Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 147)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak pro začátek, mám hodně rád Willa Smithe. Jeho filmy povětšinou sleduji s velkou chutí a ani Sedm životů nebylo výjimkou. Stačí jeden velký herec a film má o diváky postaráno. Bohužel Gabriele Muccino to věděl, a tak si svou slávu užil a trochu to přehnal. Lidské drama, které má od první do poslední minuty hrát na vaše srdeční svaly a slzné kanálky se snaží. Bohužel, ve filmu už po prvních minutách lze nalézt stopy po všem. Když se vám to podaří jako mě a prohlédnete nejen postavu Willa Smithe, ale i jeho "důvody" film se začíná vléct. Zachraňuje to právě Will s Rosarii Dawson a např Woody Harrelson (jeho Ezra mohl mít více prostoru...). Výsledek? Dojemné, ale natahované drama, které kdyby trvalo hodinu a půl, tak neváhám věnovat 4*, ale s délkou kolem dvou hodin to opravdu nejde. I když dojemnost závěru je zaručena na hodiny dopředu... Nelze se ubránit, ale také na tom nelze postavit film. PS: už nechci rybičky, od teď jedině medúzu... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vyznávači silných príbehov - pripravte sa na emočný šok, pripravte si vreckovky a rezervujte si rameno svojho partnera. Tento film sa dotkne každého nervu vo vašom tele a zasiahne vašu dušu na miesta, o ktorých ste nemali anilen tušenie - a ak nie, potom nieste človek. Dojemný príbeh, ktorý možno stavia od začiatku na istotu, ale je neskutočne dobre zrežírovaný, prirodzene zahraný, k tomu si pridajte krásnu melodramatickú hudbu a ste stratení. Beznádejne. 85%. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Prvú polovicu ten film nemá šťavu, je nudný a hollywoodsky presladený (čo mi nie vždy prekáža), nasiaknutý divnými dialógmi, úpenlivými plačlivými pohľadmi a priam smiešnym herectvom Smithovým, ktorému som jeho dobrotivú polohu neverila ani minútu (chcelo to charizmatickejšieho herca a menej cukru v scenári), snáď len v ľúbostnej sekvencii si ma na pár minút pritiahol na svoju stranu :). Druhá polovica je síce tiež hollywoodsky presladená, no už sa v nej ako tak vykrištalizuje dej a spolu s Rosario Dawson je film uvedený na ,,správnu" americkú úroveň, plnú predvídateľných sladkých a romantických dialógov. Vo výsledku to nie je zlý film, vyčítam mu len to, že tvorcovia ždímajú ľudské emócie všade, kde by mali viať prirodzeným spôsobom. To je, bohužiaľ, hendikep väčšiny súčasných umelých filmov (The Blind Side, Zkus mě rozesmát,...) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zdlouhavý film, který už nikdy nechci vidět! Ale po téhle projekci říkám, výborný! Will Smith si ve své nejlepší roli zaslouží Oscara, což je vlastně i špatně, protože mu Muccino ani scénář zdaleka nestačí, takže to kazí celý dojem, protože začátek dokonalý, prostředek je balast a závěr dokonalý. CO si z toho odnést? Asi by to byl spoiler, ale můžu říct, že film má obrovskou hloubku a na návstěvu příjde ne jedna slzička, kterou možná nepůjde jednoduše zamáčknout. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Protivný až nebezpečný film, ani jsem neměl chuť ho zhlédnout celý, ale když už jsem to rozkoukal... Je to dobře zvládnutá sterilní nuda. Zápletka je bohužel odhadnutelná z prvních pár minut filmu a definitivně se ujasní již okolo 15. minuty, ze scény v 59. minutě jsem odhadl význam flashforwardu ze začátku filmu, ale než se k němu film dopracoval, trvalo to další třičtvrtě hodinu! Takže divák jen čeká, až se to konečně uráčí dojít do konce!! (Ona ta zápletka by nešla skrývat dlouho, tak proč se s ní nevytasit hned, že, jenže pak už film nemá čím zaujmout.) Will Smith je sympaťák, ale věčně se mile usmívající Will Smith je protivný (popřípadě temně zachmuřený...to vyjde nastejno). Příběh není zábavný, prostě tu není ani málo nějakého odlehčení, je to jen nuuuda. Hrozná nuda a je to patetické..A je to nuda. Já si uvědomuju, že to není film "pro mě" ale když už jsem to viděl, tak to ohodnotím. A 2** jsou akorát. Dobré herecké výkony, nerušící hudba, povedená režie. Ale ten scénář..! Teda, abych scenáristovi nekřivdil, scénář je dobře vystavěný, dá se mu v podstatě máloco vytknout. Jenom je napsaný podle hrozného námětu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Původní název Seven Pounds je narážkou na Shakespearova "Kupce Benátského", kde kupec přistoupí na podmínku, že pokud nesplatí půjčené peníze, bude mu z těla vyříznuta jedna libra masa. (ČSFD)
  • Film se natáčel chronologicky. Závěrečná scéna se tedy natáčela až jako poslední. Will Smith (Ben) přiznal v rozhovoru, že natáčení pro něj bylo psychicky velmi náročné. (don corleone)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama