Reklama

Reklama

Malý New York

  • Francie Little New York (více)
Trailer

Sully (Ethan Hawke) by rád svému dosud nenarozenému synovi otevřel možnosti, které on sám nikdy neměl. Jasper (Seymour Cassel) se ukrývá před mafií, která se mu vetřela do soukromí i do podnikání. A místní mafiánský boss Parmie Tarzo (Vincent D’Onofrio) sní o likvidaci konkurenčního gangu. Tři různí muži mají společné jen jedno: žijí na Staten Island. Jednoho dne se tu jejich osudy protnou a nic už nebude jako dřív. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

PetrC. 

všechny recenze uživatele

Krásný děj, gradující v paralelních liniích, výborně vystavěno. Podpořeno výbornou režií (současně autor scénáře). Povedl se střih, mix zvuku. Závěr je výborný i ideově. Skvělá práce! Seymour Cassel je asi nejvýraznější postavou celého filmu, budu si jeho hluchoněmého lahůdkáře pamatovat ještě hodně dlouho. 75 % ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Problémom terajších mafiánsky filmov...je príbeh a tvorba napätia...a Staten Island patrí presne do tejto škatuľky...mozaikový príbeh, ktorý má mať súvis...odhliadnúc od toho...ten nádych komédie sa tu veľmi nehodil...nejedoznačnosť hlavných postáv taktiež patrí k záporu..osobne si myslím že hlavnou postavou mal byť hluchonemý mäsiar...ktorého dejová linka, bola niečím čo chýba dnešným mafiánskym filmom..nadhlaď a hlavne dobre napísaná postava...ale problém je hlavne v tom že sa tvorcovia snažia kopírovať moderné trendy, a po väčšine to dopadne tak že ich film je D2D titulom...Malý New York nie je zlý film..ale má množstvo chýb, z ktorých by sa autori mali poučiť ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

3 vzájomne previazané príbehy, tentokrát s mafiánskou zápletkou. Čiže nič nové pod slnkom. Zároveň však osvedčený recept, ako diváka slušne pobaviť a udržať jeho pozornosť. Taký malý film, ktorý si viem predstaviť niekedy o polnoci na filmovom festivale po náloží "intelektuálnych" snobární. Alebo neskoro večer v telke. DeMonaco síce nevie vyťažiť z témy maximum, záverečné zvraty idú trochu proti atmosfére celého filmu, ale žeby mal mať film priemer 53%, tak to je myslím trochu nespravodlivé. Malý New York sa chvíľami tvári, že je iba oddychovkou, potom že rieši závažné problémy. Nejde to nijak zvlášť dokopy, ale je to stále iba Malý NY, čiže malý film, tak nebuďme príliš nároční. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tri príbehy, prelínajúce sa v tarantinovskom duchu, sa nakoniec podľa očakávania pretnú. Z hereckých predstaviteľov hlavných postáv na seba strháva pozornosť predovšetkým veterán Seymour Cassel, niekdajší spolupracovník majstra improvizácie Johna Cassavetes, ktorého sme videli v rade pozoruhodných nezávislých titulov. Predsa len mafiánske filmy majú trochu iné promo, iné obsadenie. Aj keď začiatok filmu je taký nijaký, tak ma dej udržal pri obrazovke. Film je poňatý skôr umelecky, vybočuje zo zažitých noriem mafiánskych gangsteriek. Tento snímok nieje žiadna sláva, avšak rozhodne stojí za pozornosť, pokiaľ ste milovníci akýchkoľvek gangsteriek. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Nebýt nesmyslně vymyšlenou větví o ochraně lesa a nebýt zbytečně dlouhého a k ničemu protahovaného závěru, který sice nevyplyne po uvodních minutách, ale po půli filmu je zcela jasno. Ovšem napětí trvá až do konce a když se pan DeMaco rozhodl svůj boj vzdát už po půli, poměrně uspěšně to dotáhl do konce. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film byl promítnut na mezinárodním filmovém festivalu v Tokyu 2009, kde byl James DeMonaco oceněn cenou Grand Prix. Poté broběhlo velmi omezené promítání v New Yorských kinech a následně šel film na Blu-ray a DVD. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v New Jersey a New Yorku, kde se filmovalo zejména na Staten Island. (Terva)

Reklama

Reklama