Reklama

Reklama

Clannad

(seriál)
Japonsko, (2007–2009), 18 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Scénář:

Fumihiko Šimo

Hrají:

Júiči Nakamura, Mai Nakahara, Ai Nonaka, Hóko Kuwašima, Mamiko Noto, Takeši Aono, Nobuhiko Okamoto, Lesley Pedersen, Šinnosuke Tačibana, Akiko Jadžima (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Tomoya Otozaki je typický stredoškolský chlapec, ktorý nenávidí školu aj svoj život. O matku prišiel ešte keď bol malý chlapec a staral sa o neho len jeho otec, ktorý podľahol alkoholu. Aj kvôli tomu Tomoya nemohol uskutočniť svoje sny. Jeho život sa ale zmení, keď stretne ju... (TomX2)

Recenze uživatele Subjektiv k tomuto seriálu (2)

Clannad (2007) 

Hlavní problém Clannadu vidím v tom, že až příliš sází na úspěch svého staršího bratříčka, remake Kanonu. Clannad kopíruje v podstatě jeho celou formální stránku. Pokud jde o obsah, i zde je cítit, že jde o variaci na již viděné (Kanon, Air), což otevírá dveře předvídání, které těmto seriálům nesvědčí. Clannad není jen bratříčkem mladším, je i bratříčkem méně zdařilým. Kdyby byl Clannad veskrze originálním počinem, 4 hvězdy ho přesto neminou. Lepší ***. ()

After Story (2008) (S02) 

Air, Kanon i Clannad dobře nesly, úspěch sklidily. Clannad AS si v žebříčcích též vede velmi dobře. Jenže, existují i lidé, kterým neustálé vyvařování téhož stylu a do značné míry i tématu, začne časem lézt na nervy. Je sice pravda, že Clannad AS, narozdíl od svých předchůdců, opustil prostředí a léta středoškolní a posunul se dále do dospělosti, jenže mu to myslím pramoc neprospělo. Těžko věrohodně předvádět starosti rodinného života v kanonovské sladkosti a roztomilosti. Přesto bych Clannadu neupřel alespoň udržení onoho vytyčeného cíle (a dal ***) - totiž kopírování starého úspěšného - nebýt naprosto scénáristicky ubohých a odporných twistů, které tu popíšu. SPOILER - V průběhu seriálu zemřou dvě kawaii nevinné dívenky (přičemž divák proleje moře slz) a v posledních dílech jsou obě vzkříšeny (přičemž divák proleje moře slz). KONEC SPOILERU. Tomu říkám katarze. Silné **, ač cosi odpadotvorného vidím v oněch twistech. ()

Reklama

Reklama