Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Dnes již kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení, oceněných prestižní cenou Perrier, a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Ti se zhostili nejen hlavních rolí a scénáře jednotlivých epizod, ale i originální hudby, kostýmů a celkového výtvarného řešení. Jejich společné dílo zásadně převrací vnímání humoru a svou jedinečností odhaluje plochost a průměrnost masově oblíbených spotřebních seriálů. Barratt s Fieldingem narušují zažitý klid a uvádějí do něj zástup neuchopitelných postav a výstředních charakterů, bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

stephano 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem dost váhal, jelikož nevyváženost britského humoru je obrovská a stejně jako Monty Python i tady jde od geniality k totálni trapnosti. Kdo vydrží ale musí si Howarda a Vince zamilovat. Doporučuji filmek live from Brixton to je masakr. "Im old Greg ....muther fuckers ....Yeah we are avare of your name ....you told us..... about .....eighty tousand times......You playing a game? Love game?" ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Mistr Julian Barratt (Moon) a jeho podruh Noel Fielding (Noir) doplnění výborným Mattem Berrym (Bainbridge) a MAGOREM Richem Fulcherem (Fosill) nás doprovázejí na této cestě světem s názvem Mighty Boosh. Nenechte se odradit "slabším" rozjedem v prvním díle. Přestože si tento seriál získal širokou oblibu hlavně kvůli Noelovi a jeho účesu, na kterej padla půlka rozpočtu, já mám radši Juliana a vyloženě se těším na jeho mono/dialogy. ()

Reklama

0811 

všechny recenze uživatele

"The age i lost my virginity, number 43. Shish, bang, boom, bally, bally, boo, boo, number 28. Good people are dicks, number 46". Vidět Mighty Boosh je zážitek. Bomba. Výrazný výtvarný zpracování scén, atmosféra se občas zdá lepší než život, bláznivá imaginace převracející se v zábavnou realitu. Výbornej neotřelej děj a originální zápletky, vtipný dialogy využívající jemný procento trapnosti a jednoduchosti. Jedinečnej videoklip, nadmoderní muzikál. Perfektní soundtrack. Boosh definitivně převracej vnímání humoru. Díky jejich fantazii a jedinečnosti ještě víc vyčnívá plochost a průměrnost masově oblíbenejch komediálních seriálů. Boosh narušej klid a uváděj do něj zástup neuchopitelnejch postav a bohatejch charakterů, který neni možný nemilovat. Boosh vytvářej živoucí legendy, oživujou abstraktní zkurvysyny a nechávaj je přijít až k tobě, dovolujou nahlídnout do Gregovi mužíny. Boosh bez jakýkoliv diskuze transformujou matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru, nechávaj nás vznášet se kolem měsíce. Potřebuju víc. Jasná je pouze jedna věc, všichni jednou zemřeme. Ale zemřeme doopravdy? "I said good day, sir". ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Má to strašně mellow tempo a spoustu dílů jsem viděl asi natřikrát, protože během nekonečných nonsense dialogů a situací, padám spolehlivě do transu. Nicméně míra hovadskosti, kterou se zde dissuje postava Julana Barratta už hraničí s regulérní šikanou i když se na to jen díváte. No a já toho zamlada moc navyšikanoval, tak dohánim co můžu. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Psychotina neskutocnych rozmerov, ktorej hlavnou vyrazovou crtou je suboj medzi miestami az genialnou vtipnostou s neuveritelnou trapnostou, ktora ju strieda. Tvorcom vsak nedostatok kreativity urcite vycitat nemozno ;) Druha seria je z mojho pohladu este slabsia a az na dva diely (Nanageddon a zaverecnu The Nightmare of Milky Joe) som sa v podstate riadne nudil. 2,5/5* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Seriál vychází ze série divadelních představení oceněných prestižní cenou Perrier a stejnojmenné rozhlasové show. (Olík)
  • Vince Noir (Noel Fielding) a Naboo (Michael Fielding) jsou ve skutečnosti bratři. (Martinibaby)
  • Hláška Vinceových bilých krvinek: „Všichni jsme Vince!“ „Já ne,“ je velmi podobná hlášce z balkonové scény filmu Monty Python's Life of Brian (1979): „Všichni jsme jiní!“ „Já ne.“ (Memesis)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama