Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spoločnosť Silogen vyvinula za účelom ochrany vegetácie geneticky upravené púštne kobylky, ktoré sa namiesto plodín živia hmyzom a živočíchmi. Kobylkám sa však podarí z priestorov laboratória uniknúť. Najprv napadnú len dobytok, ale netrvá dlho a pustia sa aj do ľudí. Tím vedcov na čele s Danom Cortesom teraz musí smrtiace nebezpečenstvo zastaviť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kobylky se zde dají rozdělit do dvou skupin: ultralevné z domácího PC a otřesní gumáci nejspíše z Číny. Bohulibé pokusy, jak vytvořit z býložravých sarančat masožravé, aby tato hubila škůdce kulturních plodin, se bohužel zvrhnou. Sarančata v pokusném skleníku odvedou požadovanou práci. Když se jim však podaří uniknout, za oběť jim padne vše živé, na co narazí, tedy i lidé. Nastává boj, kdy vědci i armáda s hrůzou zjišťují, že vůči všem pesticidům a jedovatým látkám vůbec jsou sarančata rezistentní. Zbývá jediná možnost... Jako u podobných filmů i zde jde spíše o úsměvné kostrbaté dobrodružství, kdy závěrečné řešení by asi nefungovalo. Sarančata opět přesně ví, koho zlikvidovat. Zatímco jiným se na skle automobilu rozmáznout jako padající lejna, jinému sklo bez problémů prorazí a sežerou ho. Kromě chatrného scénáře a mizerných hereckých výkonů, byť se zde pár dobrých herců najde, bijí do očí laciné efekty. Nejen kobylky, ale i pixelové vrtulníky či výbuchy a plameny vzbuzují trpký úsměv. Mrtvol ohlodaných na kost se ale najde dost, a tak 1,5* zaokrouhlím nahoru. ()

Standic1 odpad!

všechny recenze uživatele

Lituji, že jsem se na tuhle věc vůbec koukal:D Ty efekty byly snad ty nejhorší co jsem viděl (třeba když kobylka prolítne krkem kluka - zdálo se mi že tam jen někdo v programu malování udělal červenou skvrnu a přidal nějaký ten cákanec na efekt). Čekal jsem od toho aspoň dobrou "Béčkovinu" jako jsou třeba Slimáci, ale to jsem se šeredně spletl. Pokud uvažujete, že byste se na to koukli, tak to radši rychle zabalte a koukejte těch 85 minut třeba do stropu... Bude to mnohem lépe využitý čas. ()

Reklama

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

"Hey buddy, mám skvělý námět na scénář, kobylky se přetransformují na masožrouty a uniknou z laboratoře, yes... zařvou všichni farmáři v okolí, yes... ale mám i pointu, naštěstí se v místě ohniska zdržuje skvělá veterinářka, která má zrovínka doma ještě skvělejšího entomologa, yes... a ty kobylky budou jen samci, který do dvou dnů zhebnou, takže jejich likvidace dostane reálný rozměr, yes... a s kobylkama si nemusíte dělat starosti, veškerou počítačovou animaci udělám doma na svým Aceru, yes... bude to skvělý, takže dostanu na to svý prachy?" "Oh yeah, chlape, máš je mít", řekl produkční a horor byl na světě. No a my ostatní se s tím budeme muset nějak vyrovnat, nejlíp po patnácti minutách přepnout na jiný kanál... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zvířecí horory mají obrovskou výhodu v tom, že mohou neustále čerpat novou inspiraci, vždyť na světe žije tolik druhů zvířat a záleží jen na výběru tvůrců, který si zrovna zvolí do svého filmu. Většinou však tyto pokusy dopadnou špatně a kvalita těchto snímků spadá do odpadních vod a tento kousek je toho celkem zdárným příkladem. Už v bibli si můžeme přečíst, že kobylky byly jednou z božských ran, jenž seslal Hospodin na egyptského faraóna a jeho zemi. Tentokrát však za vším stojí člověk a jeho ziskuchtivost. Přiznám se, že samotný scénář filmu vypadá docela zajímavě, ale jeho provedení vypadá místy opravdu tragicky. Zvláště pak co se speciálních efektů (potažmo útoku kobylek týče). Ty jsou udělány hodně amatérským způsobem a chvíle kdy roj proletí lidským tělem jsou přímo otřesné. O něco lepší už to bylo s ožranými těly, které vypadali už o mnoho lépe. I tak je to však podprůměrná podívaná, kterou někteří zřejmě nevydrží sledovat až do úplného konce. 3/10 ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Silný a presvedčivý príbeh s minimálne dvoma veľkými posolstvami: 1. Človek si musí dávať veľký pozor pri vedeckom experimentovaní, pokiaľ môže zájsť... 2. Kým žijeme, stále máme šancu zmeniť svoj život, polepšiť sa, robiť pokánie... A čím skôr to urobíme, tým lepšie! ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 15 rokov. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Bulharsku. (BMW12)

Reklama

Reklama