Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkový film pro dospělé Chcípáci divadla Buchty a loutky je poklonou brakovým a pokleslým příběhům. Zdánlivě fatální konflikt přebíjí stejně fatální, ne-li ještě fatálnější láska, a to ne jedna, ale hned čtyři. Zlosyn je zahnán do kouta a láska vítězí. Výtvarná stránka filmu je plná kombinací brutálních detailů, odpudivé střídá mazlivé, stejně jako v životě. Filmový debut proslavených hračičkářů si na nic nehraje, jen si hraje. Pohrává. Staňte se svědky nové, stárnoucí vlny loutkového filmu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Rozhlas.cz (Zuzana Malá)

"Příběh je sledovatelný s napětím. Divák musí vynaložit úsilí, aby se v jeho spletitosti neztratil. Ztratí-li se, není to tak úplně jeho vina. Hodný bratr vlastní klíč od nebe, jehož prostřednictvím může lidem pomáhat jako Doktor. Vyplachuje žaludky a z jejich obsahu odečítá duševní soužení pacientů…" více

Tiscali.cz (Petr Koten)

"Chcípáci by snad chtěli být parodií, vyznívají spíše jako anekdota pro pobavení kamarádů. O širší publikum ale budou usilovat jenom obtížně. To vcelku sympaticky uznal i režisér Beran, po třech letech natáčení už ze Chcípáků unavený: „Na konci filmu už je znát, že jsem od toho raději utekl.“ …"

Reklama

Reklama