Reklama

Reklama

Ďáblův sluha

(seriál)
  • USA Reaper
USA, (2007–2009), 21 h 54 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Bret Harrison, Ray Wise, Tyler Labine, Missy Peregrym, Rick Gonzalez, Valarie Rae Miller, Nikki Reed, Kevin Smith, Jamie Kennedy, Henry Mah, Jessica Stroup (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Sam je průměrný jedenadvacetiletý mladík, který pracuje (no spíš nepracuje) v supermarketu v Seattlu a volné chvíle tráví s tlustým kámošem infantilními žertíky všeho druhu. Průměrným by určitě zůstal i nadále, kdyby jeho rodiče v mládí neprodali jeho duši ďáblu za nějakou tu službičku. Nicméně teď, když oslavil 21. narozeniny, je Satan zpět a požaduje něco na oplátku. A není to nic menšího než nahánění uprchlých duší zpět do Pekla. Komediální seriál z pera Kevina Smithe z TV stanice ABC. (Looser)

(více)

Recenze (114)

liuk 

všechny recenze uživatele

Reaperovi se zadařilo to nejzáhodnější, po čem může takovýto kecavý seriál o kamarádech toužit. Totiž že si další díl nepouštím hlavě kvůli nové zápletce nebo většímu posunu v hlavním ději a cíli Sama, ale protože jsem hrozně rád ve společnosti téhle party. Baví mě jejich soudržnost i jejich hádky a popichování, protože jsou jednoduše opravdové a jejich válčení a společné vypořádávání se s nachystanými perepetiemi od pekelných duší i od života jsou skvěle ztvárněny. Mimochodem, také máte ten dojem, že když se objeví ten božan Ďábel, tak je z pekla celý zpocený a rozpálený? Wise je fakt krutoň. Stejně jako Sackova sestra. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že by šlo o špatný seriál....třeba myšlenka Ďábla a jeho chytače duší je super, postava samotného Ďábla byla také super zahraná (neskutečně zlomyslný týpek, člověk si ho dokonce oblíbil), Missy je prostě nádherná a největší plus seriálu byla postava Socka. Tenhle bláznivej týpek a jeho neskutečný hlášky u mne tento seriál zvedly o jednu hvězdu. Naopak dojem silně ubírá postava Sama (bezcharismatický herec, který věčně koktá, když má něco říci) a hlavně Ben - nejodpornější postava celého seriálu (zlatí démoni). Myslím si, že bylo rozumné další natáčení zrušit, i když škoda toho konce...je takový nemastný, neslaný. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Chytlavý fantasy seriál, jehož největší předností jsou skvěle napsané charaktery, humor a představitelé v nich obsazeni. Narozdíl od většiny místních odborníků jsem žádné typické prvky humoru Kevina Smithe nezaznamenal, vtipný to seriál opravdu je, ale daří se to i bez sprosťáren, drog, sexu a téměř všeho synonymního Kevinově stylu. Hlavní hrdina Sam je smolař, kterému rodiče prodali duši, už tenhle fakt musí trochu sympatií vyvolat. Navíc jeho dětinské (ne)snažení o překrásnou Andy je tak milé, že jde o hlavní, pomyslný držák bez něhož by u prvních šesti až sedmi dílů vydržel málokdo. Po rozpačitém začátku kde jsou všechny díly takřka totožné, se ovšem rozjede hlavní dějová linka a Reaper v následných dvaceti dílech naplňuje svůj až kultovní potenciál. Dopomáhá k tomu hlavně Ray Wise, kterého elegantní, hláškující ďábel zprvu skřípal, ovšem jen proto aby se v následujích epizodách stal, tou nej postavou a to i v konkurenci Socka (Tyler Labine), Samova ultrašílenýho a megavtipnýho kumpána. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tomhle seriálu je tolik chyb, že to svět neviděl, nebýt tak charismatických a příjemných hlavních rolích, toho, že v tom má prsty Kevin Smith a hlavně neotřelého nápadu, tak bych měl co dělat, abych na tovůbec koukal a ba dokonce to i dokoukal, protože kravin a nesmyslností je tam fakt požehnaně, jenže po takových deseti dílech jsem to absolutně přestal sledovat a jednoduše si užíval tu zábavu, která začíná jako lovení zbloudilých duší a postupně se z ní stává neotřepaná a opravdu zajímavě se rozvíjející zápletka, která vyvrcholí neočekávaně ale hodně zajímavě, což se od ní ani čekat nedalo. Spíš jsem tušil něco ve stilu CSI, kdy se každý díl bude lovit jedna zatrachtilá duše, a časem autoři nebudou mít co vymejšlet a začnou vařit z vody a dopadne to jako řada jiných seriálů, popravdě to ale dopadlo jinak než jsem očekával a opravdu hodně mě to pobavilo, jako po dlouhé době žádný seriál. Je to hlavně díky hercům, a také z velké části díky Satanovi, kterého si ztvárnil Ray Wise, známý to prezident ze Red Alertů, a jeho nepatrný úsměv, který se mi třepotá v paměťi do teď. Po první sérii musím hodnotit kladně, protože tenhel seriál, ačkoliv je natřískanej chybama jednoduše baví, co se akce týče, co se legrácek týče a hlavně co se příběhu samotného týče nejvíce. Dokázal si mě získat a já mu dávám část svého seriálového srdce, protože na něj se klidně znova a rád podívám. ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý seriál, ktorý ako už napísali iný, stavia hlavne na dvoch vynikajúcich postavách - Sockovi a samotnom Satanovi. Obaja sú neskutočne vtipný a rovnako uveriteľne zahraný. A Ray Wise je asi ten najsympatickejší diabol, akého som kedy videl. Po niekoľkých dieloch, som však mal stále pocit akéhosi Déjà Vu, keď boli diely postavené na rovnakom princípe: nejaký ten úvod, príde diabol s novým prípadom, Sam dostane lapač, ide chytiť dušu, nepodarí sa mu to, stratí/poškodí lapač, trochu romantiky s Andi, znova snaha chytiť dušu, čo sa mu nakoniec nejakou náhodou podarí. Našťastie po takej polovici sa konečne začína tvoriť nejaká dejová línia, ktorá prichystala niekoľko prekvapení a vynikajúcu dvojicu gay démonov. A záver posledného dielu je super a tak len dúfam, že bude aj druhá séria (hoci to nevyzerá veľmi ružovo). ()

Galerie (128)

Zajímavosti (1)

  • Epizoda 13: chlapci bydlí v bytě 508. 5+0+8=13. (kukentipla)

Reklama

Reklama