Reklama

Reklama

VOD (1)

Detektív Jacob King (Steven Seagal) používa tvrdšie metódy, ale pri chytaní zločincov má vysokú úspešnosť. Práve zatkol Billyho Joea Hilla (Mark Collie), ktorý rád zabíja nožom. Spolu so svojím kolegom, detektívom Stormom Andersonom (Chris Thomas King), sa snažia chytiť sériového vraha, ktorého médiá nazvali Krvák a ktorý má na konte už niekoľko obetí. Vrah na svojich obetiach vždy zanecháva odkaz v podobe symbolu, ktorý v astrológii niečo znamená, a je mu jedno, či zabije ženu alebo muža. Jacob rozlúštil väčšinu symbolov, ale Krvák mu stále uniká. FBI poverí svoju agentku Frankie Millerovú (Holly Elissaová), aby Jacobovi a Stormovi pomohla s prípadom, ale Jacob k nej nie je veľmi zdvorilý. Agentka Millerová sa pýta Storma na zatknutie Billyho Joea Hilla, pretože sa sťažoval na neprimerané použitie donucovacích prostriedkov, Na základe tejto sťažnosti a odmietnutia svedka vypovedať je Billy Joe Hill prepustený z väzenia. Jakub správne tušil, že bude opäť zabíjať. Len neodhadol, že po pár minútach na slobode zabije troch ľudí. Jacob si zo správ od Krváka poskladá vetu, ktorá mu nedáva zmysel, a ide do knižnice v domnení, že je to úryvok z nejakej poézie. Knihovníčka prezradí Jacobovi, že je to text piesne skupiny, ktorá pravidelne hrá v malom klube. Jacob tam ide a od čašníčky sa dozvie, že text napísal Lazerus. Čašníčka mu ukáže Lazerusa (Michael Filipowich), ktorý sa dá na útek. Jacob ho prenasleduje, ale Lazerus utečie. Nechal však za sebou peňaženku a retiazku a z jeho vodičského preukazu sa Jacob dozvedel, že Lazerus Jones bol odsúdený za znásilnenie a polícia ho hľadá za porušenie podmienky. Jacobov predpoklad, že v laboratóriu nájdu na náhrdelníku DNA prostitútky Jessicy a Lazerusa Jonesa, sa potvrdí. Jacob sa spolu s agentkou Millerovou vyberie na Lazerusovu poslednú známu adresu, kde nájdu ďalšiu obeť. Jacob dešifruje posledný odkaz a vie, že Lazerus chce zabíjať v bare Smädná duša. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

....zdá sa, že filmy so Segalom sú stále viac o ničom......čo je škoda pretože boli časy keď sa na ňho dívalo fakt dobre....Kód smrti je podpriemerný snímok, ktorého zápletka je tuctová, bojové scény sú slabučké....strih--to je hotová katastrofa......a v závere je to celé zaklincované snahou spraviť so Segala vinníka čo vyznieva tragicky zle a hlúpo, pretože počas celého filmu je nad slnko jasnejšie kto je hlavná negatívna postava. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalšia seagalovka na pulte v požičovni, ďalšie podpriemerné hodnotenie odo mňa. Stevenovi pribúdajú vrásky, mierne odbúdajú kilá, škoda, že s tými kilami ide dole aj kvalita filmov. A keď už nie kvalita filmov, tak aspoň kvalita fightov, pre ktoré väčšina ľudí zaplatí v požičovni pár korún a aspoň v malom kútiku duše dúfa, že Steven predvedie niečo, prečo si pre mnohými rokmi a mnohými filmami mnohých z nás (väčšinu dnes už neverných) fanúšikov získal. A Steven nás zase sklame. Malá iskierka nádeje príde až v závere, kedy je konečne pár sekúnd záber na obidve bojujúce postavy. Inak súhlasím s ostatnými komentármi, ktoré sa problematikou neprehľadnosti súbojov a viditeľných doublérov objektívne zaoberajú. Zo scenára cítiť akoby Steven chcel opäť pričuchnúť ku klasickej krimi vyšetrovačke, no ani protivník ani hlavná pointa nemajú ten správny šmrnc na to, aby dokázali zaujať. Na druhú stranu však musím vyzdvihnúť úroveň a frekvenciu hlášok, za posledných pár rokov ich bolo v tomto filme toľko, koľko v seagalovkách za posledných pár rokov. Navyše Seagal má na to aby ešte zo seba vyprdol nejaký poriadny béčkový nášup, takže ešte mu dávam šancu, hlavne preto, čo som videl posledných pätnásť minút. 45%. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film vypadá normálně vždy jen do okamžiku než začne probíhat akce, honička, rvačka. Poté kameran se střihačem začnou řádit a výsledkem je neskutečný počet opakujících se kopů, úderů a záběrů po sobě (navíc ve fotografické formě). Ani jedna bitka není zestříhána normálně. Není jich ve filmu kdovíjaké množství, vlastně Steven zmlátí oba záporáky dvakrát a pak na diskotéce semtam sejme nějakého chudáka co mu stojí v cestě. Jeho zásobník má minimálně kapacitu 100 nábojů anebo i kdyby stíhal nabíjet, není mi jasné jaktože u sebe nosí takový arzenál kulek. Celkem se mi líbila destrukce Šifraře kladivem. Závěr filmu je totální úlet, který opravdu překvapí. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

