Reklama

Reklama

Tvrďák Taylor

Trailer

Obsahy(1)

Ryan, Wade a Emmit nastupujú na strednú školu. Ich prvý deň prebieha dobre, až dokým sa nestretnú s Filkinsom, vychýreným školským bitkárom, ktorý sa správa ako malý Hannibal Lecter. Predtým, ako budú úplne vtiahnutí do Filkinsovej ríše teroru, potrebujú si nájsť niekoho, kto ich bude chrániť. Dajú si inzerát do vojenského časopisu Soldier of Fortune. Najlepšia a najlacnejšia ponuka príde od bývalého žoldniera Drillbita Taylora (Owen Wilson). Zoberie si ich do parády a fyzický a duševný tréning na možné školské nástrahy sa môže začať. (jojoping)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (147)

tron 

všechny recenze uživatele

„My sme na ceste do kostola. Mal by si ísť tiež.“ Komentár obsahuje spoilery. Mám rád Owena Wilsona a žral by som mu aj ešte slabšie filmy. A táto komédia (o bezdomovcovi, ktorý prijme ponuku robiť osobného strážcu trom šikanovaným stredoškolákom) zasa až taká zlá nie je. Najviac ma nehnevali herci; boli dobrí. Nehneval ma ani čudný koniec (záporné postavy sú veľmi slabo potrestané). Hneval ma strašný scenár; v tom filme nie je ani 5 minút originálnych! Všetko sme už niekde videli a nemáme šancu, aspoň ja som nemal šancu, byť niečím prekvapený (no dobre, brať NEPODPLATITEĽNÝCH Briana De Palmu ako „študijný materiál“ ma zaskočilo, ale to je asi tak všetko). Od začiatku som vedel, že je len otázka času, kedy sa o Tvrďasovi prevalí, že v skutočnosti nie je Tvrďas, kvôli tomu nad ním zlomia palicu žiaci aj učiteľka, no on sa nakoniec odváži pozrieť do zrkadla, prijať životnú výzvu na zmenu životnej filozofie, stane sa z neho chlap s cťou a hrdosťou a samozrejme happyend. Príjemná charizma sympaťáka Wilsona ale, zasa, robí svoje a niektoré scény dokonca možno rozosmejú (konkurz, MYS HRÔZY). P.S. O scenár a produkciu sa postarali kamaráti Judd Apatow a Seth Rogen. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ač se dva hlavní dětští hrdinové snažili to všechno zachránit (a byli dobři, než jim to docela pokazil ten děsivý spratek z Kruhu), a obsazení slibovalo vcelku kvalitu, potenciál zápletky zůstal promarněn díky slabému scénáři, který např. ze slibně rozjeté postavy Owena Wilsona udělal jen žvatlajícího ňoumu, který se motá ode zdi ke zdi. 2.5* ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabá komedie, odlehčeně nahlížející na hierarchii na amerických středních školách a vymetající všechna myslitelná žánrová klišé. Jejím největším problémem je však to, že mimo Wilsona aka Taylora se nevyskytuje nikdo další ani minimálně sympaticý. Ústřední looserská trojka je neskutečně otravná a nesympatická, hlavní záporák jakbysmet. Je sice pravda, že jsem se několikrát zasmála, ale jedinou opravdu dobrou částí je konec, kdy Taylor a jeho banda zúčtují se šikanujícím studentem, to mě Owen pozbyvši malíčku rozesmál pořádně... ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu je naozaj, ale naozaj vtipný. Potom jemne skĺzava do moralizovania, ale humor si stále zachováva. Morálny odkaz sa však našťastie stráca a chalan dostane dievča a zloduch dostane čo mu patrí. Owen Wilson je skvelý komediálny talent, čo tu iba dokazuje a film sa aj vďaka nemu načahuje za štvrtou hviezdičkou. Medvedie objatie!!!...:) ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie potěší asi spíš mladší generaci. Trojice chlapců hledajících ochranu z důvodu šikany na škole si nakonec jako svého bodyguarda vyberou houmlesáka a vojenského dezertéra Owena Wilsona. Wilson má určitě navíc a natočil mnohem lepší komedie. Snímek má po celou dobu nevýrazný a hlavně neoriginální děj. Snad dvakrát jsem se usmál, ale dobrá komedie je pro mě něčím jiným. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (2)

  • Adam Baldwin si ve filmu zahrál jednoho z bodyguardů, kterého se chystají kluci najmout. Při pohovoru se zmínil, jak hloupé je pro bodyguarda chránit kluky před rváčema. Měl přitom na sobě stejný oblek jako ve filmu Moje tělesná stráž (1980), ve kterém si zahrál roli bodyguarda ochraňujícího své kamarády studenty před jedním takovým rváčem. (HellFire)

Reklama

Reklama