Reklama

Reklama

Učitelka

(festivalový název)
  • Česko Záskok (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dánský snímek vypravuje příběh žáků 6. třídy, kteří dostanou novou suplující učitelku. Ta chce děti připravit na mezinárodní soutěž v Paříži. Něco tady ale nehraje... Jak je možné, že dokáže číst dětem myšlenky, z hlavy vypočítat obtížné numerické operace? Proč bez problémů přesvědčí rodiče školáků, kteří tuší něco nekalého, že vše je naprosto v pořádku? Kdo, nebo co vlastně náhradní učitelka je? (Mertax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - ......a chystalo se něco strašného........ Záběry a událost okolo slepice určitě kde koho rozesměje. Jenže něco přiletělo, je to inteligentní? Nebo to jen vytváří iluzi inteligence? CITÁT - Opravdu patříte ke stejné rase jako Mozart? Nebo Caesar?........ Scéna okolo 32 minuty je mrazivá. Empatie - to je jedinečná schopnost člověka a dá se krutě zneužít. CITÁT - Mnozí se vám chtějí omluvit......... Učitelka Ulla (Paprika Steen) se sice jen přetvařuje, ale ta ironie jí sluší. Už jen ten její nástup do třídy, kdy rozezvoní všechny telefony, byl unikátní. Jenže pak přišlo pojídání slepic - síla. DIALOG: ULLA - Karle, Karle, Karle. KAREL (Jonas Wandschneider) - Ullo, Ullo, Ullo. ULLA - Můj malý Karle. KAREL - Moje malá Ullo. Co chceš dělat s mím tátou? ULLA - Jen si popovídat. KAREL - Já vím, že jsi Vetřelec. ULLA - Třeba takovýhle? (Ukáže svou skutečnou podobu) KAREL - "Omdlí". OTEC KARLA - Karle vstávej, vypadáš jako by jsi viděl monstrum........... Nebudeme zdržovat, hurá do Paříže. Cestou budeme zastavovat. CITÁT - Patrová lůžka, to je opravdu horor......... Rodinný Dánský komediální horůrek o mimozemšťanovi, který možná chtěl milovat a být milován. Měl na to však trochu jiný pohled. Dramatické, pěkná hudba, vtip, dobré triky no prostě povedené. Film končí polibkem a mírem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Atmosférou a hereckými výkony dokonalý sci-fi horor. Scénář trochu pokulhává, a to proto, že si tvůrci nevymezili pravidla pro emzáka, co všechno může, a co ne. V rámci žánru sci-fi hororů ale nadprůměr. (Mimochodem, povšimněte si, že vlastně film vychází z pohádek o zlých čarodějnicích, třeba o Jeníčkovi a Mařence. ;-)) ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ullo, myslím, že potřebuješ muže…“ Velmi svérázná podívaná. Neměl jsem k tomu mixu žánrů důvěru, ale kupodivu ano, Učitelka je tragikomedie, horor, sci-fi a rodinný/dětský film dohromady, a přitom to všechno pospolu krásně funguje. Zaujal mě už ten skutečně impozantní nástup na scénu. Jak na zem (slepice), tak přímo do třídy (pobavil mě hlavně hysterický smích). Paprika Steen je výborná a zdatně jí sekundují i děti. Ty nejsou naštěstí přemoudřelé příliš, jak to občas bývává na denním pořádku v jiných žánrovkách, jejich uvědomělost je snesitelná. Hned v několika scénách se podařilo tvůrcům rozžehnout i nějakou tu jiskru nefalšovaného napětí, humor tu též rozhodně nechybí. Konec sice předvídatelný je, ale zrovna u tohoto filmu to myslím nijak zvlášť nevadí. Nějak takhle mohla (měla) vypadat „naše“ Vlčí bouda. Kdyby se nebrala smrtelně vážně. A nebyla tak moc špatná…Učitelce každopádně přiklepávám slušné 4*. „Tam, odkud pocházím, je to na denním pořádku. Najdeš si muže, máš s ním děti a pak ho sežereš.“ ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma s perfektními hereckými výkony. Bohužel jsem tento snímek nepovažoval za horor, ale komedii. Občas jsem se scénám musel smát, což není dobře. Pokud to měl být účel, tak budiž, ale pro mě velice nepřesvědčivá záležitost. Že bych byl přímo znechucen, to nemohu říct, svůj účel tento snímek rozhodně splní.. 6/10 = 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Guláš všetkého možného, od komédie, drámu, scifi, fantasy až po detský horor. Celkový dojem je však taký ani ryba ani rak. Ani jedna žánrová zložka tu nevynikla nad priemer, výsledkom čoho je len plochosť a nevýraznosť. Ešte šťastie, že tu hrala Paprika Steen, s ktorou sa spájali všetky výraznejšie scény. 60/100 ()

Galerie (20)

Související novinky

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama