Reklama

Reklama

Lars a jeho vážná známost

  • USA Lars and the Real Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

Gazy 

všechny recenze uživatele

Z trochu zvráceného úhlu pohledu je to velice hezký snímek o čisté lásce. Nevěřil bych, že podobný nápad může vystačit na celý film, ale ono to funguje a to víc než dobře. Ryan Gosling se pro role podobných podivínů náramně hodí a člověk mu plně věří, že k té plastové figuríně chová opravdu hluboké city. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak do půlky mně přišlo všechno úsměvné, včetně Ryana Goslinga, který tentokrát vážně nebyl za fešáka, v druhé části přituhovalo a bylo namístě klást si otázku proč a zodpovědět si ji sama, protože film pouze jemně navádí k příčinám. I přes závoj myšlenek bylo hezké sledovat všechnu tu pozornost rodiny, obyvatel městečka i profesionalitu doktorky a přestože si uvědomuji bizarnost scén, místy dovedenou až k absurditě, i tak se zamýšlím nad realitou a říkám si, proč ne, jen chtít... ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa bol tento film absolútnou tohtovečernou chuťovkou, ktorú nemohlo nič prekaziť. Veľmi príjemný film s veľmi dobrým výberom hercov vo veľmi dobre napísanom scenári, ktorý sa skutočne zaryje pod kožu. Skvelé postavy tomu dodávajú výbornú chuť a film má fakt skvelý šarm. Neviem čo viac povedať, lebo v tých pár vetách som povedal v podstate všetko. Výborný film. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Lars a jeho dívka mě uvedli do rozpaků, ale na druhou stranu mě příjemně překvapili a dojali. Lars je takový tichý chlapík, který působí poněkud pomalejším dojmem... snad taky proto má každý tendenci dohazovat mu přítelkyni. Žije sám v garáži a není příliš společenský. Tedy do jednoho dne, kdy mu přijde domů balík... od té doby už není sám, už se nestraní společnosti. V balíku mu totiž z Brazílie přišla slečna. Jeho nová přítelkyně jménem Bianca. Moc toho nenamluví, je na vozíčku, stále se usmívá. Všem okolo ale při seznámení s ní úsměv na rtech trochu ztuhne, což není divu, jelikož Bianca je z plastu. Přesto se k ní ale všichni chovají jakoby existovala. A ona taky existuje. Larsova vidina nabude reálných rozměrů a všichni se k tomu postaví s velkou dávkou tolerance. Lars and the Real Girl je takovým pozoruhodným příběhem, kdy do života samotáře Larse vstoupí plastová figurína, aby záhy zase odešla a zanechala po sobě hluboké stopy. Nancy Oliver a Craig Gillespie natočili působivý snímek o vlastním světě zrodilém ve hlavě jednoho loosera, o respektu lidí žijících v jeho okolí, o bolestivých vzpomínkách a jejich vlivu na život. Samozřejmě, prostředí bylo poněkud idealizované - tolik nevídaného respektu a ochoty hrát si tuhle hru s figurínou? Ale no tak, to prostě nejde... však to taky byl "jen" film. Ale mě se líbil. I přesto, že ve scénáři bylo několik "děravých míst", s klidným srdcem je přehlížím, protože na výpovědní hodnotě snímku to neubralo. 4 a půl *. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velice originální nápad vkusným způsobem rozvedený do bezmála dvou hodin příjemného harmonického vyprávění. O toleranci, dobrotě, vůli chápat a pomoci. Herci jsou dobří a uměření, Ryan Gosling vynikající a i ta umělá panna svou roil zvládla dokonale. Z celého filmu čiší dobrota, vstřícnost, srdečnost - a přitom to není kýč. To je těžké, to je umění. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Aby se Ryan Gosling lépe vžil do role Larse, bylo o nafukovací pannu postaráno, jako by byla opravdická - stejně jako ve filmu. Ve svém volném čase byla oblečena neformálně a na natáčení byla přítomna jenom, když se zrovna měla objevit ve scéně. (HappySmile)
  • Ryan Gosling se v rozhovoru přiznal, že ze všech postav, které do té doby hrál, se nejvíc spojil s Larsem. Řekl také, žě věří, že každý člověk má v sobě kousek Larse. (Zuzyzss)
  • Natočeno za 31 dní. (ČSFD)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama