foto

Adam Baldwin

  • nar. 27.2.1962 (55 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Adam Baldwin je americký herec, který se narodil 27.2.1962 ve státě Illinois v Chicagu. Vystudoval střední školu New Trier Township rovněž v Illinois, má tři děti a je ženatý s herečkou Ami Julius. Jeho velkým koníčkem je golf.

První významnější roli dostal již v roce 1980 a to jako Ricky Linderman ve filmu MY BODYGUARD, za svou kariéru se objevil v desítkách filmů a seriálů, takže si připomeňme jenom ty významnější: D.C. CAB (1983), FULL METAL JACKET (1987), THE X-FILES (2001-2002), INDEPENDENCE DAY (1996).

Nejvíce se však proslavil rolí Jaynea Cobba v seriálu FIREFLY (2002) a toutéž rolí ve filmu SERENITY (2005). K seriálu Firefly dokonce nahrál svou vlastní verzi písně "The Man They Call Jayne", kterou najdete mezi bonusy na DVD.

Nyní ho můžete vidět jako majora Johna Caseyho v novém seriálu NBC CHUCK a také propůjčil svůj hlas Clarku Kentovi v novém animovaném filmu Superman: Doomsday.

Matouš "dr.block" P.

Herecká filmografie

Filmy

2011 InSight
2010 The Assignment
2009 Little Fish, Strange Pond
2008 Gospel Hill
Tvrďák Taylor
2007 Superman: Soudný den
Zapomenutá kletba (TV film)
2006 The Thirst
2005 Dobrodružství Poseidonu (TV film)
Serenity
2004 Ďábelské oči
Magická hlubina 2
2003 Control Factor (TV film)
Gacy
Oživlá monstra (TV film)
2002 Betrayal
Stíhačková rally
The Keyman
2001 Hra na dvě strany
Jackpot
Pursuit of Happiness
Sbohem, má lásko
V dobrém i ve zlém
2000 Dr. Jekyll a pan Hyde (TV film)
Patriot
Pokušení
1998 Gargantua (TV film)
Nebezpečné podezření (TV film)
1996 Den nezávislosti
Milenecký uzel
Smoke Jumpers (TV film)
The Cape (TV film)
Vykradači těl
1995 Co si ušít do výbavy
Digitální muž
Sawbones (TV film)
Tajní operátoři (TV film)
Výměnný obchod (TV film)
1994 Slepá spravedlnost (TV film)
Treacherous
Wyatt Earp
1993 Eight Hundred Leagues Down the Amazon
Hořká sklizeň
Smrtící únik (TV film)
Studený pot
The Last Shot (TV film)
1992 Radio Flyer
Trýznivé pochybnosti (TV film)
1991 Kam tě den zavede
Murder in High Places (TV film)
Předem vinni
1990 Predátor II
1989 Hitman
Nejbližší příbuzenstvo
1988 Čokoládová válka
1987 Olověná vesta
1986 Bad Guys
Welcome Home, Bobby (TV film)
3:15
1985 Out of Time (TV film)
Poison Ivy (TV film)
1984 Hadley's Rebellion
Lehkomyslní
Pigs Vs. Freaks (TV film)
1983 Taxikáři
1980 Moje tělesná stráž
Obyčejní lidé

TV seriály

2017 Poslední loď (TV seriál)
Feast (S04E07)
Tempest (S04E06)
Allegiance (S04E05)
další epizody (7)
2016 Poslední loď (TV seriál)
Don't Look Back (S03E13)
Resistance (S03E12)
Legacy (S03E11)
další epizody (13)
2015 Poslední loď (TV seriál)
Ještě větší jednota (S02E13)
Námořní bitva (S02E12)
Valkýra (S02E11)
další epizody (13)
Castle na zabití (TV seriál)
Životní vzor (S08E06)
2014 Poslední loď (TV seriál)
Všude dobře, doma nejlíp (S01E10)
Testy (S01E09)
Do baru přijdou dva námořníci... (S01E08)
další epizody (10)
2012 Castle na zabití (TV seriál)
Lovci hlav (S04E21)
Chuck (TV seriál)
Chuck a rozloučení (S05E13)
Chuck a Sára (S05E12)
Chuck a rychlovlak (S05E11)
další epizody (5)
2011 Láska bolí (TV seriál)
Chuck (TV seriál)
Chuck a holčička (S05E08)
Chuck a Santův kostým (S05E07)
Chuck a rodinné prokletí (S05E06)
další epizody (22)
2010 Transformers Prime (TV seriál)
Young Justice (TV seriál)
Chuck (TV seriál)
Chuck a rodinná večeře (S04E10)
Chuck a třetí fáze (S04E09)
Chuck a největší strach (S04E08)
další epizody (29)
2009 Chuck (TV seriál)
Chuck a Kruh (S02E22)
Chuck a plukovník (S02E21)
Chuck a jáma lvová (S02E20)
další epizody (11)
2008 Buy More (TV seriál)
Chuck Versus the Webisodes (TV seriál)
Chuck (TV seriál)
Chuck a Santa Claus (S02E11)
Chuck a Delorean (S02E10)
Chuck a sensei (S02E09)
další epizody (13)
2007 Chuck (TV seriál)
Chuck a kočár (S01E11)
Chuck a nedostižný protivník (S01E10)
Chuck a salám z dovozu (S01E09)
další epizody (11)
2006 Talk to Me (TV seriál)
Za rozbřesku (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Dvě těla v laborce (S01E15)
2005 Inside, The (TV seriál)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Hrdinové 2 (S07E18)
Hrdinové 1 (S07E17)
2003 Firefly (TV seriál)
Srdce ze zlata (E13)
Poslední zpráva (E12)
Past (E11)
2002 Firefly (TV seriál)
Objekty ve vesmíru (E14)
Válečné historky (E10)
Ariel (E09)
další epizody (11)
Akta X (TV seriál)
Pravda (S09E19)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Dnes se nic významného nestalo II (S09E02)
Existence (S08E21)
Tři slova (S08E16)
další epizody (4)
2000 Jackie Chan Adventures (TV seriál)
1999 Angel (TV seriál)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1996 Mys (TV seriál)
1993 Padlí andělé (TV seriál)

Dokumentární

2010 Chuck Fu and Dim Sum
Chuck Season Two: Dude in Distress - Explore Some of This Season's Best Action Sequences
2007 Full Metal Jacket: Between Good and Evil
2006 Done the Impossible: The Fans' Tale of 'Firefly' and 'Serenity'
2004 X Files: The Making of 'The Truth', The

TV pořady

2012 Firefly 10th Anniversary: Browncoats Unite (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace