Reklama

Reklama

VOD (1)

Frank Allen (Ryan Reynolds) je zvyklý vše důkladně analyzovat a celý svůj život plánuje na minuty. Očekává, že jeho přesně vypočítaný svět nic nenaruší. Shodou okolností dojde jednoho dne ke zpoždění a vynucenému posunutí jeho plánů, čímž se spustí komický řetězec nových situací a Frank se musí vyrovnat s nečekanými změnami. V jeho životě zavládne totální chaos, na který neumí reagovat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

campix 

všechny recenze uživatele

Další komedie, které k tomu nadprůměru stačí poměrně málo. Jedná se zde totiž o docela normální existencionální problémy člověka středního věku, který svůj příběh vypráví budoucímu manželu "jeho" dcery. Takže něco v rámcové kompozici jako HIMYM. A zároveň se zde jedná o podobnou změnu přístupu jako v Yes Manovi. Ale co si budeme povídat Teorie Chaosu se nemůže rovnat ani s jedním výše zmíněným dílem. Jinak je to ale příjemná rodinná komedie, kde mi moc neseděl Ryan Reynolds ( přeci jen Green Lantern bude pro něj lepší role snad) a zároveň by zde mohlo být více Sarah Chalke a také ten konec by nemusel být až taková slaďárna. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Ryan je dobrý herec. Fakt jako, čím dál víc je mi sympatičtější. V těch smutných scénách se mi tady moc líbil. Nicméně mi Chaos Theory přišel jako lehce nadprůměrný film. Měl zajímavý nápad, ale místama mi to přišlo trochu nezáživné. Ale díky stopáži, kdy film bez titulků má 80 minut, se to v pohodě dalo. 66% (with J.) ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběhem (nebo spíše jeho hlavním zvratem) zajímavá, originální a herecky velice dobře zvládnutá hořká komedie o jedné skryté lži, která se náhodou dostane na povrch a převrátí, jinak do detailu naplánovaný život, jednoho obyčejného muže. V režii někoho zkušenějšího se mohlo jednat o opravdu výborný film, takhle zůstává jen originální a skvěle zahraný snímek, na který však divák, velice rychle zapomene. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film má pekný rozjazd, ako môže jedna nepodstatná udalosť zmeniť životy niekoľkých ľudí. Dá sa povedať, že aj k lepšiemu, ak považujeme pravdu vždy za lepšie riešenie. Kým sa neminú prekvapivé zistenia a prekvapivé riešenia, je film zábavný, ale ako sa všetko približuje k takmer istému happy endu, film veľa bodov stráca, až sa dopracuje k čistej priemernosti. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Teorie chaosu... a ano, celý film je sám o sobě chaos. Hlavní hrdina nám (a nastávajícímu své dcery) vypráví příběh o tom, jak se seznámil se svou ženou. Zjišťujeme, že byl odnepaměti zatvrzelým "plánovačem" a jeho život byl založen na rutině a dodržování "plánů". Dostane se do prekérní situace, kdy si jeho žena začne myslet, že ji podvádí, ačkoliv se jedná o nevinné nehody, aby nakonec zjistil, že jeho sedmiletá dcera není jeho, ale jeho nejlepšího přítele, s kterým měla jeho žena poměr krátce předtím, než si spolu začali. Celý jeho život je tím pádem naruby a začne jednat spontánně a konečně si užívat života. Dostáváme se do spleti citů - láska versus nenávist, odpuštění versus doživotní zatracení. Bohužel film nefunguje ani jako komedie ani jako drama a balancuje nad ubohým patvarem zbabraného vztahu. Jediný herecký výkon, který se dá ohodnotit je Reynoldsův, který kupodivu dobře zapadl do role podvedeného taťky, ale film nezachrání. Druhé shlédnutí u mě nehrozí, ale jistě se najdou tací, kterým film řekne více, než mě. U mě skončily naděje hned na začátku, kdy si jej vybere z bandy kamarádů podle toho, kdo si jak nazývá penis... PS: Asi je pravda, že se tento film více líbí mužům než ženám, ačkoliv mi hlavní hrdina a jeho myšlenkové pochody nepřišly moc chlapské :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia, v mestách Vancouver a Squamish. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama