Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 149)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovyhle ultimatni dojaky rad nemam, ale tohle se povedlo. I kdyz jsem vedel, o cem ze to film je, tak ze zacatku je to tak jakoze prijemne tajemny, ze tvurci nevysazi hned vsechny karty na stul. Akorat misty neni moc jasny, jestli uz je to Will Smith pomahajici nebo Will Smith posmivajici se. Nicmene proste zajimavy drama, kde si postupne vybira lidi a ruzne jim pomaha. To ale bohuzel nekdy v 45. minute filmu skonci a dej se prehoupne do klasicky romantiky. Tady uz je to precejen trosku slabsi. Ale na zaver se film zase zvedne a zaverecnejch dvacet minut je sice skoro az takovy citovy vydirani divaka, ale zaroven je to fakt silnej a perfektni konec. Akorat jsem si teda ale nejak moc nevsim, ze by pomoh sedmi lidem. Co se tyce hercu, tohle je samozrejme solo pro Willa Smithe, kterej to sice s tim vyrazem "ja sem na sracky" misty uz prehani, ale podava fakt perfektni vykon. Druha, takova nejvyraznejsi postava, je tu Rosario Dawson, ktera hraje dobre, ale prislo mi, ze desne pribrala a celou dobu vypada jak nenalicena, coz se da ale vzhledem k jeji roli akceptovat. Takze celkove misty sice uz fakt moc dojemny, ale precejen dobre natoceny a zahrany drama. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

zprvu místy chaotická změť scén s podivnými dialogy a mnoha otazníky na divákových rtech se postupně začíná spojovat do jasnějších obrazů a drtivý konec se dá těsně před ním samým odhadnout, což mu však neubírá na jeho velikosti... Will ukázal, že není jen ikonou nablblých komedií, ale umí i hrát... tenhle film asi hned tak z hlavy nedostanu, snad i proto, že se v porovnání se všedními malichernými "problémy" jeví jeho poselství víc než zamyšleníhodně. 90% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

..potřebuji sanitku! Co se stalo? Byla tu spáchána sebevražda! Kdo je obětí? Já!…. PROČ? ,,Je v mé moci změnit okolnosti!“ Kdo je Ben Thomas? Odkud se sakra vzal? Prvních 30 minut samé otázky a žádné odpovědi. Pak sleduji W.Smitha jako dojemného průvodce štěstím a neštěstím druhých v příběhu plného lásky, viny a vykoupení. Film o ,,muži, který by se rozdal“ bude možná sympatičtější těm starším, než těm, kteří očekávají, že se na scéně objeví kpt. Steven Hiller. A taky těm, kteří se nebojí utratit za kapesníky více než je zdrávo. Aby mne někdo 70 minut záměrně citově vydíral jsem asi ještě nezažil (zajímalo by mne, jak to vypadá v kině :-) ). Velice smutný film pro lidskou duši, kterou se režisér G.Muccino nesnaží vyléčit, ale nahlodat. A tím mi to za Štěstí na dosah vrátil i s úrokama! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Další z vynikajících letošních filmů, které se do našich kin bohužel dostanou až po Oscarech. Muccino a Smith to dali po Štěstí na dosah znovu dohromady a na svou velmi povedenou první spolupráci navazují snad ještě lépe. Sedm životů je film, ve kterém se možná dlouho nebudete orientovat, ale jakmile si začnete jednotlivé náznaky skládat dohromady, uvidíte, že všichni zúčastnění dobře vědí, co dělají. Benův příběh je totiž velice dobře napsaný, skvěle zrežírovaný a jak už je u Smithe zvykem, bezchybně zahraný, takže se nedivte, když vás Sedm životů po hodně matoucím rozjezdu ještě překvapí. Docela mě ale zajímá, kolik lidí v tom všem uvidí jen podlou cestu za zlatými plešouny. (update: Jak tak koukám kolem... moc nás Muccinovi na špek neskočilo. No co, já jsem to hltal upřímně :) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Když ale! Když ale pan Morricone! Vždyť on by rozbrečel kohokoliv! A když se celej film můj oblíbenej sympaťák Will Smith tváří jako by měl umřít... to je pak těžký ty emoce držet na uzdě. A co teprv chudák slepej Ezra. A krásná Rosario Dawson, které Ben, tedy vlastně Tim, vkročil do života z ničeho nic ji pomohl zase nastartovat její srdce. A co ty roztomilé děti? A Benovi, tedy vlastně Timovi přátelé a rodina. Chjo. Ještěže to trochu zachraňovali "Feeling good" a "Loving you", bez nich už bych asi taky potřeboval nové srdce. Nebo hlavu. Možná obojí. Seven Pounds - 90% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Původní název Seven Pounds je narážkou na Shakespearova "Kupce Benátského", kde kupec přistoupí na podmínku, že pokud nesplatí půjčené peníze, bude mu z těla vyříznuta jedna libra masa. (ČSFD)
  • Jde o další spolupráci režiséra Gabriela Muccina a herce v hlavní roli a zároveň producenta Willa Smitha (Ben), kteří společně předtím natočili Štěstí na dosah (2006). Na obou filmech se také podílelo zhruba dalších 30 členů štábů, včetně klíčových pozic. (don corleone)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama