Reklama

Reklama

Krev: Poslední upír

  • Hongkong Blood: The Last Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Upírka Saya je členkou tajné vládní organizace, která se zabývá lovem démonů. Ke svému lovu používá pekelně nabroušenou katanu. Děj se odehrává v půlce války ve Vietnamu na americké základně v Tokiu. Saya musí v místní vojenské škole vypátrat démony a zničit je. Produkce se ujal Bill Kong, který je podepsán pod hity jako Tygr a drak nebo Hrdina. (sheen)

(více)

Diskuze

Skejpr

Skejpr (hodnocení, recenze)

Znáš-li, v pořádku :)) Omlouvám se z hurvínkovského nařčení...

A nebývá mi než souhlasit s tebou. Točit adaptace seriálů obecně je nesmysl. Leda by něj navazovali... V případě Blood: The Last Vampire je krásně vidět, co se stane, když se látky ujme někdo, kdo k ní nemá žádný vztah ani úctu. Mezi diváky neznalými původního seriálu (v tomto případě tedy spíše toho krátkého filmu) to nadělelalo jen škodu.

Death Note jsem také viděl (myslím anime seriál, mangu mám doma, chystám se na ni) a je fakt, že film (resp. eho asi 40 min., neměl jsem čas jej dokoukat) jsem rozdýchával dlouho, na druhou stranu jsem ale byl nucen akceptovat jistou úctu, co do atmosféry a vlastně i děje.

Možná hraje roli i to, že v tomto případě 37 dílný seriál byl zredukován na plochu více než tří hodin (první film má 130 min., druhý 95). A Shinigami byli uděláni skvěle :))

Nicméně cesta vede skutečně skrze nové příběhy založené na zachované filozofii, stylu a úctě k originálu. Například se těším na adaptaci Cowboye BeBopa s Keanu Reevesem. Moje první anime...

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

o Ghost in the Shell vs. Matrix vím. Sice přiznám, že jsem GitS neviděl, ale o prapůvodu Matrixu jsem slyšel. A taky se přiznám, že jsem trochu dole ulítl. Do rukou se mi kdysi pár anime, různých, dostalo, ovšem těch "masovějších" bylo o něco více, proto zřejmě to bliko-šoko-šviho povědomí.
Ale myslím, že se shodneme na tom, že točit hrané verze anime seriálů, ze kterých se vezme jen část, udělá se nějak divně a předhodí se divákům, kdy divák náhodný kroutí hlavou co to je a divák seriálu znalý kroutí hlavou, proč tohle vůbec vzniklo. Jako magnet přitahující pozornost masovějšího publika k originálnímu anime tohle dílko fungovat nebude a nemůže. Toho si ale museli být vědomi i tvůrci a tak ve vzduchu stále vidí otázka: Proč tohle vlastně vzniklo? Jako pocta onomu seriálu? V tom případě potěš protěž...
V podstatě z tohohle filmu mám podobný poct jako ze Zápisníku smrti. Jen o trošičku lepší.

Skejpr

Skejpr (hodnocení, recenze)

MartinezZ: Je vidět, že si anime představuješ, jako Hurvínek válku. Což je v podstatě dost běžné (a neber to prosím jako urážku, ani omylem), ale je to docela škoda... Můžou za to bohužel Pokémoni, kteří jako první a (vlastně asi docela pochopitelně) jako poslední nějak výrazněji zasáhli do naší kultury. Anime (potažmo manga) je přitom výrazně širší, dokonce i stylů kresby je mnoho a tematicky se pohybuje od barevných stodílných questovek (Pokomeni, Inuyasha), přes 20 dílné série všeho druhu až po relativně krátké, umělecky vysoce ambiciózní a filozoficky neuvěřitelně hluboké a promyšlené seriály. O filmech nemluvě... Jestlipak vůbec víš, že Matrix je ve skutečnosti ohromná pocta (velmi často doslova záběr po záběru citovaná) sci-fi anime Ghost in the Shell z roku 95? Které jen tak mimochodem nemá snad žádný z oněch "typických prvků", které jsi vypsal? A že v dalších dílech Matrixu se podobně cituje třeba AKIRA (nekorektní apokaliptické sci-fi z roku 1988), popř. třeba některé motivy ze seriálu Neon Genesis Evangelion (1995)?? S asijskou kinematografií obecně má spousta lidí problém. Je zcela specifická, podobně jako třeba severské filmy, nebo ruské pohádky. Je to prostě žánr sám o sobě... A jestliže něco má 50 dílů, znamená to, že je to 50dílný Opus Magnum, který má 50 dílů právě proto, že kdybych jich měl míň, nefungoval by. Čímžto se dostávám k filmu Blood: The Last Vampire. Film vychází z 50minutového anime a následného 50dílného seriálu. Myšlenku prvních padesáti minut filmu zredukuje do patnácti, načež totálně pozmění vyznění, takže dost dobře snad ani není možné, aby posléze nějak pokračoval v podobném směru jako seriál. Ale přiznám se, k seriálu jsem se nedostal, nemohu objektivně soudit a nedělám to. Vztekal jsem se v komentu čistě proto, že je to prostě blbost, na čemž se snad shodneme všichni :) Každopádně dej šanci alespoň tomu kraťasu a zkus přibalit snímky Ghost in the Shell a druhý díl Innocence (oboje režie Mamoru Oshií), k tomu AKIRU, a případně seriál Ergo Proxy, nebo Cowboy BeBop. Ty ti pomůžou udělat si skutečně kvalitní představu o anime. O tom anime naplňující jeho skutečnou podstatu a představjící důvod, proč z toho my otaku tak strašně uchcáváme a pak se vztekáme, že to někdo, kdo tomu nerozumí, przní. A opravdu to není jen o velkejch očích.. Zkus to, fakt ;)

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Hluboce (místy) OT aneb No offence, just my opinion:
Některé věci jsou mi cizí. Dechovka a její heavy/dark/death/hard variace z druhé strany barikády; hezké slečny s cígem v hubě a minimálně jednou krávou/píčou za každým druhým slovem; hulení čehokoliv a v jakémkoliv množství; zahulený zaplivaný putyky; chlastačky a následné historky o tom, jak se kde kdo zblil, vyválel, vyspal ani neví s kým a kde; moderně-moderní umění, které přestalo být uměním dříve, než vzniklo; reklamy ve filmech; David Lynch a v neposlední řadě komixy/anime/manga. Ale ač okruhy zájmů nikomu neberu, každého věc, zastavím se u posledně jmenovaného. Anime nechápu. Mě ty obrovský kukadla, copánky a epileptické bliko-šmouhy nikdy ani v nejmenším nebraly. A tak je mi leckdy záhadou, že má někdo nutknání převádět tyto příběhy znovu na filmová plátna, v hrané podobě - v drtivé většině to končí více než katastrofálně.
Zářným příkladem budiž Blood: The Last Vampire. Na začátku je vám odvyprávěno pozadí příběhu, splácaná blbost, která ovšem v původním "anime-něco" zabrala minimálně 50 dílů, a následně jste vhozeni do děje, který by šel odvyprávět v deseti krátkých větách (ale v "anime-něco" zabral dalších 1000 miliónů-tun-světelných let dílů). Výsledkem je něco, co neznalého původní tvorby zasáhne leda tak v oblasti trávicí soustavy a znalého původní tvorby ... taktéž. Neznalý plně nepronikne do tajů, znalému bude plno věcí chybět. Receptem budiž béčkový příběh, litry krve a co nejvíc poletujícího čehokoliv (o přiblblých dialozích nemluvě). Jediným plusem jsou občasné efekty, na kterých je vidět ruka toho, jenž stvořil Tygra a Draka (menšina, resp. teprve až po celé hodině filmu a dohromady jen cca. 10 minut - kdyby takový byl celý zbytek filmu...). A pak jsou tu efekty, jež stvořil doma Pepík v Paintu a Movie Makeru (většina). Navíc mezi sebou zase mluví japončíci anglicky a některým to moc nejde. Au.
Ve výsledku tedy pravé 90 minutové béčko s deseti minutami hezky ztvárněné akce na motivy něčeho, co(ž) je většině stejně jedno. 2/5 za těch deset minut.

Ale co, jiný kraj, jiný mrav. V Latinské Americe ujíždějí na telenovelách, v USA na tisíc-a-jedné možnosti vražd doprovázených umělým smíchem, v Asii na anime a u nás ujíždí všichni na všem a všechno ujíždí nám.

A co z těch přemoudřelých žvástů vlastně plyne? Ani nevím. Možná jsem se chtěl jen k večeru vykecat a tak něco málo vyhřezlo na klávesnici. Asi. Dobrou noc.

PS: A té slečně věřím její roli dcerušky asi stejně, jako tomu připlešlýmu týpkovi ve Fast and Furious 4 jeho 17 letého mladíka. S režisérem musela chrápat půlka castingového oddělení, jinak to nechápu.

Skejpr

Skejpr (hodnocení, recenze)

Tak todle ne.. Viděl sem to hnedka po původním Blood: The Last Vampire, a todle je teda tak zoufale špatný... Že už si to neužije ani magor jako já.. :( Raději zpět k Asylum.. Ti sou zábavnější :)

MatthewR.

MatthewR. (hodnocení, recenze)

Už dlouho jsem nic tak hrozného neviděl ... na druhou stranu, pro fandy béčkových akčních filmů asi lahůdka.

Litsarch

Litsarch (hodnocení, recenze)

Nemohli vybrat lepší hlavní roli, než mojí nej herečku Ji-hyeon Jeon... Svým charakterem, který známe z jejích dřívějších rolí je pro ní role Sayi jak vyšitá... Jediné čeho se bojím, je Francouzský režisér...

Ichabod

Ichabod (hodnocení, recenze)

Ta hodnocení mám chápat jako, že je film už někde venku, nebo je tu zase nadbytek idiotů?

Ichabod

Ichabod (hodnocení, recenze)

Už aby to tady bylo, dle IMDB americká premiera bude v březnu 2009 a snímek je ve stavu Hotovo, tak doufam že nekecají a že se film objeví i dřív.

petero

petero (hodnocení, recenze)

Kreslené sa stane hraným :-))) No len na imdb je režisér uvedený Chris Nahon ... sakra :,-(

Související novinky

Josh Hartnett... tasí kolty?

Josh Hartnett... tasí kolty?

13.09.2009

Nepletete se, včerejší novinka se jmenovala skoro stejně. Tentokrát se ale místo veterána Jeffa Bridgese stane pistolníkem představitel mladší herecké generace Josh Hartnett. Stane se tak v… (více)

Reklama

Reklama