Reklama

Reklama

VOD (1)

Keith Ripley je starý zkušeny lupič, který se řídí nepsanými zákony zlodějů: odvést svou práci, krýt partnerovi záda, nezdržovat se a nikdy nespolupracovat s policii. Jeho bývalý partner Victor se těchto pravidel bohužel nedržel a zaplatil za to životem. Nyní však Keithovi docházejí síly a on dluží příliš peněz ruské mafii, aby se do nějaké větší akce pustil sám. Objevuje se ale Gabriel - mladý a poněkud temperamentní pomocník, který s Keithem nejprve těžko hledá řeč, ale později s ním vytváří sehranou dvojici. Společně se poušti do jejich životni akce, která by jim oběma - v případě úspěchu - zajistila klidný důchod. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Priemerná a miestami až silne podpriemerná „lumpáreň“, ktorá sa dá prežiť iba kvôli Freemanovi a Banderasovi, hoci tí tie svoje psie kusy hrajú len tak na pol huby. Z biedy filmík nevytrhne ani sexy Radha Mitchel a po vzhliadnutí tohto ničím výnimočného a naivného dielka (smelo sa to dá nazvať aj „strata času“), sa neviem zbaviť pocitu, že Morgan a Antonio do toho išli len pre nedostatok peňazí (smelo sa to dá nazvať aj „finančné prostriedky“). 2,49 log ()

Mr.KarlAdler odpad!

všechny recenze uživatele

Na co si to tu kdo hraje? Bez přemýšlení musím hodnotit až takhle nízko, protože tenhle "kousek" břečky mě pořádně vytočil (a ke všemu na Vánoce!). Nesmyslně vykrádající předešlé úspěšné filmy (třeba Dannyho parťáky), všechno působí nereálně, neuvěřitelně, dialogy jsou trapné (Banderas ještě víc). Mám už po krk podobných akčních vyblízátek bez originality, co na to v nejmenším nemají. A že uvidím totálně špatný film s Morganem Freemanem, mě zaskočilo snad úplně nejvíc. Adios, kuci, zbytečné plýtvání energií, časem a penězi. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Ne, já věděla, že to bude ptákovina, ale bylo to ještě horší, než jsem čekala! Pár chvilek, kdy se zlodějíči dobývají do sejfu, na film nestačí, nehledě na to, že to tu všechno už bylo tisíckrát a tisíckrát jinak. Herecká dvojka je poměrně dobře sehraná, což o to, ale je to prostě zoufale málo. A dramatická zápletka? Směšná! Zoufale směšná. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Klasická, několiksetkrát ohraná, nic méně dosti zajímavá vykrádačka. Nemám příliš rád Freemana, ale v tomto díle se předvedl celkem hezky. Když jsem viděl první scénu, tudíž "přepad" jednoho chlápka v metru, poté jeho útěk, film nasadil dosti vysoké obrátky. To trvalo až do chvíle, co se oba hlavní borci dostali do hlavního sejfu a z Banderase vypadlo, že je policista. Od té doby se až skoro do konce člověk do příběhu zamotá, občas nějakou pasáž i nechápe. To vše se na konci filmu částečně zodpoví, ovšem některé otázky jsou stále nezodpovězené. Hvězdička navíc patří propracovanosti části, když se jde vykrást hlavní sejf. To mě opravdu usadilo a děsně se mi to líbilo. Film byl dosti nadprůměrný, avšak mu stále něco chybělo. Každopádně tento kousek patří mezi prvních 10 (co jsem zatím viděl) v tomto tématu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takové 2,5*. Morgan Freeman a Antonio Banderas v televizním "con" filmu. Nebo to možná není TV, ale příběh i výprava jsou podobně chudičké. Ti dva se seznámí v metru, kdy mladý zloděj okrádá obchodníky s klenoty a starý zloděj přihlíží. A pak mladého angažuje pro krádež vzácných ruských klenotů, střežených v tom nejpečlivěji hlídaném trezoru. Ale i nejpečlivěji hlídaný trezor má slabiny... Ale stejně tak i zloději, takže se na konci dočkáme double twistu a nečekaného odhalení, vlastně dvou, ale také v podstatě happy endu. Celé je to však hodně televizní - samotná zápletka navzdory možná překvapivému závěrečnému odhalení je velmi prostá, navíc rozvíjení děje pomaloučké a prolínané záběry na bary ruské čtvrti, kde Banderasova postava svádí místní právničku. Ani o nějakém velkém herectví se proto nedá mluvit. Banderas i Freeman hrají na půl plynu, jakýsi svůj standard, vydělali si, a víc je asi nezajímalo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Scény z metra odehrávající se v New Yorku byly natočeny v Sofii (Bulharsko) a vozy byly ruské výroby (typ 81-714.2). (FilmFan24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno