Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 771)

kinej 

všechny recenze uživatele

Je to poprvé co se nějakému konkurenčnímu studiu (Dreamworks) podařilo přiblížit se kvalitou tvorbě Pixaru. A to ani ne tak technickým provedením, zde budou ostatní vždy až v závěsu, ale zkrátka tím, že vytvořili opravdu pěknou pohádku. Kvality tohoto filmu totiž spočívají hlavně v jeho příběhu, který je relativně originální, ale také milý. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsme nečekal žádnou slávu, ale je vidět, že predsudky vždy neplatí. Už z názvu se dá vyčíst o co tam půjde a jak to asi tak skončí. To mi neznechutilo podívanou a nechal jsem tento fakt plavat. Přesto se našlo několik věcí, které jsem nečekal. Dostalo se mě vynikající zábavy a vůbec nemůžu říct, že by mě kterákoliv část příběhu nudila. Proto dávám plný počet. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Z drakobijce drakomil, komu by se nelíbil.. Zatímco si Škyťák vycvičil toho roztomilého pejska, co smutně kouká, rozpustilé dovádí, stříhá ušima a jen díky jisté genetické anomálii umí létat a plivat oheň, mě si vycvičil John Powell (emocemi i adrenalinem napěchovaným soundtrackem s orchestrálním využitím irských válečných dud). Na předvídatelnost a klišé u animáků kašlu, člověk se alespoň někde potřebuje spolehnout na pozitivní principy a jistoty. A navíc, bez jakéhokoliv zlehčování, palec nahoru za „protetické bratrstvo“ - dost neobvyklý to jev v současném (na zevnějšku si zakládajícím) komerčním filmovém průmyslu.. P.S.: Kdyby to někoho zajímalo, Bezzubka je samec. A není to proto, že se jí Škyťák zeptal, jestli se může svézt na ocase.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Z Jak vycvičit draka jsem měl původně trochu strach - na fotografiích se mi totiž draci vůbec nelíbili. A to včetně hlavního hrdiny Bezzubky. Jakmile se ale ve filmu poprvé objevil a já viděl jeho pohyby a výrazy, zamiloval jsem si ho. A ostatní draky s ním. Čili to bylo první velké plus. Mezi další patří úžasné letecké scény, Powellova hudba, humor... Prostě skoro všechno. Že je to celé klišé jako hrom? No a? ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Štvrtú hviezdičku pridávam za Nočného besa, či ako ho to volali, lebo bol neskutočne chutný - na rozdiel od svojho chvíľami neskutočne otravného pánička ;-) V podstate v rade megaúspešných animákov nejde o nič vynimočné a už vôbec nie nové... ale Ako vycvičiť draka má neodolateľné čaro, ktoré aj dospelého môže na chvíľku preniesť do iného sveta. ;-) ()

Galerie (137)

Zajímavosti (31)

  • Po boji s obřím drakem Kliďas Velikán hledá Škyťáka a můžeme vidět ocas Bezzubky, jehož umělá polovina v ohni shořela. Následuje záběr na celého draka s postrojem na zádech. Ten by logicky měl také shořet. (Jardaboss)
  • Když jde Škyťák ochočit zbytek draků pro záchranu otce, Snotlout zmíní film Smrtonosná past 2 (1990). (griph)
  • Na začátku je při ukázce vesnička ošklivá, sešlá a kolem nejsou žádné lesy. Když se však hlavní hrdina vydá hledat draka, vidíme v okolí mnoho stromů a zeleně. (Jardaboss)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama