Reklama

Reklama

Clannad

(seriál)
Japonsko, (2007–2009), 18 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Scénář:

Fumihiko Šimo

Hrají:

Júiči Nakamura, Mai Nakahara, Ai Nonaka, Hóko Kuwašima, Mamiko Noto, Takeši Aono, Nobuhiko Okamoto, Lesley Pedersen, Šinnosuke Tačibana, Akiko Jadžima (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Tomoya Otozaki je typický stredoškolský chlapec, ktorý nenávidí školu aj svoj život. O matku prišiel ešte keď bol malý chlapec a staral sa o neho len jeho otec, ktorý podľahol alkoholu. Aj kvôli tomu Tomoya nemohol uskutočniť svoje sny. Jeho život sa ale zmení, keď stretne ju... (TomX2)

Recenze uživatele Saraph k tomuto seriálu (2)

Clannad (2007) 

Když slyším o Clannadu, většinou se jedná o velice pozitivní ohlasy. Jestli je to z úcty k velice podařenému sequelu After Story, to nevím, nicméně na samotné první sérii jsem nespatřil nic vyloženě suprového. Snad jen Tomoyu s velice stylovým smyslem pro humor. Já bych to viděl asi takhle - jeden hlavní protagonista, jeden idiot a 50 tisíc holek různých odrůd. Kdo by to čekal, že favoritem číslo jedna se stane právě ona Nagisa, která se například dokáže tak moc zabrat do jídla, že sděluje svému okolí, aby ji při tom nerušili. Ale abych jen nekáral, táhne se tu jakási komplexní mystická dějová linie, o které nikdo neví, dokud se nedokope k druhé sérii. Takže za mě první série mírný nadprůměr a sice proto, že snad vrcholem celého anime je divadelní představení, které si všichni tak moc přáli. ()

After Story (2008) (S02) 

Bylo to pro mě něco úplně nového - naprostá perla žánru. Většina těhle školních komedií / romantik totiž končí někde před prvním polibkem a to mě většinou strašně irituje. Tady to ovšem Clannad zahrál výtečně a z dětí se ihned po škole stávají plnohodní partneři a tak dále. Co mě příjemně potěšilo bylo vyvrácení mnoha standartů (Nebudu zde zabíhat do detailů, ty pochopitelně sdělí samotný seriál). Sám jsem byl tímto kousek tak chycen, že jsem jednoho večera začal koukat a někdy ráno kolem 5. hodiny ranní byl hotov. Prostě jsem potřeboval vědět, co bude dál - a to bezprostředně. ()

Reklama

Reklama