Reklama

Reklama

Alita: Bojový Anděl

  • USA Alita: Battle Angel (více)
Trailer 9

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání. (Cinemart)

(více)

Videa (38)

Trailer 9

Recenze (843)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nečekal, ale trošku jsem doufal, že z toho vyleze zábavná a hezky vypadající volovina. A nakonec i vylezla. Alita se asi neobjeví v mém žebříčku nejlepších filmů roku, ty dvě hodiny mi však v kině utekly rychleji a příjemněji, než bych před pár týdny hádal. Trikově a designově jde o špičku a kouká se na to opravdu dobře, nejvíc bodů má však tahle epická sci-fi za hlavní hrdinku. Rosa Salazar je jako Alita skvělá. V těch správných momentech roztomile vyjukaná i efektně smrtící. Rodriguez se drží překvapivě na uzdě a jeho akční scény jsou přehledné a dojí současné technologické možnosti Hollywoodu na maximum. Celé je to možná trošku cheesy a devadesátkové v tom dobrém i špatném slova smyslu, ale tvůrci si toho byli evidentně vědomi. Spousta motivů není dostatečně rozpracovaná (a ani být neměla) a občas se Alita mění ve sci-fi romanci pro puberťačky, ale funguje i tak. Osobně jsem neměl problém naladit se na stejnou vlnu jako Rodriguez s Cameronem a bavit se tím, že je to velké, hezké, akční a zábavné. A v podstatě mi tohle ke spokojenosti stačilo. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Přeplácané, infantilní a předvídatelné. Charakterové vývoje postav těžko uvěřitelné. Hlavní postava stylizovaná do podoby roztomilé, dětinské, emocionálně nevyzrálé, přesto drsné bojovnice v těle sexy holčičky. Nevím, jestli je to úplně zdravý přístup. Pár světlých stránek to patrně má, jinak bych nedával dvě hvězdičky, ale než otevřeli hodnocení, zapomněl jsem, které to byly. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po tak dlouhém preprodukčním pekle, v jakém Alita byla (a trailery taky moc nepomohly), jsem opravdu nečekal, že dostanu celkem dost vypiplanou a dobře promazanou akční blockbusterovou dobrotu. Spy kids dospěly ... nebo spíš digibordelový režisérský skill RR. V akčních scénách hojně využívá toho, že vše, co se děje na obrazovce je složeno z jedniček a nul, takže to vypadá zatraceně dobře a hlavně vynalézavě. Už se nemůžu dočkat dvojky! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ideální film, kam může 15 letý kluk vzít na první rande svoji holku. Jako diváka zjevně nezapadajícího do této cílovky mě mrzí, že i v takto zajímavé vizi postapokalyptické budoucnosti, jako předkládá Alita, chybí smysluplný příběh, uvěřitelné charaktery a hlavně mi zde chybí jakékoli okolnosti vysvětlující chod světa. Co, kdo, jak proč apod. Jako nejbližší srovnání se dle mě nabízí Speed Racer - taky zaměřen na mladší diváky, taky vizuálně zajímavý, taky se sportovní hrou ve svém jádru, avšak svým vyprávěním mnohem zajímavější a sofistikovanější. Alita je vizuálně podmanivá tuctovka, na jejíž pokračování se po pár měsících bude těšit asi jen málokdo. 5/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dynamický a kompaktní spektákl napráskaný scifi udělátky a přehlednou akcí od trash režiséra, který si jen tak odskočil od svých typicky známých garážovek. Je cítit ten typický béčkový feeling špinavého města a všech těch prazvláštních robo-human kreatur, zároveň tam ale je patrný dohled Camerona a to především ve chvíli, kdy se vypráví klíčové části nosného příběhu, či v momentech, kdy nálety kamery snímají město na obloze, či divokou "autodráhu". Kéž by takhle rozpustile a svěže vypadaly všechny ty rádoby scifi/cyberpunk výtvory posledních let v čele s Ghost in the Shell apod. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (61)

  • Když Hugo (Keean Johnson) na začátku „zachrání“ Alitu (Rosa Salazar) před Centurionem, můžeme si následně všimnout, že se jídlo, které dříve odhodila, záhadně vypařilo. (GejmronCZ)
  • Když se v manze Alita setkala s Makakuem, byl zraněn i Ido  – a to mnohem závažněji, než ve filmu. Makaku si pak sehnal tělo Kinuby, neporaženého šampiona Motorballu (kterým byl v té době i Jashugan). Ve filmu je to tak, že Ida (Christoph Waltz) zraní Romo (Derek Mears) a Grewishka (Jackie Earle Haley) je přestavěn, tudíž je také nesmírně silný – ale i přesto ho pak Alita (Rosa Salazar) zabije. (GejmronCZ)

Související novinky

James Cameron možná nenatočí další Avatary

James Cameron možná nenatočí další Avatary

05.07.2022

67letý režisér James Cameron (Titanic, Terminátor) čerstvě maličko překvapil filmový svět, když v posledním rozhovoru na téma Avatar prozradil, že nutně nemusí být režisérem čtvrtého a pátého filmu.… (více)

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

03.01.2021

Režisér Robert Rodriguez zakončil rok 2020 poměrně úspěšně. Jeho epizoda Star Wars seriálu The Mandalorian sklidila samou chválu, následně jsme dozvěděli, že bude produkovat (a nejspíš i částečně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama