Reklama

Reklama

Sex a láska. Někdo ji hledá, někdo potřebuje, někdo odmítá a někdo za ni platí, ale potýkáme se s ní všichni. Na zeleném trávníku v londýnském parku Hampstead Heath se sejde několik párů, které zde řeší komplikovaná milostná dilemata. Brian (Douglas Hodge) žádá svého partnera Billyho (Ewan McGregor), aby přestal holdovat nočnímu životu. Gerry (Hugh Bonneville) a Julia (Gina McKee) se snaží přetrpět zpackané první rande naslepo. Iris (Eileen Atkinsová) pocítí závan starých časů, když narazí na muže, s nímž měla před padesáti lety poměr. Zábavný a erotikou nabitý snímek ukazuje, že to, co nás vzrušuje a motivuje, je povětšinou složité, temné a absurdně vtipné... (Cinemax)

(více)

Recenze (37)

Badseeds 

všechny recenze uživatele

Na tento film si vzpomenu pokaždé, když se jdu projít do parku. Scény z partnerského života na mě udělaly dojem především svou strukturou a přesahem (ačkoli není nejspíš příliš pravděpodobné, že by se kdy na ČSFD přehouply do červeného spektra). Po shlédnutí snímku je pro mě prakticky nemožné nepřemýšlet nad příběhy lidí, které míjím - a kolikrát se u toho bavím jako u dalšího filmu. Při návštěvě Londýna rozhodně Hampstead Heath nevynechám. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Středeční dopoledne až odpoledne v londýnském Hampstead Heath parku kde se řěší samota, seznamování, rozchody, naděje, lásky, sex, rodiny... Prostě partnerské vztahy v každém věku a napříč sociálními vrstvami. Jednoduše řečeno taková artová verze Lásky nebeské. Sympaticky se tvářící snímek se zajímavým nápadem a několika známým tvářemi v některých rolích. Takový projekt logicky stojí vždy především na hercích a scénáři. A tady film nenalézá žádnou oporu. Jednotlivé scény jsou buď dobré, ale nedotažené či ve většině případu prostě rovnou nudné. Opravdové minimum z nich dokáže zaujmout. Režisér Ed Blum si měl uvědomit, že méně je někdy více a trošku ubrat na počtu příběhů, jelikož v takovém množství rychle otupí. Herecky to je také spíše bída. Na jedné straně tu jsou některé přirozeně odehrané postavy, pak je tu většina ve stylu "jsem sice před kamerou, povídám, ale sakra, když už bude ten oběd?" a některé jsou až parodií na herectví. Kupříkladu výkon Sophie Okonedo je vskutku něco slovy nepopsatelného. Pokud vás zaujala v Hotelu Rwanda, za který byla nominována na Oscara, tak po tomto filmu ji už raději nebudete chtít na plátně nikdy vidět. Což vlastně platí o celém filmu. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi vtipný ke konci spíše romanticko - nudnější snímek. Celou dobu se nehneme s londýnskýho parku a dostaneme šanci poslouchat dialogy a sledovat chování velmi rozdílných partnerských dvojic, ano je to z roku 2006, tak nechybí ani partnerská dvojice homosexuálů, nutno však říci, že jejich povídání a následné vyustění situace perfektně zapadlo k ostatním heterákům. Nejvíce romanticky na mě působil nejstarší pár v tom parku. No a nejzábavnější byla černoška z obejdou, který jí balil, Jak na něj ta černoška vyjela " Fajn tak mě ošukej, chci opíchat" a on na ní "Tak ty moje řeči zabrali? " černoška jen stroze odpověděla "Ne, kdyby si držel hubu, řekla bych ti to dřív." Pak se ten moula slíknul a ona jen "Ty si ubohej" a odešla tak to bylo vymalováno. Stejně co, kolik toho mezi sebou vzájemě prokecáme a proflirtujeme. Kdyby to mělo jít všechno na papír, tak zlikvidujeme všechno dřevo na naší planetě do hodiny a na papíře bude jen 1%. Ještě jedna věc mě zaujala, jak si v tom parku ty lidi v klidu leží na dece. Zkuste si takto lehnout v pražským parku a ze spoda na té dece budete mít pět psích hoven, čtyří kočíčí, tři koňské, dvě lidské a jedno žirafí a v zádech injekční stříkačku. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Film, kde se namísto jakéhokoliv konání o tom konání jen mluví (ehm, teď nemyslím tím konáním hned to konání :-), ale kupodivu dokáže zaujmout. Herecky je to našlapané až po střechu, možná proto škoda, že tato elita britské herecké školy nedostala do ruky lepší scénář. Všechny příběhy, či spíše dialogy, plynou tak nějak do ztracena a vás za srdéčko nechytí pravděpodobně ani jeden. Netuším, co byl hlavní záměr režiséra nebo scénáristy, celý film vypadá spíš jak nějaká divadelní hra, takové Monology... čehokoliv ;-) Ale už jen pro tu spoustu mých oblíbených herců (Ewan McGregor byl jako gay vážně velmi přesvědčivý :-) Tom Hardy zas srandovně v navazování kontaktu neohrabaný) a díky krásnému prostředí parku, kde se vlastně úplně celý film odehrává, jej hodnotím mírně nadprůměrně. ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, problém je v tom, že takových filmů je prostě spousta a tenhle nepřináší nic extra nového ... Jasně, občas se zasmějete, občas si povzdechnete, ale na konci z toho žádná velká bomba nevyleze. Nenadchne, ale ani neurazí. Slušný průměr i z hlediska hudby, režie a hereckých výkonů. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama