Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Delší dobu si chystám comment na tento film a měl jsem původně připraveny čtyři hvězdy, ale když vidím, s jakým negativním výsledkem se tato podle mě dost dobrá a hodně ulítlá komedie, musím své hodnocení poopravit směrem nahoru, už jen kvůli jedinečné roli ředitelky školy, která sype z rukávu jednu hlášku("nesnáším děti, ještě že jsem nikdy nebyla dítě") za druhou, hází děti přes plot za vlasy, zavírá je do roury, či je nechává přecpat se dortem atd. atd. Dany DeVito je typickým příkladem postrachu lidí, kupujících si laciná auta... a jak jinak, hraje výborně. Zajímavá je i vizuální stránka filmu a tempu, až na nic moc závěr(proto ten původní čtyřhvězdný záměr), také nelze nic vytknout. Výborná černá komedie, která jen tak neomrzí. ()

chrochtos 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrasnejsich filmu jaky sem kdy videl.. matilda je perla ve svete televizniho odpadu, jeji rodice sou ukazkovy "white trash", reditelka je dabel a jeji pani ucitelka je neco jako andel.. asi sem extremne sentimentalni, ale tenhle film me tak strasne dojal a oslovil.. jeden z mala filmu na svete kde je inteligence a slusnost oslavovana. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, zda tento film opravdu vystihuje bizarní poetiku Dahlových knih. Všechno je neskutečně přehnaný, všichni pořád jenom řvou, nesnesitelnej je jak DeVito a Perlman, tak zejména hlavní záporák - ohyzdná ředitelka - u které DeVito nešetřil pořádně detailními nechutnými close-upy na její pot, zkažený zuby nebo nosní žilky, který byly fakt zbytečný a byly prostě jenom nechutný - ne vtipný. Stejně jako pojídání dortu, což vypadalo, jako když otylý mládenec žere hov*a, stejně jako donekonečna opakovaný scény, jak ředitelka řve, vrhá koule nebo kopí nebo zvedá auto... Za nejsilnější článek tak považuju přirozeně roztomilou dětskou herečku Matildy a Embeth Davidtz. Tohle je fakt jenom pro děti do cca 10ti let. ()

borohub odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud chcete mít totálně vymytej mozek, tak se mrkněte na tuhle sračku.Vtipný? Opravdu? A kdy? Ano je zcela normální, že nějaký parchanti házej na svého vyučující svačinu a ještě se tomu tlemí.. Pak se člověk diví, že v dnešní době píší děti proti svým učitelům petice, když si jim dovolí dát horší známku než 1.. Scéna s adopcí posunula tento film ze sračky do megasračky, 5% ()

hyena1 odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem se před obědem rozhodovala jestli se budu dívat na Deníky orangutanů nebo Matildu, bohužel jsem si nevybrala orangutany. Rodinná dobrodružná komedie? Kde?... Že se může narodit geniální dítě do nevhodných podmínek, tomu bych věřila - jsem toho přece jasným důkazem :D - takže nápad to nebyl vyloženě špatný. Ale všechno ostatní - absolutně špatně! Tuhle trapnou americkou vymývárnu mozku nedoporučuju pouštět ani po sobotním draku, natož za střízliva a ještě dětem... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (17)

  • Keď slečna Truchbullová (Pam Ferris) pije vodu v triede, v pohári má mloka. Toho odhodí na osvetlenie, ktoré je na strope a následne padá do rúk malého chlapca. Pri zábere predtým vidno, že svetlo nie je nad chlapcom, ale vedľa chlapca. (DJ Rocco iNc)
  • Keď Matilda (Mara Wilson) nachytá dvoch agentov v garáži, svojimi schopnosťami uvoľní ich auto, ktoré sa začne rútiť dole ulicou. Agenti sa za ním rozbehnú a Matilda im ukradne videokazetu z kamery. V scéne predtým sa dvierka na kamere otvoria oveľa skôr a v ďalšej scéne sa otvoria opäť a Matilda vyberá kazetu. (DJ Rocco iNc)
  • Jako malá měla slečna Krásná panenku jménem Liccy Doll. Jedna z producentů se jmenovala Liccy Dahl, vdova po Roaldu Dahlovi. (mi-ib)

Reklama

Reklama