Reklama

Reklama

Lars a jeho vážná známost

  • USA Lars and the Real Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

Jordan 

všechny recenze uživatele

na tento film som sa tešil hlavne kvôli Ryanovi Goslingovi a ten nesklamal - ale potom tu bol námet, za ktorým som videl trpkohumornú komédiu so silným a na Oscara nominovaným scenárom - lenže to už také silné nebolo . . . síce mierne absurdné a bizarné, ostalo to pri netradičnom námete, nejaké to bolo celé chladné; Gosling aj s ostatnými partnermi to uhrali a režijné spracovanie s celou neľudsky chladnou krajinou a všetkými tými priezormi cez dvere sa mi tiež pozdávalo, scenáristicky mi zapasovalo doteraz neošúchané riešenie práce, kde robik Lars ako nejakej bližšie neurčenej "bežnej, nudne, všeobecnej práce"; Tak pol na pol - mierne sklamanie v niečom a v niečom zasa zadosťučinenie . . . ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, citlivě natočené a výborný Gosling. Ale dohromady mi to nesedělo. Upřímně řečeno asi po hodině už mi ta panna lezla pekelně na nervy a to nemusela říct ani slovo. Podle mě měla být trochu více rozvinuta Larsova postava a uvítal bych i nějaký pokus o diagnózu. Gumová Andula co by látka je prostě na film málo. 55% ()

Reklama

Gazy 

všechny recenze uživatele

Z trochu zvráceného úhlu pohledu je to velice hezký snímek o čisté lásce. Nevěřil bych, že podobný nápad může vystačit na celý film, ale ono to funguje a to víc než dobře. Ryan Gosling se pro role podobných podivínů náramně hodí a člověk mu plně věří, že k té plastové figuríně chová opravdu hluboké city. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli fakt, že film se celou dobu tváří (navzdory absurdnímu námětu) absolutně realisticky a bez jakýchkoliv uměleckých příkras nám podává "skutečný obraz", je největším kladem nebo největším záporem filmu. Pravda je, že když jsem se usmívala, tak to byl takový ten nevěřícný úsměv typu "ano, teď jsem rozpačitá, ale v dalším záběru už se to určitě rozjede". Možná by se ale Lars dal brát jako uhlazeně zabalená metafora o tom, že "všechny boží ovečky si zasluhují lásku a když je hodnej, tak proč ne a tak dále", ale pro nás rozervané kreatury to není to správné poselství, co by měl film nést. Co ale obdivuju je proměna a výkon Ryana Goslinga; nevidět ho v jiném filmu, tak bych snad věřila, že trpí tím mrkacím tikem (Pozdější dodatek - asi jsem chlapce příliš přecenila, protože ve Fracture to dělá taky, i když ne tak často). Z ostatních postav mě ještě zaujala Karin Emily Mortimerové - sympatická obyčejná ženská, která chce jen pomoct (ano, ač se to zdá nemožné, pořád si myslím, že takové ve skutečnosti existují i v dnešní době a tahle ten typ krásně zobrazuje). -"Ona jenom chce všechny obejmout. Ale někdo to nemá rád. Někdo nechce být objímán." ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Lars pro mne byl jedním z největších a nejintenzivnějších filmových zážitků poslední doby. Tento fiktivní (ale jsme si opravdu jisti, že v dnešní době, kdy vědci nadále objevují nejen nové živočišné druhy, ale i nemoci, by se tato událost nemohla stát?) příběh mne dokázal tak emocionálně rozhýbat, že jsem se několikrát v průběhu filmu upřímně smál, jen aby chvíli poté přišel neuvěřitelný pocit smutku a soucítění s hlavními charaktery. Tento snímek bude v mých očích navždy platit za mistrovské dílo, a na Larsův případ kuriózní "nemoci" a jeho vyrovnávání se s ní nikdy nezapomenu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kde Lars předčítá Biance, čte "Dona Quijota", kde hlavní postava také trpí bludy. (HappySmile)
  • Natočeno za 31 dní. (ČSFD)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama