Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 199)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Fajn lo-fi komedie s překvapivými charakterovými piruetkami, úchvatnou hlavní hrdinkou a vtipnou konfrontací dětské Myspace naivity se zahořklým hard rockem dospělosti. Jen mi není jasné, proč tam hlavní hudební motivy obstarávají ti nejjemnější Skoti a ne Sufjan Stevens. Každopádně emo palce nahoru. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"This is even better than Susperia." Juno se nevyhne srovnání se Zbouchnutou a Napoleon Dynamitem. Což je vůči všem třem snímkům trochu nefér. Jedním si je sice podobná tématem a druhým zdánlivě "geek" atmosférou, ale jinak prakticky nic společného nemají. Oproti Napoleonovi jsou tady všichni normální, byť tu a tam poněkud výstřední, a řeší běžné problémy. Oproti Zbouchnuté se zase hraje na vážnější notu. Což ani v nejmenším neznamená, že by Reitman junior nezvládal navzdory vážnému tématu i skvostně a trefně pobavit. Navíc to umí bez tisíc a jedné variace na popkulturní hlášky. Znovu narozdíl od Judda Apatowa. Juno je velmi sympatický a příjemný snímek, který pro mě paradoxně brzdí zde nejvíce vyzdvihovaný klad. Ellen Page. Netvrdím, že nehraje výborně, ale někdy tlačí na pilu až přespříliš. A čistě osobně mě také bylo líto odsunutí Paulieho na vedlejší dějovou kolej. Ta postava je tak sympatická, že bych celý film nejraději viděl udělaný z jeho Tic-Tacového pohledu. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Že se Juno veze na úspěchu Zbouchnuté? Kdeže. Tahle svěží komedie podává téma nečekaného těhotenství s odzbrojující lehkostí a sympatickou civilností. Lví podíl na přátelské atmosféře snímku patří úžasné Ellen Page, jejíž Juno představuje neodolatelný typ netuctové, vtipné holky se skvělým přístupem k životu. Juno není jen výplod fantazie Diablo Codyové, ale životná postava z masa a kostí, která za zvuků hravého soundtracku prožívá nechtěnou etapu života s nadhledem, cynickým humorem a bez mateřských pudů. Radost pohledět. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Juno bez zbytečné hysterie mapuje těžkou životní situaci a určitě nejde o špatný film Už před lety jsem však měl problém s obsazením Page. Její/jeho vizáž by se dnes dala označit jako nebinární, což tehdy ještě nebyl zavedený výraz. Ona/on má určitě talent, ale jako herečka/herec také vyzařuje podivnou energii, jenž se k těhotné středoškolačce nehodí. Až čas ukázal, kde byl problém. Když žena/muž ve svém nitru neví, kdo vlastně je, tak ani nemůže fungovat chemie se skvěle zvoleným Cerou, který třídního blba zvládl na jedničku. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ťažká nechápačka ohľadne tých nominácií snímku na najlepší film, réžiu, herečku a scenár. Veď to je čistý priemer. Všetko je brané s takým nadhľadom ako by to bolo strašne fajn byť v 17tich tehotnou. Je pekné že Juno nešla na potrat a že našla pre svoje dieťa dobrých rodičov (ehm) ale bola mi totálne nesympatická ako to brala ľahkovážne. A jej vzťah s jej chalanom bol tiež o ničom. Najsympatickejší mi prišli však jej rodičia. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (52)

  • Ve scéně, kdy Juno (Ellen Page) hovoří s otcem (J.K. Simmons) o tom, jestli jsou lidé schopni zůstat si věrni navždy, otec spravuje nějakou součástku. Podle scénáře měl dělat rodinné finance. (kriplozoik)
  • Písnička, kterou spolu hrají Mark (Jason Bateman) a Juno (Ellen Page) je "Dill Parts" od skupiny Hole. Další píseň, kterou na konci hrají Bleeker (Michael Cera) a Juno je "Anyone Else But You" od The Moldy Peaches. (HappySmile)
  • Ellen Page (Juno) sama navrhla, že její postava bude fanynkou zpěvačky Kimyi Dawson a její skupiny The Moldy Peaches. To silně ovlivnilo i soundtrack. (Agoran)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama