Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nová verze příběhu o hrdinném válečníkovi Beowulfovi, který se se svými válečníky postavil stvůře jménem Grendel. Grendel je netvor, terorizující severské království - je strašlivý, silný a plný nenávisti. Pouze neohrožený Beowulf a jeho meč jej mohou zastavit jednou provždy. Bájný hrdina Beowulf z Geatsu cestuje se svou družinou světem a bojuje s démony a nestvůrami, které páchají na lidech zlo. Na pozvání krále přichází do dánského království Heorotu, které je sužováno netvorem Grendelem. Tato stvůra zabíjí celá léta strážce města a celé království je sužováno kletbou Grendelovy matky. Beowulf se utkává v rozhodujícím boji s Grendelem i jeho matkou a rozhoduje tak o dalším osudu království. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

pida123 odpad!

všechny recenze uživatele

To co jsem viděla, mě donutilo ten film smazat a už nikdy si na něj nevzpomenout. Byl by to film s dobrýma hercema, dobrou hudbou a scénářem, ale totálně to zkurvili příšerou kterou tam nasadili - efekty jako ze špatné počítačové hry. Ten film to totálně pohřbilo - takže už vím, proč jsem o týhle verzi ještě nikdy neslyšela. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Beovůl a Grendebil. Kde začít? U bájného reka, co spíše planě žvaní, než činí? U obřích užovek, monstra, co vypadá jak pankáčský Hulk vykoupaný v genciánové violeti, či jeho vzteklé maminky připomínající okřídleného nosiče Nazgûlů zkříženého s jezevčíkem? U románské architektury Hrothgarových síní? U lodí, výzbroje, výstroje a koňských třmenů z budoucnosti? U moderních make-upů, účesů a běloskvoucího chrupu? Či u historické lahůdky v podobě vikingských helem s rohy? Vím, kde skončit. Aplikuji vikingské přísloví: „Den před večerem nechval a ženu, dokud spálena není; meč chval, až ho vyzkoušíš; a děvče, až se vdá; led, až jej přejdeš; a pivo po vypití.“ a chtě-nechtě dojdu k závěru, že se jednalo o zasranou, amatérskou, digi-kravinu, jejíž autor se opakovaně udeřil hlavičkou o Thorův Mjollnir.. ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Sedm minut, sedm minut a už jsem si trhal vlasy, co že je to za blbost, která mě v půjčovně stála 55 korun. Ubohé dialogy, otřesný scénář, šílená hudba, strašný efekty - hrůza pohledět. A když na scénu přišel Grendel, to už jsem brečel. Pak jsem nechápal jak z toho " granátometu " vůbec mohl střílet a navíc bez nabíjení. Prostě - odpad - ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Jak jsem uvidel toho hada,hned jsem pojal podezreni,ale po te co vyfasofal ten granatomet ,jsem pochopil ,ze pujde o velmi nezdarilou frasku.Chtel jsem napsat ,ze to bylo na urovi serialu Herkukles ci Xena,ale nechtel bych je urazet,protoze tam byl aslepon humor.Triky opravdu katastrofalni i na tv produkci. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Takmer celý film som nevedela, či pozerám staroanglický epos alebo súčasnú frašku, kde sa hrdinovia "bez bázne a hany", snažia skoliť bájnú príšeru ohybnými plastovými mečmi. Každý kto kedy povedal krivé slovo na Zemeckisov film, nech si toto pozrie 5x za sebou. ()

SniperG1 odpad!

všechny recenze uživatele

Já to fakt dokoukal a to nechápu proč?! Asi hodně velká nuda, protože to bylo zbytečně ztracených 90 minut mého života!! 15% ()

V.Silver odpad!

