Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nová verze příběhu o hrdinném válečníkovi Beowulfovi, který se se svými válečníky postavil stvůře jménem Grendel. Grendel je netvor, terorizující severské království - je strašlivý, silný a plný nenávisti. Pouze neohrožený Beowulf a jeho meč jej mohou zastavit jednou provždy. Bájný hrdina Beowulf z Geatsu cestuje se svou družinou světem a bojuje s démony a nestvůrami, které páchají na lidech zlo. Na pozvání krále přichází do dánského království Heorotu, které je sužováno netvorem Grendelem. Tato stvůra zabíjí celá léta strážce města a celé království je sužováno kletbou Grendelovy matky. Beowulf se utkává v rozhodujícím boji s Grendelem i jeho matkou a rozhoduje tak o dalším osudu království. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

pida123 odpad!

všechny recenze uživatele

To co jsem viděla, mě donutilo ten film smazat a už nikdy si na něj nevzpomenout. Byl by to film s dobrýma hercema, dobrou hudbou a scénářem, ale totálně to zkurvili příšerou kterou tam nasadili - efekty jako ze špatné počítačové hry. Ten film to totálně pohřbilo - takže už vím, proč jsem o týhle verzi ještě nikdy neslyšela. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Přijedou na galéře,Beowulf má speciální kuši asi na osm šípů s hlavicema s obohacenym uranem,to je jeho ,zřejmě, božská síla.V nějakym polozbořenym severskym antickym městě ho očekává král B.Cross,kterej se tváří ještě víc jakože spolknul žížalu než obvykle, a de se na to!Alespoň je to krátký a podezřívám,že to mělo bejt původně dvojdílný,to by se teprve táhlo,takhle to alespoň odsejpá. ()

Reklama

Deidy odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem plakát na Beowulfa v kině. Řekla jsem si, že to musím vidět. To, co jsem si však stáhla, je nehorázná blbina. Teprve po zadání názvu zde na ČSFD mi došlo, že není Beowulf jako Beowulf. Ač se snažím sebevíc, nedokážu na tomto filmu spatřit jediný okamžik, který by stál za to. Je to můj první odpad od chvíle, co zde působím. Vážně jsem se tak dlouho u žádného filmu nenudila(to i Vetřelec vs lovec je zábavnější než tohle) a když si vzpomenu na tu ztělesněnou hrůzu, kterou popisují v komentářích jiní, takže to nebudu rozvádět, tak se mi dělá zle. V tomto filmu je naprosto a bezesporu všechno špatně. Doufám, že předloha pro tento film je o mnoho lepší. ()

Bluesun 

všechny recenze uživatele

Není to tak strašné, jak tu mnozí píší. Ano, dialogy jsou patetické, Cross dělá hrozné xichty a je to prostě TV film. Na druhou stranu potvory a Alexis Peters jsou roztomilé a taky se mi líbil i výběr lokací. Že spousta věcí neodpovídá realiím, to je druhá věc. Stejně o té době každý ví pendrek ví a není to poprvé, co se "historický" film provinil proti reáliím. ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Sedm minut, sedm minut a už jsem si trhal vlasy, co že je to za blbost, která mě v půjčovně stála 55 korun. Ubohé dialogy, otřesný scénář, šílená hudba, strašný efekty - hrůza pohledět. A když na scénu přišel Grendel, to už jsem brečel. Pak jsem nechápal jak z toho " granátometu " vůbec mohl střílet a navíc bez nabíjení. Prostě - odpad - ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Bulharsku v okolí města Sofie. (Terva)
  • Film je volně založený na anglosaském eposu „Beowulf“, který byl napsán neznámým anglo-saským pisatelem v 8. - 11. století. (Terva)
  • Jezdci na koních v mají třmeny, které se však začali používat až o několik staletí později. (Terva)

Reklama

Reklama