Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 147)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Čím bych začala, asi tím, že Will Smith dokáže zahrát i tak vážnou roli a přitom působí zcela přirozeně a upřímně. Ze začátku a i po celý film jsem netušila,co dělá a proč to dělá. Proč pomáhá všem těm lidem ... ale postupem času zjišťuju a nechápu jeho postoj k životu... i přes jeho ztrátu a určitou vinu, nedokážu pochopit jeho silné odhodlání a vůli dojít k cíli, který si naplánoval. Jak vůbec někdo může mít tak slabý pud sebezáchovy... Celkově na mě film působil čistým, přesvědčivým a reálným dojmem. Ale zároveň mi přišlo všechno to snažení a pomáhání lidem v téhle době až neuvěřitelné a dojemné, je těžké tomu věřit. Dlouho sem neviděla tak silný příběh se zajímavým nápadem, neskutečnou pointou, skvělými hereckými výkony a celkovým dojmem. Celé dvě hodiny sem skoro nedejchala, jak to bylo pravdivě natočené a do toho zamotaná bezprostřední romantika, která se postupně rozvíjela a byla dovedena k dokonalosti. Fakt sem všechno prožívala s nimi a vlastně sem byla furt zaražená, protože sem nevěděla co se bude dít dál... tady se nic nedalo předvídat, protože to působilo tak tajemně, až zajímavě a natolik přesvědčivě, že sem tomu ihned uvěřila a podlehla. Když film dojde do konečného stádia, tak sem vykulená, trpim s ním a nedokážu ten pocit popsat slovy. Smith to zahrál tak lidsky, že se mi prostě chtělo brečet. Prostě sem měla takový ten stísněný pocit po celou dobu trvání filmu. Také mě zaujal název filmu, který mi přijde opravdu promyšlený - není to totiž jen namátkové číslo, ale má svou váhu a význam, protože přesně odpovídá sedmi životům - srdce, játra, plíce, ledviny, oči, kostní dřeň a nový život v podobě domu. Nemluvě o tom, jak je znát, že se herec do role naprosto vcítil a byl Benem Thomasem, i když byl vlastně Tim... Kdybych mohla ohodnotit lépe, udělala bych to. Ale musí stačit 5 hvězdiček, které patří tomuhle bezkonkurenčnímu dramatu, který mě opravdu uchvátil a tím jak byl skutečný, mě přiměl vážit si zdraví. A nestačila sem zmínit, že neopominutelné jsou menší role - jako Woody Harelson - který byl perfektní a v neposlední řadě okouzlující Emily, která snad nemohla být ztvárněna lépe. Celkový počet hvězdiček ale opravdu neodpovídá kvalitě tohoto strhujícího zážitku. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Snímek Sedm životů mě opravdu dostal a zapůsobil na mě. Je sice pravdou, že stopáž je mírně přemrštěná a být film o čtvrt hodinku kratší, nebylo by to na škodu, ovšem i tak natočil Gabriele Muccino perfektní a emotivní příběh s naprosto odzbrojujícím závěrem, jenž diváka dojme, ať chce nebo ne. Je nutné ocenit hudbu, ale i herecký výkon Willa Smithe a Rosario Dawson. O hodnocení vůbec nepřemýšlím. 5* ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem na začátku tápal proč vlastně se tohle všechno děje a kam celý příběh směřuje. Dobrou hodinu totiž člověk s jistotou neví nic. Will hraje skvěle, je jako vždycky sympaťák. Naproti tomu jako hlavní zlo (nebo-li záporáka) zde vidím PRÁCI, jakoukoliv práci, která člověka čeká na každém kroku a otravuje ho pořád a stále prostřednictvím mobilního telefonu. Život by měl být žit za pomocí práce, ne pro ni. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Prvú polovicu ten film nemá šťavu, je nudný a hollywoodsky presladený (čo mi nie vždy prekáža), nasiaknutý divnými dialógmi, úpenlivými plačlivými pohľadmi a priam smiešnym herectvom Smithovým, ktorému som jeho dobrotivú polohu neverila ani minútu (chcelo to charizmatickejšieho herca a menej cukru v scenári), snáď len v ľúbostnej sekvencii si ma na pár minút pritiahol na svoju stranu :). Druhá polovica je síce tiež hollywoodsky presladená, no už sa v nej ako tak vykrištalizuje dej a spolu s Rosario Dawson je film uvedený na ,,správnu" americkú úroveň, plnú predvídateľných sladkých a romantických dialógov. Vo výsledku to nie je zlý film, vyčítam mu len to, že tvorcovia ždímajú ľudské emócie všade, kde by mali viať prirodzeným spôsobom. To je, bohužiaľ, hendikep väčšiny súčasných umelých filmov (The Blind Side, Zkus mě rozesmát,...) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Will Smith se opět snaží o Oscara a i když ho nejspíš opět nedostane, tak se stejně nemá za co stydět. Podruhé se spojil s Muccinoim, který zase hraje hodně na city, stejně jako v jejich předešlé spolupráci. Narozdíl ale od Štěstí na dosah, kde mi tato snaha byla místy až protivná, jsem mu to tady žral od začátku do konce. Chápu, že na někoho to může být až příliš laciné a může v tom vidět největší problém snimku. Pro mě to byl ale hned po Willově výkonu největší klad a sežral jsem to Muccinoimu i s navijákem. Jediný co mi zde trochu vadilo byl příběh. Ten byl sám o sobě dobrý, jenže to bylo celé vystavěno na tom, že divák neměl tušit proč a jak Will těm lidem vlastně pomáhá. Problém je, že já na to přišel asi tak po půl hodin a to se nepovažuji za nejvnímavějšího diváka. Na druhou stranu jsem si aspoň mohl lépe užít bezchybný výkon Willa Smithe, kterému sekunduje velmi dobrá Rosaria Dawson. Jenom ten Woody Harelson by si zasloužil mnohem více prostoru. Tenhle doják mě prostě dojmul a potěšil zároveň a ať si řiká kdo chce co chce, pro mě to je jeden z filmových vrcholů roku 2008. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Postava Erza je vegán, rovnako ako jeho filmový predstaviteľ Woody Harrelson v reálnom živote. Podobne je na tom Rosario Dawson (Emily Posa), ktorá je vegetariánka. Jej filmový pes Duke je tiež vegetarián. (whack)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama