Reklama

Reklama

Chyťte Cartera

Trailer

Poštvat proti sobě zkušeného zabijáka, to není nikdy dobrý nápad. Surový londýnský gangster Jack Carter (Michael Caine) odjede do rodného Newcastlu, aby objasnil tragickou smrt svého bratra Franka. Ten údajně zemřel při autonehodě, když řídil opilý. Jack má však od počátku podezření, že mladíka někdo zavraždil. Frank totiž nikdy nepil. Carter tudíž začne obcházet lidi z místního podsvětí, se kterými se ostatně dobře zná z minulosti. Zpočátku mu zdejší gangsteři dají jen najevo, že by měl všeho nechat a odejít. Jenže to rozhodně není Jackův styl. A s tím, jak muž postupně odhaluje souvislosti Frankovy smrti, stává se ještě umíněnějším – a brutálnějším... Britský snímek režiséra Mikea Hodgese je adaptací kriminálního románu Teda Lewise. Českým divákům je možná známější z amerického remaku Sejměte Cartera, v němž titulního hrdinu ztvárnil Sylvester Stallone. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po dalším zkouknutí zvyšuji na plný počet. Všem, kterým na Carterovi tak jako mně poprvé vadil pomalý rozjezd, doporučuji si film pustit znovu... To postupné skládání všech střípků, způsob, jakým se pomalu a jistě dozvídáme, co se Carterovu bratrovi vlastně stalo, a hlavně Cainovo postupné "drsnění" má své kouzlo, které vám ale unikne, když film sledujete jen s očekáváním akce. Atmosféra houstne a houstne a po půl hodině už film nabírá rychlost a žene se jako splašený vlak až do konečné stanice, která je... No zkrátka konečná. Na konci si oddychne Carter, oddychneme si i my. A až skončí titulky, máme díky tomuhle zmetkovi, který je vlastně docela sympaťák i když zabíjí lidi, nadlouho o čem přemýšlet. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu že nejsem zklamaný, ale neměl jsem k tomu daleko. Anotace mi slibovala drsnou a krutou kriminálku a film mi k ní dodal bezcitného hrdinu a zasadil ho do syrového prostředí. Newcastle 70. let byl odpudivá díra, rozpadající se stoka skrz naskrz prolezlá násilím. Jenže když jsou tam všichni staří známí a berou na sebe ohledy, tak se moc akce očekávat nedá. Počítal jsem kolikrát mohl Carter umřít, kdyby se jeho protivníci alespoň trochu snažili. Když mi došly prsty, snížil jsem hodnocení o hvězdičku. Pak se na mě Michael Caine zle podíval, a pro jistotu jsem radši jednu přidal. Tenhle film má styl, a vděčí za to hlavně jemu a skvělé výpravě. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Carterovy pejzy jsou sami o sobě vražedné, a co teprve, když se tahle systematická londýnská Nemesis vydá na cestu pomsty a začne rychle snižovat populaci města Newcastle? I když vzhledem k jeho sexuálnímu apetitu bych se nedivil, kdyby se ta čísla vrátila za devět měsíců na původní úroveň.. Kamerové hrátky s hloubkou ostrosti, temná nemilosrdnost podsvětí a nejen na svou dobu odvážné scény se sexuálním podtextem - toť devizy Hodgesova syrového dramatu z industriálního města nad řekou Tyne, pomocí kterých válcuje všem dobře známý remake s jedním mátožným vakem plným botulotoxinu. Mimochodem, maestro Caine ho hravě přehrává každým filmovým políčkem až po nevyhnutelný konec toho, kdo žije mečem.. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jedinou vadu a tou je příliš pomalé tempo. Jinak by byl za 5* - Michael Caine bezchybný, hudba dokonalá, atmosféra a příběh taky, ale kvůli tomu pomalému tempu je to chvílemi až nudné. Jinak ve své době film určitě musel šokovat - nikde žádné kladné postavy, spousta brutálních vražd a nahých slečen. Dneska už by něco takovýho natočit nešlo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Stylova kriminalka s vybornym Cainem v hlavni roli. Atmosferu zvyraznuji dobre zvolene lokality. Presto si myslim, ze v te dobe byly francouzske kriminalky o kus dale, stejne tak treba nas major Kalas... Odvazne nahe zabery na krasne zeny, ktere jsou vedle Caina nejvetsim duvodem, proc film videt. Skoda pomalejsiho tempa... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • Scéna na dostihovém závodišti mezi Jackem Carterem a Ericem Paicem byla natočena na jeden záběr. (Javert)
  • Když Jack Carter vstoupí do Kinnearova domu, visí tam na zdi štít kmene Zulu. Tedy kmene, kolem kterého se točil eponymní film, právě s Cainem v hlavní roli. (Javert)
  • V prvním záběru z baru v Newcastlu má muž, jenž zírá na Jacka Cartera na ruce šest prstů. Tato abnormalita je vidět, když muž zvedá půllitr s pivem. (Javert)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno