Prý že jen hory udělají z chlapců opravdové muže. Inu, o Krkonoše se asi v tomto tvrzení jednat nebude, ale jinak proč ne. Ostatně i půvabný nízkorozpočtový horor, natočený režisérem Stevenem Goldmannem jako adaptace v zámoří relativně známého hororového komiksu, to říká. Pobyt na horách skutečně zocelí. Jen je otázka, jak moc může být takový cesta k dospělosti pro její účastníky příjemná.
V případě snímku Útočiště hrůzy se do hor vydává skupinka šesti nepříliš přizpůsobivých adolescentů, vedená dobrosrdečným pastorem Lewisem a touhou zocelit skrze víru své poměrně svérázné charaktery. Při návratu do civilizace ale jejich autobus během prudké bouře havaruje a oni musí urychleně začít hledat jakoukoli skrýš, kde by mohli přečkat noc a venkovní slotu a posléze se vydat pro záchranu. V nouzi nejvyšší pak nacházejí liduprázdný přívěsový kemp, který vede zvláštní, svůdná a tajemná žena jménem Norma. Už za pár hodin ale začne být jasné, že tenhle příběh nemůže skončit happyendem. Maringotky totiž ožívají. A jejich obyvatelé rozhodně nejsou k návštěvám přátelští. Masakr nejhrubějšího zrna začíná. (oficiální text distributora) -
Trailer Park of Terror vypráví o prostitutce Normě, která se rozhodla po vraždě svého přítele pomstít a uzavřela smlouvu s ďáblem. Po zabití všech, kteří jí zkazili celý život, a vlastní sebevraždě, se děj přesouvá o několik let dopředu, kde parta mladých vyvrženců pokoušejících se nalézt pomoc ve víře nabourá a musí se uchýlit do bezpečí před bouří. To naleznou v maringotkách, do kterých je zavede právě Norma. V průběhu noci však přijdou na to, že Norma není taková, jak se na první pohled zdá, a že v táboře maringotek nejsou sami. Začíná boj o přežití se silami, s nimiž si není radno zahrávat... (Guzo)
J*A*S*M
Béčko s velkým B. Takovouhle partu krutě hláškujícíh přízraků mrtvých buranů jste už dlouho neviděli, to vám zaručuju. Jenom je škoda, že na nějakou větší akci se musí dost dlouho čekat, ale jakmile začne, tak to fakt stojí za to. Z těch letošních pokusů o natočení 80´s like movie (Zombie Strippers, Return to Sleepaway Camp, Gutterballs) je tento jasně nejlepší a nejzábavnější. Každopádně i tomuto filmu prorokuji velké rozdíly v hodnocení - kdo ví, že nerozdejchá polorozpadlého zombie-vidláka jak hraje na kajtru jednu rockovou pecku za druhou, ať se na tenhle film ani nezkouší dívat. Die! Die! Everybody's gonna die! Cry for the camera! Don't be shy!(19.10.2008)
hirnlego
(3,5*)(4.4.2011)
LIVINGDEAD
odpad!Neskutečně nudná slátanina, otřesné herecké výkony a hlavně odporná hudba. Jediná scénka, na kterou se dalo dívat, byla s řezníkem, který si porcoval mladíka a následně ho upekl. Bohužel, tato 5 minutová scénka nepostačila na to, abych dal vyšší ohodnocení. Jedním slovem : "BLBOST"(28.10.2008)
Pumiiix
Šílená rocková zombie jízda. Co říct dále? Svůdné Zombies mě bavily více, tohle nenudilo, ale žádný zázrak to rozhodně nebyl. Vraždy bylo slušné, nápadité, gore bez problému. Herci slabší, aspoň ti lidští ;-) Nichole Hiltz byla hot, dokud se neprojevila pořádně její pravá tvář a dofoukávání prsíček :-D 6/10*(25.11.2008)
Slasher
Krasotinka už má po krk všech těch buranů a špíny v okolních přívěsech, co je to sakra za život... Ale naštěstí pro ní, zničeho nic se objeví spasitel v podobě vousatýho vševědoucího frajera, co jí s úsměvem dodá odvahu a bouchačku. Takže naše holka všechny ty hnusáky vykosí a nakonec skoncuje i se sebou. Tedy, jak uvidíme, když se děj posune o x let dopředu, to skoncování tak úplně nevyšlo..../ Je to ptákovina s malinko amatérských nádechem a ujetou zápletkou. Úvod dopadl hodně stylově, ale s tím zbytkem už to malinko ztrácí. Moc mě nevzaly ty masky zombíků a sem tam ani gore, takový moc gumový, a zarazila mě jedna věc, a to sice (viz. Paldini) absence koziček a trochu zbytečně zbržděná erotika. To je v podobném filmu prostě věc nepochopitelná a nevídaná... No nic. Jinak od prvního momentu odkazy na všechno možný, z těch přímých například na TWO THOUSAND MANIACS! nebo PINK FLAMINGOS (u přívěsu plameňáci, v něm tlustá hnusná nenažraná kráva). No takže,, čekal jsem o trochu víc, ale pořád jsem se dobře bavil (start, demolition derby, zombí rocker, řezníkův finální akt,...). (screeny)(17.2.2009)