filmy,kdy steven lámal ruce a dokázal zabít i pohledem,jsou dávno v tahu.video béčko kvalitou připomínající deset let prošlou bagetu(kterou by steven stejně slupnul).co si budem povídat,steven by teď dokázal zlomit ruku jedině,kdyby si na ni někomu sednul.protože jeho váhá stoupá,jako hladina alkoholu v krvi,při páteční kalbě.řikal jsem si že když psal scénář sám velký big mac,tak to nebude tak hrozné,opak je pravdou,zápletku filmu bych napsal za dvě hodiny mnohem líp,než sám velký šéf.zmatený děj,chaotický střih a nesmyslně stupidní posloupnost všech údálostí dělají z filmu nesledovatelknou sračku.kvůli nízkému rozpočtu bohužel odpadá zajímavost vražd mentálního úchyla,tudíž o nějaké atmosféře nemůže být řeč.bojové scény typu,střih na dvousetkilového slona s obličejem kdysi milovaného akčního hrdiny střídající zaběr na kaskadéra ve stejných šatech(o 150 kilo lehčího kaskadéra)jak mlátí z debilem hystericky o stěnu,je opravdu k nasraní.já bych si stevena nepřestal vážit,kdyby byl ochotnej aspoň kopnout někoho do koulí,já chci vidět jak on!on někomu dá dělo,i kdyby to nemělo už dávno ten šmrnc,aspoň by to byl on a ne nějak trouba co tam hraje za pajcku.i v bestii se steven ještě snažil,tady už jen chodí a plácá nesmysli,co si sám napsal,,,ubohé.omlouvám se,ale komu se kód smrti líbí,je dement a nepodal bych mu ani ruku,už jen z úcty k filmům jako nico či nemilosrdná spravedlnost. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Akce 3/10/// +se hledá těžko, snad slušná brutalita, dobře se vypořádal s hlavním padouchem, má to nějaký krimi příběh, potěší odkaz na Kult hákového kříže a pár povedených hlášek -velice mizerná kamera, opakované záběry, střihy které kazí veškeré souboje, střelba... ptám se jak je možné, že zkušený policista z 20ti výstřelů nezasáhne ani jednou cíl?/// Jako z nějaké epizody jakéhokoliv amerického krimi seriálu. Jakby tvůrci už počítali s tím, že všechny postavy detektivů znáte už z dřívejška a teď vám jen naservírovali další případ, který se moc neliší od toho předešlého. Děj se opravdu snaží být víc krimi detektivkou než obyčejným bezduchým akčňákem. Je to ale taky pořádně to jediné, co může obstát. Náhodné Seagalovi rvačky (ta na začátku v baru) jsou z oblasti proč se s ním chtěli rvát. Směšné je to, že se Seagal dokáže s jedním protivníkem rvát klidně i půl hodiny a přitom si i po tak obrovské výměně pěstí a kopů dokážou oba odejít po svých, navíc ani jednomu z nich nechybí žádné zuby a neteče žádná krev. Tohle opravdu kazí celkoví dojem a jestli je někdo ochoten odpustit několik střihů v jednom kopu, tak tohle a vícekrát opakovaný jeden záběr, to totálně kazí./// Celkem 40%/// ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Pracovní názvy: Killing Point, A Higher Form of Learning. (Stocki)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru. (Stocki)

Reklama

Reklama