Reklama

Reklama

V nedaleké budoucnosti budou mít lidé možnost nahradit své poškozené orgány za umělé náhražky, které za velmi vysokou cenu prodává na úvěr společnost Union. V případě, že majitel nesplácí včas, orgány mu seberou vymahači. Nejlepšími pracovníky v tomto oboru jsou Remy a jeho kamarád z dětství Jake. Náplní jejich práce je násilně odebírat orgány od lidí, kteří nejsou schopni je splácet. A to se neobejde bez smrti majitele! Jednoho dne se Remymu stane úraz, který téměř nepřežije. Když se probudí, zjistí, že mu bylo implantováno jedno z nejlepších srdcí, které jeho společnost nabízí. A s ním samozřejmě pořádný dluh. Když se zpozdí se splátkou, vyšle společnost svého nejlepšího vymahače, Remyho bývalého parťáka Jakea. A tak se najednou lovec stává lovnou zvěří... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (764)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Trochu nevyrovnané z hlediska akce, kdy napínavou atmosféru a řeznickou práci, případně boj o život, střídají nepřiměřeně nudné pasáže. V celku ale dobře koukatelné. Jen si říkám, proč se při záběrech měst z budoucnosti tak často vybaví Blade Runner a Metropolis, případně 5. element.... Chvílemi se připomene Ostrov a sním spousty filmů o klonech, replikantech, obchodech s orgány, přátelích na život a na smrt či nešťastných láskách. Na druhou stranu zamrazí, když si představíte, že tohle bude ( nebo je?) možné. Lze číst i alegoricky jako snahu nadnárodních společností udělat pro peníze vše a současně ovládat životy lidí a mít je co nejvíce pod kontrolou. Gore efekty mile realistické, ale konec mě nepotěšil... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +Jude Law, Alice Braga, Forest Whitaker, výborná akce, námět, sci-fi zápletka, prostředí, hudební doprovod, závěrečná pointa, ucelený vývoj příběhu -ze začátku jsem o filmu moc nevěděl, takže to byl risk, Liev Chreiber se taky nacpe do každého filmu, akce mohlo být ještě víc/// Když se nad tím tak zamyslím, tak je to až nečekané překvapení. Příběh není překombinovaný, má začátek, prostředek i konec. Podotýkám konec, kvůli kterému stojí za to si počkat. Film má Juda Lawa v pro něj celkem netradiční hlavní roli, kde jeho parťákem i protivníkem je charismatický Forest Whitaker. Účast něžného pohlaví také potěší. Co se akce týče, viděl jsem i nabušenější a odvážnější filmy. Krví se naštěstí nešetří a občas některé záběry nejsou pro slabé žaludky. Zvláště když by jste při tom třebas večeřeli. Atmosféru dobře doplňuje hudba a velice kvalitní zvuky. Hodí se pro domácí kino./// Celkem 80%/// ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si říkal, že jedna hvězdička bude za hvězdné obsazení a druhá, když za nic jiného, tak aspoň za neurosystém M5, ale na konci jsem se zamyslel a uvědomil si, že by to z mé strany bylo jenom plýtvání hvězdičkami na všechny strany. Repo Men totiž selhávají v tom nejzákladnějším, čeho si na filmu cením. Nedokážou vytvořit funkční svět na logických základech a vlastně ani ne tak nedokážou, jako spíš na jeho stavbu úplně rezignují. Ta společnost nefunguje ani v tom základním a logika pokulhává vlastně i v konkrétních činech a dějích na úrovni jednotlivých postav a scén. Je to typický příklad filmu, kde režisér dá přednost honičce, přestřelce nebo fyzickému souboji před tím, aby musel logicky zdůvodňovat dění na plátně. A ještě dvě věci mi vadí - nemám rád, když se něco tváří přemoudřele a dělá se chytřejším, než doopravdy je. A vadí mi taky nekonzistentnost scénáře, který v první půli chce být temnou distopií a varovat před zneužitím technologií, no a ve druhé se zvrhne v akční jízdu, která se dá akceptovat snad jen jako ryzí komedie, jak je přehnaná, krvavá a efektní, ale bojím se, že režisér nechtěl nic parodovat a šlo mu jen o cool styl. Ve výsledku je to jen rozporuplné akční béčko - pravda - s příjemným a funkčním obsazením, které ocení fanda žánru nebo obecně ten divák, kterému nelogičnost v ději nedělá problém. Celkový dojem: 25 %. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Není exekutor, jako exekutor. Až vám panáček od soudu olepí samolepkama televizi a děti obrečí stupidní JimJam, přibalí rychlovarnou konvici, takže už si uvaříte jenom ledovou kávu, pořád si můžete blahopřát, že jste v pohodě. Exekuce na vaše nesplacená játra, nebo srdce, by proběhla poněkud dramatičtěji. Na druhou stranu, v den vyrovnání dluhu vám odpadne spousta starostí. Jako třeba co zítra na sebe, co budu v pátek vařit, nebo kdy sousedovi vrátím křečka. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Repo men - sci-fi, kde až s umělými orgány v těle přichází zodpovědnost a probuzení se do kruté reality, kdy v případě selhání přijde malá noční můra / krotitel dluhů / zloděj duší s rytmizovanou hudbou v zádech a rozpáře už tak křehkou lidskou skořápku a vybere si vše i s úrokem. Ninna Simone se cítí skvěle ( my víme ) a pak už jen následuje dozvuk srdečního ruchu a neonová mlha. Pár úhozů na starém psacím stroji a jedeme dál. Aneb krvavá paralela k současnému stavu půjčování si až na kost. Po celou dobu se Repo Men tváří coby stylová imitace Blade Runnera nebo ještě přesněji Minority Report - dokud stojíte mimo systém je vše v naprostém pořádku, ale jakmile se kola osudu spustí a dostáváte se do přímého dění - rozjíždí se nebezpečná hra na jejímž konci je neskutečně vášnivý tanec s noži, sekerou, 360 stupňová rotace s ruční pilkou a jedna z nejerotičtějších a nejkrvavějších "postelovek" za poslední dobu. Láska mezi kapkami krve vzkvétá lépe, než-li mezi těmi dešťovými. Hi-Tech world seems to be fantastic - so sing it back. Cronenberg někde v dáli jása. Jak bizardní. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Na scenári sa začalo pracovať už v roku 2003. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo väčšinou v Toronte, v provincii Ontario. (Greenpeacak)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Mambo s transplantovaným srdcem

Mambo s transplantovaným srdcem

09.12.2007

...a dalšími orgány si zatančí Jude Law. Už jste asi pochopili, že film studia Universal Repossession Mambo není dalším příspěvkem do vlny tanečních slaďáků. Adaptace sci-fi románu Erica Garcii je… (více)

Reklama

Reklama