitově a finální konfrontací kdekoho s kdekým mě už skoro vůbec nezajímal. Přesto všechno je ale tenhle film na jedno vidění víceméně neškodný a bezbolestný. Hodnotím ho tedy stejně jako Saharu = dvě a půl.__P.S. Velice příjemná hudba George Fentona. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby bola aj prvá hodinka tak skvelo svižná, vzrušujúco dobrodružná a podarene vtipná, neváhal by som napariť tomu štyri hviezdičky ani mikrosekundu. Ona totiž bola prvú hodinku len nenápadne vtipná a to dobrodružstvo malo naozaj zbrzdený nádych. Chýbala tomu začiatočná pointa, pretože od tej sa to odpichlo až na prelome filmu. Herci sa tiež len hľadali a medzi Kate a Matthewom to začne klapať až v závere. Neviem, kde bola dovtedy v týchto aspektoch chyba, ale nakoniec som bol veľmi rád, že som sa v závere skvelo bavil. 70%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Přestože film vydělal celosvětově slušnou sumu dolarů, do mnoha států se dostal bez kinodistribuce. (Rodriguez)
  • Postava "Moe Fitche" byla inspirována hledačem pokladů Melem Fisherem. (Pethushka)

Reklama

Reklama