všechny recenze uživatele

Ze studijních účelů jsem nashromáždil poměrně slušnou řádku komiksů, filmů i knih o Beowulfovi a musím říct, že tohle bylo to největší WTF na který jsem mohl narazit. Tenhle snímek není jenom totální zhovadilost, tohle je taková zhovadilost, že stojí se na ni podívat už jenom proto, jak si tvůrci představují rozmezí 5. - 7. století na evropském severu: Dánský Heorot vypadá jako nějaká kolonie antického Říma (tolik mramoru snad v Dánsku nemaj ani dneska), stateční vikingové zřejmě unesli čínské mudrce a do Evropy dostali střelný prach o takových 8 století dříve, přičemž jej bravurně použili nejen v podobě zápalného sudu vymršťovaného z katapultu, nýbrž i k výrobě semtexu, protože jinak si obří exploze naváděných šípů ze zázračného samostřílu se zaměřovací optikou (!!!) prostě nedovedu představit. Oblečení poskládané ze všech možných proveniencí vem čert, stejně tak premisu "větší rohy na helmě, víc viking", podle níž (jak vidíte na plakátu) byl Beowulf prostě nejvíc. Jo a meče z rekvizitáře Barbara Conana taky stojí z azmínku. O "kvalitě" vizuálních efektů a hereckých výkonů snad nemusím mluvit, Grendel vypadá jako rozmázlá halda pixelů a jeho matka... škoda mluvit, to se prostě musí vidět! 5% :) ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Příběh je klišovitý, podprůměrný a naivní, animace už ale svým zpracováním překračují mez tolerance - na to, že je film natočený v roce 2007, jsou naprosto směšné. Jedna hvězda za tento kousek je velmi pozitivní hodnocení... Grendel se dočkal několika zpracování, za nejpovedenější považuji snímek s Angelinou Jolie, u kterého jsem se aspoň trochu bavil. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Přijedou na galéře,Beowulf má speciální kuši asi na osm šípů s hlavicema s obohacenym uranem,to je jeho ,zřejmě, božská síla.V nějakym polozbořenym severskym antickym městě ho očekává král B.Cross,kterej se tváří ještě víc jakože spolknul žížalu než obvykle, a de se na to!Alespoň je to krátký a podezřívám,že to mělo bejt původně dvojdílný,to by se teprve táhlo,takhle to alespoň odsejpá. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Hned ako prve ma uputalo bol obal dvd, ktory je fakt skvost pozerat. Tento fantasy film netreba brat doslovne s realitou, co sa tyka historickych skutocnosti. Takze, film sa zaobera o Beowulfovi, ktory mal v oblube nosit strih vlasov ala skinhead:) Myslel som si, ze to bude nejaky vlasaty severan, ako sa patri. Uvod filmu bol jednoduchy a bez naznaku nebezpecia voci tomu hadovi. Strasne ho rychlo zabil. Dost ma pobavilo, ked vysiel Beowulf von s jaskyne a ludia mu skandovali, ale akoby tak nasilu,,he he. Neskor on a jeho posadka lode, ktora mimochodom vyzerala ako verna kopia lode Kristofa Kolumbusa sa vybrali pomoct zabit Grendela v divokom Dansku. Beowulfov kral mu daroval na cestu prvy prototyp granatometu, ktory mal aj tiez zameriavaci dalekohlad, mozno sa nim aj dalo zoomovat, to teraz naozaj neviem:) Sidlo danskeho krala som ocakaval, ze sa bude niest v drevenej stavbe, ake kedysi vikingovia mali, ale ono to vyzeralo na nieco podobne, ako sa kedysi stavalo v starovekom Rime. Takze to vyzeralo dost blbo a tvorcovia filmu asi chceli z tohoto fantasy zanru urobit nejaku parodiu na historiu vikingov. Mimochodom vikingovia tu mali zase rozne typy rohov na prilbiciach, aj ked historia je uplne ina. Co maju stale filmari s tymi rohmi? Postava Grendela vyzerala dost obstojne a aj vzhladovo bol odpudivy na prvy pohlad. Beowulf vyzeral dost smiesne, ked pobehoval s drevenym granatometom a strielal na Grendela bez ziadneho ucinku. Asi mal nieco pokazene zo zameriavacom, pretoze vzdy triafal vedla od netvora, ale nakoniec ho aj v lese trafil a dorazil ho svojim bajnym mecom. Inac ten dansky kral, ako mal dokaz, ze je Grendel mrtvy, tak Beowulfa nevinne vystrajal spat na svoju lod, aby sa u neho nezdrzoval. Ale ked videl znova nebezpecie, tak uz mu znova bol granatometcik Beowulfik dobry a uz ho chcel mat znova naspat. To bol teda pekne zakerny bastard. Pripadalo mi to tak, len ho vyuzival ku svojmu prospechu,,he he. Ale to nebol koniec, este tu bola mamicka naseho malickeho Grendelika, ktoru Beowulf zabil legendarnym mecom, ktory masiel v jej brlohu. Ten bol fakt extremne velky, nechcelo sa mi verit, ze s nim nemal problem ho udrzat v ruke. Vyber hercov aj mohli urobit lepsi, pretoze tymto to ani moc nesedelo a neboli doveryhodny ku svojim postavam. Jednoducho Beowulf, bol asi prvym Rambom v dejinach ludstva, ked mal ten granatomet, len jedna vec by ma zaujimala, ake strelivo tam pouzivali. Nevsimol som si, ani ako to nabijali. Jedine co viem je, ze Beowulf bol s nim totalne nemotorny a lavy a asi potreboval viac trenovat s nim na terce,,he he. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Všechno je tam falešné, falešná faleš, co nemá nic nabízet a přesto nabízí, zábavu dobrou na trhání vlasů. -2/10- ()

zliteonit 

všechny recenze uživatele

Mám rád mýty a legendy. Vyprávění z dob kdy bohové udávali svými hrátkami směr světa. Hrdiny, kteří se nebáli jít do čehokoli, aby zachránili kohokoli. Ale tenhle film je pro mě zklamání. Nezaujala mě hudba, příběh je přímočarý a smrt obou nestvůr příliš snadný. Snad jen herecké obsazení je celkem ucházející. Průměrné hodnocení jen pro mou slabost k těmto filmům. ()

Reklama

Reklama