Reklama

Reklama

Srbský film o mladom nadanom matematikovi Novicovi, ktorý navštevuje vysokú školu v Belehrade a snaží sa prekonať svoje postavanie medzi študentami v škole. Neskôr sa začne stýkať so šéfom hooliganského gangu Reljom a ten ho zatiahne do nebezpečného prostredia rasizmu hooliganov a skinheads. (God Thor)

Recenze (57)

Ony 

všechny recenze uživatele

Je to někde mezi typicky předrsnělým srbským filmem pro západní publikum a oprávněnou společenskou kritikou, která si na rozdíl od jiných takových snímků všímá zcela konkrétních a aktuálních problémů. Vzhledem k tomu, že scénář stojí na poměrně vratkém klišé a hraje tam čím dál tím usedlejší Nikola a hollywoodská star Bojana, není to zas tak autentické, jak by mohlo. Násilí je ale natočeno docela slušně a je tu řada "vtípků", které podle mě docela dobře vystihují mentalitu srbských nacionalistických výrostků ("piši ćirilicom, dizelaši pišu latinicom"). Digitální kamera tomu moc nepřidává, ale nevadila mi (až na ty zoomy). ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Z tohto všetkého čo sa akiste deje, je človeku smutno a na vracanie. A teraz k filmu. Hlavný hrdina podľa mňa výborne vybratý. V očiach mal aj nevinnosť, ale aj to všetko zlo. Na začiatku samotársky génius, na konci figúrka v rukách druhých. Ostrihá sa, oblečie do tmavého, obuje kanady a hneď dokáže každého zmlátiť do krvi ... takže dajte si pozor, aký zvolíte strih u kaderníka. ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Konečne niekto sfilmoval to, čo sa deje v dnešnej dobe. Sfanatizujú sa ľudia, čím sa stávajú figúrkami na pomyselnej šachovnici moci a nástrojom k činom a veciam ktoré sú predmetom záujmu. P.S.: ( dnes roku 2014, by si snímok mali pozrieť mnohí na Ukrajine a zamyslieť sa, či tiež neboli takto sfanatizovaný a využitý. Možno by im Šišanje pomohol otvoriť oči. Možno teraz niekto bude namietať, že prečo sem ťahám politiku, ale dnešný svet je vlastne jedna veľká politika...politika moci, ktorú mnohokrát ani nevidíme a niekedy ani vidieť nechceme, ale niektoré veci sa dejú z úplne iných dôvodov ako je nám prezentované tudíž, mediálne predkladané.). ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jsou určité hranice a pro jejich překročení není žádná omluva.K těm hranicím dojde neštastné a nepochopené dítě,ale jen zlý člověk je překročí.. Vemte nějakého slabocha bez názoru,touhou někam patřit, strčte mu knížku Mein Kempf a zbytek se už udělá sám.. Pointa tam sice nějaká je, ale viděla jsem celkem dost filmů na podobné téma a tenhle byl zkrátka nejslabší. Vývoj hlavní postavy byl takový nijaký, z tichého "matematického génia" se stal doslova vymaštěný debil a to zničehonic. Příběh mě moc nevtáhnul, zdaleka to nemá takovou sílu a hloubku jako třeba American History X, emoce byly úplně na bodu mrazu a já se jen celou dobu modlila, ať ty pitomce někdo majzne něčím po hlavě a je konec. O nějaké výrazné postavě se nedá mluvit, všichni byli naprosto nezajímaví. Ale snaha něco důležitého sdělit se cení... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POKUD BYCH MOHL VRÁTIT ČAS... UDĚLAL BYCH VŠECHNO ÚPLNĚ STEJNĚ“....... /// Bomber, holou hlavu...... začíná to jako vždycky: chytrej kluk a skinheadská parta. Vyholení pozéři, pro který hraní Warcraftu, balení holek nebo hulení trávy není ta pravá image. Jenomže, co když někomu přestane bejt čmárání transparentů málo? Co když dospěje k názoru, že NACIONALISMUS ho zachrání? A ON zachrání SRBSKO!? ,,Je třeba dělat skutečný věci!“ SRBSKO SRBŮM! Svět globálního otroctví měnící národy na nemyslící stáda? Kdeže, jen NÁRODNÍ SRDCE (nevědomě či vědomě) ve službě politiky. .... Film, kterej si nehraje na historky o těžkým dětství, chudobě, nepochopení... TO POLITIKA dělá z dětí NÁRODNÍ SOCIALISTY, kvůli dodržení ekologicky čistý (lidský) rovnováhy! Netřeba se znepokojovat, TOHLE JE SRBSKO! Myšlenka vítězí nad předvedenou formou, je to znepokojivé, pro znalce uvěřitelné..... a vy ekologičtí aktivisti moc nejásejte.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kámoš mi dal něco ke čtení. ,,Mein Kampf“. Na obálce je divnej chlápek. 2.) Vždycky jsem si přál píchat pod ,,hákrklajzem“. 3.) Fandím v kotli CZ Bělehrad! 4.) Thx za titule ,,xpavel“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme sú všetky príbehy skutočné a hrajú tam takmer všetci (ne)herci zo skutočného prostredia hooligans a skinheads. (God Thor)
  • Vôbec prvý srbský film prevedený do 3D. (Fejpof)

Reklama

Reklama