Reklama

Reklama

Za roky práce jako ostraha v muzeu, si Roger, Charles a George vytvořili velmi osobní vztah k některým uměleckým dílům, která střežili. Jenže teď přišel nový kurátor a hrozí, že se staří pánové se svými milovanými díly už nikdy neuvidí...  Film Staří a neklidní vám představí nejroztomilejší zloděje, jaké si jen dokážete představit. Tři muži, kteří pracují jako ostraha v muzeu, si až dosud žili v poklidném zaujetí uměleckým světem. Každý z nich je okouzlen některým z uměleckých skvostů, jenž střeží. Roger (Christopher Walken), Charles (Morgan Freeman) a George (William H. Macy) jsou uměním a především preferovanými objekty zájmu zcela unešeni. Přestože společně pracují již desítky let, blíže se poznávají až nyní, když nastala v muzeu krize - přišel nový kurátor, který má v plánu zcela změnit vystavované předměty a tedy okrást tři stárnoucí obdivovatele umění o milovaná díla. Naštěstí v sobě navzájem našli spřízněné duše, a tak se zrodí důmyslný plán na záchranu oblíbených uměleckých předmětů. Do zločinců mají daleko, ovšem jejich srdce je nutí spáchat zločin z vášně. Budeme svědky nejodvážnější umělecké loupeže všech dob, jejíž výsledek dojme i rozesměje zároveň. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Říká se, že čím starší, tím lepší...Neplatí to tak ale docela u této kriminální komedie. Herci byli "Staří a"já byl chvílemi "neklidný". Prvoligový herecký čtyřístek Morgan Freeman, Christopher Walken, William H. Macy a Marcia Gay Harden zachraňují co se dá. Nevýrazná režie za pomoci animované sekvence, která jakoby vypadla odjinud a ani chvílemi rozdělený obraz nedodají tolik potřebnou jiskru filmu, kde vynikne bohužel jen pár scén, kdy jeden z hrdinů má holou prdel... ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Velmi nepříjemné překvapení nebo spíše zklamání. Tak nadějné obsazení ničí neskutečně špatný, nevypointovaný a nudný scénář. Sem tam je hlavní trojice roztomilá, ale to je všechno, z nadějného námětu se dalo rozhodně vytěžit více. Tohle je takový lehce podprůměrný film pro sobotní novácký večer, dlouho dopředu ohlašovaný a jako vždy přinášející slušné zklamání. Jsem zvědavý kdy přijde:-) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budeš se stěhovat do Dánska?" K žádnému uměleckému dílu na světě nemám takový vztah, abych se za ním stěhoval do Tramtárie, Singapuru a dokonce ani do Dánska. Charles, Roger a George jsou však jiní a vyrazili krást. Za normálních okolností bych na jejich činnost občansky upozornil, což se rozhodně nedá považovat za udání, ale tentokrát jsem na jejich straně. Oni mě totiž pobavili svou senilní rafinovaností, fyzickou kondicí a upřímnou vírou, že je v tom matka Štěstěna nenechá samotné. Ona celá ta akce rozhodně mohla být zábavnější, ale tady se důchodcům při hodnocení evidentně nepřeje, tak já jim přidám alespoň hvězdu, když si ani z valorizovaného důchodu patrně žádné plátno od Gauguina nekoupí. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Od trojky Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy jsem čekala opravdu hodně, nějaké dobře promyšlené krimi říznuté komedií. Bohužel to bylo celé takové plácání o ničem, kde se na pořádnou akci nedostalo. Ale odpusťme jim, že se na "stará kolena" dopustili takového přečinu. Když přivřeme jedno oko, je to taková oddychovka, která neurazí, i když u ní člověk občas zívne. ()

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek mě nalákali tři pánové...a ti pánové se jmenovali Christopher Walken, Morgan Freeman a William H. Macy. A takovým esům se těžko odolává. Tyto „důchodce“ spojuje jedno muzeum a tři různé předměty v něm. A aby se nemuseli plahočit až do Dánska, vymyslí si šílený plán, trochu přitažený za vlasy, ale kdo jiný, než tihle tři by to mohli dokázat? Příjemné pokoukání a lepší 3*. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (3)

  • Film byl produkován pod pracovním názvem The Lonely Maiden. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Boston a Worcester. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 25. května 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. V listopadu téhož roku byl vydán na DVD. (Terva)

Reklama

Reklama