Reklama

Reklama

Život superpsa Bolta je plný dobrodružství, nebezpečí a nástrah – přinejmenším tehdy, pokud běží kamery. Když se hrdina hollywoodského hitového televizního seriálu souhrou náhod ocitne ve studiu v New Yorku, začne se Boltovo dosud největší dobrodružství – cesta napříč skutečnou Amerikou za jeho majitelkou a hereckou kolegyní Penny. Vyzbrojen pouze iluzemi o tom, že jeho fantastické dovednosti a schopnosti jsou skutečné, a dvěma bizarními společníky – apatickou toulavou kočkou Mickou a křečkem s televizní závislostí, Bivoj – Bolt zjišťuje, že k tomu, aby se stal hrdinou, nepotřebuje superschopnosti. (HBO GO)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (633)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nadupaný animák!! Svěží, pohotový, ironický a plný akce! Bolt je vážně roztomilý a ani samoúčelný závěr to tolik nepokazil, jak bývá u Disneyovek zvykem. Nemá to možná taková kouzlo jako Pixarovky, ale svým vytříbeným a sarkastickým humorem všechno dohání. Skvěle nadabováno a New Yorský holub mi hlasem silně připomínal Al Pacina. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Neboj, nezůstaneš sama. Máš Bolta, geneticky jsem ho upravil. Stane se Tvým ochráncem“…. Ničí agenty, vrtulníky a později zjistí, že realita bolí. A hlavně, že přátelství je nad všechny superschopnosti! Zprvu to vypadalo na konkurenci pro ,,Úžasňáky“, ale když zmizela akce – zbyl jen další ,,cajdák“ pro děti. Nekecám! Z těch roztomilý pes úsměvy, nadšení i emoce dostane. Ti dávají 5***** PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne Co uvidíme (možná) příště? Seriál UFONI (pokud někdo čumí na takový kraviny). Jestli holub nekecal… ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Otevřeně se přiznávám, že tvorba studia Disney mě svou orientací na nekonfliktní rodinné filmy tak říkajíc "pro všechny" a svým neblahým vlivem na podobu animovaných filmů odpuzuje a dopředu jsem poněkud zaujatý. O to víc mě překvapilo, že jejich nový celovečerní animák je nejen koukatelný, ale sehrává víc než vyrovnanou partii s nejlepšími animovanými filmy roku vzniku. Pokud ho srovnám s VALL-I, pak pixarovský snímek vede v oblasti animační techniky, ale emocionálně mně je bližší Bolt. První polovina filmu byla za jasných pět hvězdiček, v té druhé, kde se objevil místo ironické nadsázky sentiment a hrdinský patos ve stylu Lassie se vrací, jsem musel slevit na 4 hvězdičky. V první části ovšem kraluje lehkost a řemeslná virtuozita. Díky uměřené nadsázce tyto scény ocení jak příznivec podobné akční podívané, tak i její kritik, který ty scény vnímá jako parodii. Dobře vykreslené postavy, kdy Bolt vystupuje coby Don Quijote a jeho společnice černá kočka se svým praktickým, poněkud cynickým přístupem k okolí, jako Sancho Panza. Pěkné, dynamické a dobře vypointované scény, jednoduše kvalitní film pro děti, dobře stravitelný i pro jejich dospělý dozor. Celkový dojem: 85 %. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Megalomanské intro, jenž během zlomku sekundy stihne poctít i zparodovat to, co tak rád Michael Bay, představuje bohužel vrchol celého snímku, který následných devadesát minut řeší jedno osobní uvědomění se, k čemuž se dokopává tuhými dialogy, nucenými fóry a limonádovým sentimentem, který drží nad vodou vyměněný John Powell a křeček s pekelnou kadencí smrtonosných hlášek, zbytek odzívatelný. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nemam co vytknut tejto skvelej animovanej komedii. Kedze mam psikov rad, bavil som sa, aj ked pre niekoho moze byt tento animak az prilis detsky. Na dobrodruznej ceste po USA robili Boltovi spolocnost "arogantna" macka a humorny skrecok s jeho vtipnym slovnikom, ale pacila sa mi aj narazka v nemeckej verzii na animak HLADA SA NEMO (2003). BOLT je jednym z troch nominovanych animakov na Oscara. V konkurencii mal KUNG FU PANDU a VALL-I ho z ktorich VALL-I aj zvitazil. _______ John Travolta - (Bolt) +++ Miley Cyrus - (Penny) +++ Susie Essman - (Mittens) +++ Mark Walton - (Rhino) +++ Malcolm McDowell - (Dr. Calico) +++ Produkcia: John Lasseter +++ (Videl v kine 10.02.2009) +++ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Byla zavrhnuta celá scéna, v níž Bolt (John Travolta) potká v Los Angeles dva dobrmany a porve se s nimi, díky čemuž si uvědomí, že jeho superschopnosti nejsou skutečné. (HellFire)
  • V severoamerických kinech utržila animovaný hit 114,1 milionu dolarů, součet tržeb celosvětových pak byl 310 mil. (NIRO)

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Zlaté glóby 2009

Zlaté glóby 2009

12.01.2009

Slavnostní ceremoniál vyhlášení a předávání Zlatých glóbů pořádaný Asociací hollywoodských zahraničních novinářů je za námi a na nás je, abychom si to zrekapitovali. V oblasti filmu se stal jasným… (více)

Zlaté glóby 2009 – nominace

Zlaté glóby 2009 – nominace

12.12.2008

Ti, pro které je vyhlašování prestižních cen Asociace hollywoodských zahraničních novinářů svátkem, se přiblížili k očekávanému večeru mílovým krokem. Včera totiž Asociace vyhlásila nominace za rok… (více)

Pottera nahradí emo upíři

Pottera nahradí emo upíři

19.08.2008

Brečící fanoušci bradavických studentů už vědí, že Prince dvojí krve se letos nedočkají. Studio Warner Bros. z ne zcela pochopitelných důvodů přesunulo premiéru šesté potterovky (určitě jste si už… (více)

Reklama

Reklama