Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Drama z produkce BBC je v podstatě pokračováním příběhu o doktoru Jekyllovi a panu Hydeovi. Je rok 2007 a doktor Jackman čelí své druhé osobnosti s pomocí moderní technologie (GPS, diktafon, atd.), ale i to se zdá být málo. Musel opustit rodinu, aby je uchránil, a navíc po něm pase tajemná organizace, která existuje jen proto, aby jej zkoumala. Pan Hyde totiž může být dalším krokem v evoluci... (Kessler)

(více)

Recenze (61)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Cha! Skvělej seriálek, kterej skvěle využil své předlohy a zamotal ji v podstatě jako prequel k samotnému ději. Ke konci to trošičku chátralo myšlenku, že pan Hyde je nejzlotřilejší lotr ze všech sviní, ale logiku to mělo. Nechybí překvapivé momenty. Ale co je hlavní, tak James Nesbitt a jeho dokonalá přeměna z doktora na pana. Všech 6 dílů jsem dal na jednou, tak moc mě to chytlo a nepustilo, jenom jednou a to kvuli sexu, takže to se dá pochopit. Je to inteligentní, promyšlený a originální seriál, kterej stojí za to vidět. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nesbitt je démon a troufám si říct, že v historii není lepšího Hydea. Ty jeho přechody byly fantastické. A vyhovovala i stránka příběhová. Nejsem sice fanouškem všudypřítomných tajných organizací, které si jdou napříč historií za svým cílem, ale tady to sedělo a vlastně to ani nemohlo být jinak. Moffat při psaní scénáře evidentně přemýšlel. Výhrady tak mám akorát k první polovině série, kdy některé díly díky kolísavému tempu maličko haprovaly, ale další tři díly to plně vyvážily a vše korunovala nečekaná pointa, která mě vyloženě dostala. 85% ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Neskutečný nářez. Hned první díl nasazuje hodně vysokou laťku, která se ještě zvýší s příchodem Hydea na scénu. A drží to další čtyři díly. Pátý s šestým malinko zaostává a nebýt finální scény, málem bych řekl, že na závěr se tu vyměklo. Jako celkek je to výborná podívaná, která mě zaujala o fous víc než Sherlock (a není divu - přestože chemie mezi protagonisty funguje v obou sezónách, druhé díly mají z jakéhosi důvodu o dost slabší příběh než první a třetí). Na toho chlapa Moffata si fakt musím dát větší pozor... Navíc, skvělé obsazení, od Nesbitta přes Bellman až po tu v psychologii vytrénovanou zdravotní sestru;) ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Moffat jako scénárista je velmi zajímavý. Získal si mne Sherlockem, tak jsem byl zvědavý na jeho předchozí dílo a vůbec né špatné, jako takové pokračování příběhu Jekylla a Hydea v současnosti. Bez Nesbitta by to bylo sotva poloviční. Jako úchylný Hyde je famózní. A doufám, že poslední scéna je spíše jen takovým vtípkem na konec, jinak by to předchozí děj trochu srazilo. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Oj, to je škoda, atraktivní a moderní (nejen dobou, kdy se odehrává) look klasického příběhu je zabit... Docela dost nedostatků nemůžu přenést přes srdce, aby se mi minisérie líbila. 1) Vedlejší postavy. Pane Bože, kdo je psal? Ať se podívám na kteroukoliv, tak trpím skrz naskrz. Soukromá detektivka, její asistentka/přítelkyně, plukovník (který drží zásadně pistoli u pasu ve stylu Bogarta a filmů ze 40. let :-) ), psycholožka, "záporák v obleku", jeden charakter horší než druhý. 2) James Nesbitt. Chápu, že je na něm celý seriál založen, ale od okamžiků dokonalosti se dokáže propadnout do bídy, kdy neskutečně přehrává. 3) Scénář. Snaha šokovat, překvapovat a mít zvrat na každé třetí minutě je zbytečná. Navíc absolutní vážnost v kombinaci se směšnými postavami moc neladí. 4) Hudba. Jeden krátký motiv opravdu nevystačí na 6 hodin filmového materiálu. A tak dál se dá pokračovat do rána... 50 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Kombinace k sejfu doktora Jackmana je 4-6-8-4. (Džany)
  • Jackmanovy synové se jmenují Harry a Eddie. Jedná se odkaz na Henryho Jekylla a Edwarda Hydea ze Stevensova románu. (TomikZlesa)
  • The Klein and Utterson Institute je odkaz na vypravěče, pana Uttersona, z románu „The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde“. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama