Reklama

Reklama

Humans

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie / USA, (2015–2018), 17 h 16 min (Minutáž: 42–47 min)

Hrají:

Emily Berrington, Gemma Chan, Pixie Davies, Rebecca Front, Tom Goodman-Hill, William Hurt, Colin Morgan, Katherine Parkinson, Jonathan Aris, Neil Maskell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Osmidílný sci-fi seriál vychází ze slavného švédského dramatu "Real Humans" a je zasazen do paralelní přítomnosti, kde jsou živoucí roboti nejnovějším must-have doplňkem, který musí mít každá domácnost. (SimonaSK)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (76)

venalce 

všechny recenze uživatele

Málokdy se mi stane, že mě pilotní díl až TAK zaujme. Můj vnitřní milovník sci-fi plesá, protože tenhle seriál nejen že operuje s Asimovými robotickými zákony, ale dokonce na ně přímo odkazuje. Samotný námět se nezdá být ničím novým, ale to vůbec nevadí, pokud je to uděláno kvalitně a chytlavě, což v tomhle případě je. Celé mi to připomíná svým nádechem výborné In The Flesh. Chytlo mě to za srdce. Chytlo mě to za srdce tak silně, že v duchu spílám za to, že tenhle seriál nevyšel na Netflixu nebo něčem takovém, protože čekat celý týden na další díl, je hotové utrpení. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý počin .. nenudila som sa skoro vôbec a oddýchla som si dostatočne. Miestami sa mi veľmi páčila hudba. Vyložene ma žiadna postava neotravovala, ba niektoré som si aj obľúbila. Druhá séria asi aj výživnejšia, a tá tretia má tiež len osem častí, takže som to v pohode zvládla za pár dní. 3,5* ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Vybrabčený Asimov. Což by nevadilo, ústřední rodina však již ano. Tohle mít v sousedství, jdu snad radši kočovat k Lakatošům. Celý ten fórek jak ušetřit, tedy naroubovat ultrašpičkovou, v reálu prozatím ani zdaleka nesestrojitelnou technologii do dnešních kulis, by se též dal odpustit. Tak tedy robota odlišíme od lidí zelenou kontaktní čočkou a všechny necháme jezdit v priusu, no bóže. Ovšem kvalita pozvolna klesá, a to spolu s napětím. Občas se neudržím a u některých filmů napíši, že by šlo o námět dosti nosný pro seriál. Zde to je přesně obráceně. Jeden vcelku pěkný bijáček by z toho šlo uhňácat. Pokud by se tedy přeobsadila mongoloidní a težce neuvěřitelná famílie. ()

neo93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný osmidílný britsko-americký seriál. Už od první epizody mě seriál oslnil a nadšení mi zůstalo až do úplného závěru. S každým dalším dílem se ale ještě zlepšuje, příběh se prohlubuje a také odhaluje další velmi zajímavé skutečnosti. Určitě velký podíl na tom, že se mi ihned zalíbil byly postavy. Jak celá rodina, která se teprve seznamuje s novým členem-synthem, tak i všichni ostatní neobyčejní roboti, jenž se nám představují, jsou velice dobře ztvárněny a zahrány. Nejvíce mě zaujala postava Nisky, která je prostě skvělá. Už se teším na druhou sérii, která bude snad stejně dobrá. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Britská sci-fi novinka Humans, ktorá je remakom švédskeho seriálu (nevidel som ho, takže porovnávaniu sa vyhnem) je zaujímavým mixom rodinnej drámy a detektívneho thrilleru skúmajúca otázky ohľadom umelej inteligencie. Odohráva sa v súčasnom svete, kde má akurát každý doma robota na nerozoznanie od človeka, ktorý mu pomáha s chodom domácnosti, musí rešpektovať zákony robotiky a podobne. No a pár týchto robotov má vedomie, dokáže rozmýšľať a cítiť ako človek. Ako? Prečo? Čo podniknú? Veď to už každý pozná z mnohých filmov, nedávno napríklad z Ex Machina ktorej by Humans mohli byť pokojne spin-offom. Neprinášajú síce nič nové, ale po (ehm, takmer) celý čas veľmi decentne a inteligentne pracujú s námetom umelej inteligencie, rozohrávajú dve línie príbehu, ktoré sa výborne dopĺňajú – jednu v domácnosti obyčajnej britskej rodiny, druhú na strane vyšetrovateľov ktorí sa pokúšajú vypátrať týchto „uvedomelých“ robotov, a to všetko zaobaľujú do priam bravúrnej atmosféry. Seriál presne vie kedy má spomaliť, kedy si nachystať jednu z mála akčných scén, kedy odľahčiť, zintenzívniť, kedy servírovať zaujímavé príbehové otázky a prekvapivé zvraty, ktoré neustále udržujú divákovu pozornosť. Prvých sedem epizód je tak prvotriednou sci-fi drámou, no a potom to príde. Potom príde finále prvej sezóny a všetkým pocitom z inteligentného, napínavého, prepracovaného seriálu podráža nohy ten priveľmi odfláknutý záver. Na všetky otázky z predošlých hodín je odpoveď až primitívne jednoduchá a takmer to vyzerá tak akoby záver dopísal osvetľovač počas obedňajšej pauzy. Všetky otázky ohľadom robotiky, umelej inteligencie, vedomia sú passé, pretože nakoniec to celé končí ako naivná, chce sa mi napísať až primitívna sci-fi rozprávka o tom ako kedysi SPOILER žil jeden vedec, ktorý si doma vytvoril pár robotov, ktorí majú aj consciousness. Prečo? Ako? Pretože jednoducho mohol, pche! Tí sa nepohodli a rozutekali rozhádaní do sveta KONIEC SPOILERU. V závere tak ostane po seriály mierne horká pachuť v ústach, čo je po predošlých prvotriedne atmosférických, napínavých a dramatických hodinách dosť škoda. Stále nadpriemerný kúsok, ale keby sa v závere aspoň málo posnažil mohla tu byť prvotriedna sci-fi dráma, takto vto bude „iba“ za CELKOVO: 3,5* (7/10), ale veľmi sa mi chcelo dať tu silnú osmičku. ()

Galerie (262)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se často odvolává na zákony robotiky, jak je definoval spisovatel Isaac Asimov ve svých knihách o robotech. Jsou to:
    1) Robot nesmí ublížit člověku nebo svou nečinností dopustit, aby bylo člověku ublíženo. 
    2) Robot musí uposlechnout příkazů člověka, kromě případů, kdy jsou tyto příkazy v rozporu s prvním zákonem.
    3) Robot musí chránit sám sebe před poškozením, kromě případů, kdy je tato ochrana v rozporu s prvním nebo druhým zákonem. (venalce)
  • Dealer, který nelegálně upravoval a prodával roboty se jmenoval Silas Capek (Paul Kaye). Zřejmě jde o narážku na českého spisovatele Karla Čapka, který ve své hře "R.U.R." poprvé použil slovo "robot". (venalce)

Reklama

Reklama