Shit
No i na béčkovej sračkohoror to má fakt otřesnej scénář, kterej je za prvé dost stupidní a za druhý, což je horší, i dost nudí, to se sice v poslední třetině filmu vylepší díky křupanskejm zombákům, který se fakt vyvedli, jelikož už zaživa to byli fakt kousci, u kterých bych se nepozastavil, kdybych je viděl vylézt z kontejneru a když jsou ještě tuhý, tak jsou o to větší fešáci. Jenom díky nim je se nakonec i docela na co koukat, jelikož tlustá Larlenea si libově pochutnala na vnitřnostech a Stanův speciální recept na masíčko byl taky celkem vypečenej, ale jinak je to z velký části fakt nuda. 2,5*(21.11.2008)
TheRaven
Zatracně sympatické béčko, které si na nic nehraje a pobaví spoustou černého humoru, krvavými detaily, příjemnou nadsázkou a zajímavým hudebním doprovodem. Zdánlivě jeden z těch filmů, který bych okamžitě poslal do propadliště filmových dějin, ale tentokrát ne. Tenhle snímek, ač se inspiruje některými dalšmi, má v sobě něco zajímavého, díky čemu stojí za zhlédnutí a zapamatování. A ještě, kdyby někoho napadlo srovnávat s další šílenou hororovou komedií letošního roku -Zombie Strippers-, tak tohle je zatraceně lepší, zábavnější a promakanější.(3.12.2008)
Paldini
Existují mnohem lepší pocty horrorům z osmdesátých let. Teda jestli měl být tento film takto zamýšlen. Mně to připadalo jako pokus přiblížit se takovému House of 1000 Corpses, ale bez závěrečného ultrabrutálního tahu na branku a celkové zábavnosti. Goldmann chtěl evidentně do svého filmu nacpat všechno, co má rád, vidlácký exploitation, zombie a porno. Vidláci a zombie (ghůlové) jsou typově vynikající, ale jejich krásnou vizáž shazuje splácaný scénář, který nedovoluje žádné postavě nebo scénce vyniknout a je to vlastně jen sled scének, které v mnoha případech těžce nelogicky a neumětelsky na sebe navazují. Docela nechápu, proč se Goldmann bojí ukázat prsa hereček, když už obsadil docela žhavé krásky a proč při scénách z natáčení porna a "milostných" scénách mají herci na sobě spodní prádlo a souloží přes trenýrky. To je fakt ta nejkrutější podívaná.(1.2.2009)
petero
Kvalitné Béčko ktorému k dokonalosti chýbajú len démonickejší "hrdinovia" (napr. živý mi prišli krutejší ako mŕtvy, na svoje možnosti samozrejme) a zaujímavejšie obete.(28.11.2008)
A_FISH
Chtěla jen, aby jí měli rádi takovou, jaká je.(8.4.2011)
Ruut
rock´n ´roll - 70%.(18.2.2009)
Bloody13
Výborná zábava od začátku až do konce. Přívěsový kemp uprostřed pustiny pro zbloudilce, vtipkující zombie kladoucí důraz na rodinné hodnoty a správně balíkovský country rock. Do toho povedené masky a gore, černozrný humor a všechno je to obaleno v horké "rednecks" atmosféře. Tvůrci si s nižším budgetem poradili překvapivě zručně. A na to, že film natočili podle na západě profláklého komiksu, tak klobouk dolů. Snímek má pár hluchých míst, ale to bohatě vynahradí některé hlášky a scény, u nichž divák nebude chvílemi vůbec chápat. Trochu to připomíná nostalgický výlet do osmdesátých let, kdy podobných komediálních hororů vznikala kvanta.(6.10.2011)
heyda
Asi do půlky to vypadalo na zatraceně dobrý a stylový horůrek. Pak to šlo ale všechno do háje. Já na béčkové horory moc nejsem. Co však stojí za zmínku je hudba. Prostě poctivej americkej rock´n roll říznutej country. Pokud bych šel do tohoto hororu s vědomím, že jde o béčkovou kravinu, tak hodnotím asi lépe. Takhle ale musí stačit 3 hvězdy, i když bavil jsem se velmi dobře a uplynulo to nečekaně rychle. :-).......Na poslech doporučuju: http://www.youtube.com/watch?v=TRxEXryTQxo(1.10.2011)
fcreading
Prostitutka Norma na začiatku keď jej zabijú neštastnou náhodou ďalšieho milenca bude sklamaná a po ceste natrafí na nejakého diabolskeho človeka. On jej dá zbraň a ona zabije celú svoju rodinu a nakoniec aj seba. Po niekolko rokov sa partia mladých ľudí havaruje a uchýli sa v nejakých maringotkách. Tam ich privíta Norma ktorá už je po smrti a v tábore sa začnú diať velmi zlé veci. Nie sú tam sami je tam celá rodina Normi a začína sa boj o život. Celkovo sa jedná o kvalitný horor, strochu brutálnimy zábermi napríklad upečenie zaživa.(8.12.2008)
iolaos
Dám klidně i tauznt za to, že Trailer Park of Terror je rekonstrukcí staršího TROMA vyvrhelu The Redneck Zombies z roku 1987. Paradoxní tím, co ubírá filmu na jeho komediálnosti je až přílišná snaha o vtipný coolovitý rozměr, protože to kvantum gagů za celou stopáž, jsou až na vyjímky většinou do prázdna vyřvané bláboly. Určitě je třeba pochválit vynikající asi 20 minutový finální úsek a akční scény celkově, to je režisérův silný atut. Makeup a řízné gore je také ok, ale to z této prezentace úchylnosti ještě nedělá zapamatováníhodný, natož extrazábavný redneck horror. Podobných buranských vyvražďovaček lze v současnosti napočítat kilotuny, TPoT je někde uprostřed. 6/10(27.10.2008)
brutale
Snímka Trailer Park of Terror je pre mňa relaxom podobne ako film Feast. Milé Béčinko, ktoré pobaví a na nič sa nehrá, je tou správnou voľbou na spríjemnenie večera. Takže smelo do toho.(11.11.2008)
Dubro
Tak tak. Nie je mi známe, odkiaľ sa Goldmann dostal k hororu, keď predtým spichol len nejaký ten diel v Missing a potom dva hudobné psie kúsky, ale pobavil krvavo znamenite. Že k hudbe nemá ďaleko ukázal aj v tomto šikovne pozliepanom béčku a scéna s kamerou v rukách hnijúcich zombie vidlákov by mohla fungovať aj ako sólo videoklip. Trištvrte na štyri(26.10.2008)
slatkac
Já se bavil. A to královsky.(5.9.2011)
kingik
Atraktivní blondýna Norma měla po krk života s burany v kempu s obytnými přívěsy a jednoho dne si řekla dost a postřílela je a celý kemp pak shořel v plamenech. Na prokleté místo po letech zabloudí skupinka mladistvých delikventů vedená pastorem a jejich poklidný výlet se změní v nejhorší noční můru. Budou totiž muset čelit partičce ujetých zombíků vedenými mrtvou Normou. A jak správně tušíte noční návštěvníci kempu budou jeden po druhém drsně likvidováni než se rozední. Zábavný horor plný hláškujících zombíků a drsných úmrtí je natočen podle stejnojmené a u nás naprosto neznámé comicsové série. Steven Goldmann se předvedl jako velmi stylový režisér, který kdyby ještě trochu zabral, tak by mohl být druhý Robert Rodriguez, protože právě k jeho režijnímu stylu má tahle hustá záležitost nejblíž. Z nepříliš známého hereckého osazenstva zaujme vnadná Nichole Hiltz v roli Normy a všichni zombíci, kteří jsou okolo ní, protože omladina, kterou se rozhodli zdecimovat nemá proti nim nejmenší nárok jak už po herecké tak i vizuální stránce, protože zombíci jsou fakt "cool" a jejich masky jsou v rámci nízkého rozpočtu překvapivě velmi povedené a když začnou hláškovat a věnovat se svým oblíbeným činnostem, které vykonávali za života, tak jim prostě nelze nefandit. Comicsový horor, který se přímo vyžívá ve své ultrabrakovosti je zkrátka sympatickým počinem.(30.1.2011)
Jino
Všechny mé klady k tomuto filmu se vztahují jen na některé masky. Zvlášť kytarista je pěkný a sem tam hodí i nějakou tu hlášku k zasmáníní nebo poslechu hodný rif na kytaru. Scénář je bohužel dementní a nebýt vražedných zaškobrtnutí od poloviny snímku, tak jen nudí a nudí. Postavy jsou navíc vesměs nesympatické a hloupé, takže mínusové body opět vítězí. Hororový produkt není výsledkem atmofséry, ale masek a krve, čímž jakákoliv napínavost ztrácí na účinku. Čekal jsem víc - podprůměr. 40%(12.2.2010)