Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Hodně kruté, místy asi až přehnaně, ale tak to asi v tomhle "bussinesu" chodí. Postavy jako Patt mi připomněly staré dobré nekontrolovatelné magory jako např. v Trainspottingu. Ovšem Patt byl trochu ostřejší týpek. Jeho objednávka pizzy byla docela šílená. Ale závěr mi vyšuměl tak nějak do prázdna. Carleton byl v tom celém kolotoči násilí docela férový grázl, ale čekal jsem že film bude končit nějakým duchaplnějším koncem... ale je to podle skutečné události, takže se to asi jinam namířit nedalo..... škoda, jinak drsná podívaná ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Po přečtení názorů jsem čekal,osobně, větší "drsňárnu". Neznamená to ale,že Rise of Footsoldier byl film pro "měkkouše". Příběh o mladíkovi, co začíná jako fotbalový chuligán a posléze se dostane i do drogového podsvětí je syrový jako hudba od Slayer. Tvrdé potyčky, posilování, box, anabolika, sex, vše celkem tvrdě pojato. Velké plus vidím v tom, že snímek chytne a nepustí hned od prvních minut... Rozhodně doporučuji, i když se jedná o záležitost, téměř výlučně, jen pro nás chlapy. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdná kruťárna plná dokonale natočenýho násilí, který je na každým kroku a ten anglickej slang a přízvuk tomu ještě dodává větší syrovou a drsnou atmosféru. Nicméně je to myslim až trošku moc dlouhý a kdo od toho bude očekávat něco ve stylu Green Street Hooligans a nebo Football factory, tak bude možná zklamanej, ale zase to všechno vynahrazuje dobrej Ricci Harnett a totálně vyšinutej Craig Fairbrass a závěrečná masakrovačka v autě a následný ukázky těl, bylo to nejhustší, co sem poslední dobou viděl. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Mám rád životopisné filmy. Navíc tohle je výborný kousek, který se hned po shlédnutí řadí mezi mé velice oblíbené filmy. Docela brutální scény i na mě. Navíc Ricci Harnett to zahral nepředstavitelně! Neuvěřitelné, jak jsem mu to věřil. Jasných 5* a 92%! --- "Paranoia is what keeps me alive. I'm taking no chances. Every room in my house is armed. You break in and I'll bathe in your fucking blood. And if one day my time is up. Let me say to you: I'm just gonna sit and beg for my life... well, then you're some sort of cunt." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Drsné, místy hodně realistické, ale místy také docela otravné, což je škoda, protože jinak by to mohl být docela dobrý příběh, který je navíc roztahaný. Takový jednodušší kmotr na britský způsob, kde ale bohužel nejsou postavy, které by vás v napětí a zaujetí dokázaly udržet celou dobu. A že dvě hodiny není zrovna málo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Tento film se do českých kin vůbec nedostal, také není jasné, zda se u nás bude vůbec prodávat na DVD.
    V Německu vychází na DVD až koncem dubna a je jisté, že bude přístupný až od 18 let. (MiCM)
  • O skupině fanoušků Inter City Firm vypráví i film Hooligans (2005), který je hlavně pohledem do života anglických fotbalových chuligánů. (JardaBauer)

Reklama

Reklama