Reklama

Reklama

VOD (1)

Dokonale vycvičený bojovník proti terorizmu a skvelý ostreľovač James Dial (Wesley Snipes) by si už rád vychutnával zaslúžený odpočinok, no keď ho na jeho farme v Montane navštívi jeho bývalý šéf Jeremy Collins (Ralph Brown), predsa len súhlasí, že preňho ešte niečo urobí- jednu „prácičku“, poslednú... Má sa dostať k nedávno dolapenému teroristovi Alimu Mahmudovi Jaharovi (Nikolai Sotirov), ktorého väznia v Londýne, a umlčať ho. James teda vycestuje do Británie a splní, čo sľúbil – netušiac, že ho práve kardinálne podviedli! Vzápätí sa totiž z lovca stane korisť a James sa má čo obracať, aby si v preňho cudzom meste našiel nejaký úkryt pred vytrvalými prenasledovateľmi z oboch strán zákona, ktorý ho chcú eliminovať. Prekvapivej pomoci sa dočká od iba dvanásťročnej Emily Dayovej (Eliza Bennett). (TV Markíza)

(více)

Recenze (71)

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Není to úplně hrozny film, ale je tam málo akce a díky mladé vedlejší role je to trochu přeslazeno. A pokud si, pánové, chcete zachovat aspoň nějaký zbytek mužnosti, nesledujte úplně závěrečný happy end. Co filmu určitě prospívá, jsou ženské role. Na Lenu Headey se dokážu koukat třeba i celý seriál :-) (Sarah Connor z Terminátora) a Eliza Bennett předčí kdejakou dospělou herečku. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Psát zodpovědně o nových Snipesových filmech je čím dál těžší. Buď natočí klasický béčkový akčňák (většina jeho posledních filmů) nebo zkusí i něco dramatičtějšího, v čemž ho diváci nemusejí akceptovat. Ve Střelci se pokusil hrát na obě strany a já s podivem musím přiznat, že po dlouhé době jsem byl z jeho filmu doslova nadšen. Nejde o žádné veledílo. Originalita žádná, akčních scén málo a kvalita klasicky béčková (ale ne trpně úsměvná, jak nám ji už několik let předvádí pan Seagal), kýčovité záběry, občas chaos v ději. Příběh o agentovi střelci, který "uklízí" pro Američany nepohodlné osoby, přičemž sám se takovou osobou stane a musí sám bojovat o svůj kejhák, rozhodně nijak oslnivý není. Ale film v žádné chvíli nenudí, nevyznívá do prázdna, je hodně lidský a s příběhem se může divák bez problémů ztotožnit a také má komu držet palce. Přiznávám, že jsem rozhodně od tohoto filmu a hlavně od Wesleyho (jehož mám stále velmi v oblibě, ale pár jeho posledních projektů mu přeci jen slávy nepřidalo) nic nečekal a jestliže k tomuto filmu přistoupíme jako k bulharsko-britské béčkové rovnou na video vycházející produkci, nezbývá mi nic jiného než sejmout klobouk a říci: "Tentokrát díky, Wesley, dnes jsi nám udělal radost!" ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný film s Wesley Snipesom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o bývalom agentovi CIA, ktorý prijme ešte poslednú úlohu odcestovať do Veľkej Británie, kde má zneškodniť nebezpečného teroristu, s ktorým už má skúsenosti, no nie všetko sa podarí, cieľ je síce znešodnený, ale kontakt umrie, agent je zranený a jeho tvár známa, tak po ňom ide celá polícia, miesta tajná služba, ale aj jeho samotní zamestnávatelia, ktorí na neho hodia aj vraždu vysokopostaveného policajta. A tak musí agent očistiť svoje meno a dostať sa z krajiny. Spracovanie je ale sklamaním, ešte spočiatku to vyzerá nádejne, ale po zranení agenta sa tempo filmu výrazne spomalí, takmer nič sa nedeje a tak tu dejovo ani nemá moc čo zaujať, až v poslednú polhodinu sa to už vylepší, no ani zďaleka to nie je to, čo by som si predstavoval. Ale aspoň úplný koniec pôsobí síce očakávaným, ale aj tak dosť dobrým dojmom. Ani takto to nie je zlé, na film sa celkom dobre pozerá, na čom má asi najväčší podiel zaujímavá postava dievčaťa, ale problémom je, že spracovanie sa aj napriek tématike akcii vyhýba najviac, ako sa len dá a ani dej za ňu neponúkne nejakú správnu alternatívu. Akcie je tu veľmi málo a aj tá je iba priemerná. Snipes tu má iba jeden súboj, ktorý nie je zlý, ale krátky, k tomu ešte dve krátke prestrelky a niekoľko kratších naháňačiek a to je prakticky všetko. A aj z toho sa väčšina nachádza až v poslednej polhodine. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborný Wesley Snipes, zaujímavá Eliza Bennett, nesklame ani Lena Headey, jedine by to chcelo lepších záporákov. Réžia väčšinu času pôsobí dobre, podobne aj technická stránka, ale tie niektoré občasné chaotické prestrihy sú úplne zbytočné a rušivé a len zbytočne to kazí dojem. A poteší príjemná hudba. Škoda, film mal predpoklady byť vydareným akčným béčkom, ale kvôli minimu akcie a slabšiemu scenáru je to len priemerný film na jedno pozretie. Objektívna kvalita filmu- 54%, film sa páči mne na 56%. ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Musím smutně konstatovat, že Wesley, ač nechci, tak jde pomalu dolů, nechi řikat že zde hrál špatně, ale scénář, režie byla špatná a už titul ,,VIDEO FILM´´ značí vše. Lena Headey zde hrála vedlejší housle, byla prakticky nevýrazná. Musím jinak uznat že snad nejlepším hercem tu byla samotná mladá holčina. Děj byl předvídatelný, akce žádná, Wesley předvedl svoje umění snad jen jednou a to je málo. Dávám za 2.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, keď nečakáte ďaľšie UMENIE BOJA. V podstate rodinný film, v ktorom sa vyskytuje agent CIA. Celé to síce začína sympaticky bez zbytočných kecov, ale po úvode dosť dlho trvá, kým Snipes opäť chytí zbraň do ruky. Na video film veľmi kvalitne spravené a preto aj prepáčim málo uveriteľné pozadie okolo agentov... Prekvapivé ako si vie Snipes udržať kvalitu svojich filmov, keď všetci jeho akční kolegovia lietajú z prieseru do prieseru... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Původně měl v tomto filmu hrát i Michael Biehn, ale kvůli časovému konfliktu s jiným filmem Planet Terror (2007) od projektu odstoupil. (ČSFD)

Reklama

Reklama