Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kandidát na senátora Nelson Hayward se veřejnosti prezentuje jako zásadový bojovník proti zločinnosti. Šéf jeho volební kampaně Harry Stone mu proto připraví kontroverzní předvolební taktiku na míru: rozšíří v tisku fámu, že mafie vyhrožuje Haywardovi zabitím. Stone zároveň po svém klientovi kategoricky požaduje, aby opustil milenku, se kterou podvádí svou zákonnou manželku. Hayward však místo toho Stonea zavraždí a vyrobí si alibi. Případ vypadá tak, že mafie skutečně poslala zabijáka a že jeho obětí měl být právě Hayward. Jediný, kdo o této verzi pochybuje, je detektiv Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo sa ocitne v luxusnom krajčírskom salóne a dostane sa mu aj policajnej buzerácie pri náhodnej cestnej kontrole. Na začiatku vyšetrovania ani nehrá, ako v tom má zmätok, ale už po pár minútach na mieste má jasno. Potom je už len otázkou, koľkokrát sa bude chcieť na odchode vrátiť od dverí s rukou na čele. V tejto epizóde asi padol rekord, bolo to aj päťkát. –––– Nerad plejtvám. To už mám v sobê, to je výchovou. Můj bratr je to samý, taky je moc šetrnej. –––– Pomýšlíte na změnu šatníku, poručíku? – Ale né. Leda možná baloňák, ale to nějak nespěchá. Je totiž nezničitelnej, dobrá koupě. –––– ... a ještě nefungují stírače. Máte dva týdny, abyste to dal dopořádku. Nekoupíte si, pane, jiné auto? ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda z columbovské série mi bohužel nepřišla příliš vydařená a působila na mě příliš utahaným a zdlouhavým dojmem. Navíc ani vybrané postavy nepůsobily nějak zvlášť sympaticky, snad jedinou výjimku tvoří Haywordova sekretářka a milenka v jedné osobě v podání Tishy Sterling. V každém případě to rozhodně nebylo ani úplně špatné, byly určitě ještě slabší epizody a proto slušných 60 % si tento díl určitě zaslouží. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Senátorský kandidát Nelson Hayward si společně s manažerem své kampaně vymýšlí výhrůžky jeho osobě, aby si tak zvýšil preference před volbami. Protože ale jeho pomocník ví příliš mnoho, rozhodne se ho zabít tak, aby to vypadalo, že obětí měl být on. Opět je tu někdo, kdo se snaží udělat z Columba blbce, který si na něj navíc rád hraje. Scény, kdy to pak Columbo do té doby vypadající jako neschopný idiot naplno rozbalí, patří k mým nejmilejším. Samozřejmě ke Columbovi patří opět jeho doutník, starý kabát, staré auto (evropský model) a nikdy nespatřená manželka. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo v top forme strieda jednu vtipnú situáciu za druhou a za výrazom hlúpeho kladenia otázok a objavovania sa pre podozrivého v nepravý čas na nespravnom mieste sa skrýva inteligencia a intuícia hlavného predstaviteľa. „HAYWARD : Máte už niečo? COLUMBO: Oficiálne nič nemáme. H: A neoficiálne? C: Neoficiálne tiež nič nemáme- teda na komisariáte- ale neoficiálne osobne ja mám isté pochybnosti... „ a podobnými dialógmi sa film vyznačuje. Úžasná je i scéna, keď zastaví policajná hliadka poručíka a kontroluje stav jeho vozidla a čerešničkou na torte je elegantné dolapenie zloducha, ktorého ego spľasne akonáhle poručík vytiahne.... Záver radšej nedopíšem, aby som náhodou niekomu nepokazil idylu pri sledovaní skvelej detektívky. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach, ten Columbo! Zase měl jeden zločinec, navíc významný politik, smůlu, že narazil přímo na něj. Téměř dokonalý zločin se pokusil spáchat od začátku divákům známý vrah, Columbo ale od taky od začátku tuší zradu. A jde na to pěkně po columbovsky - zmateně, ale cílevědomě. Zábavný, malinko napínavý a hlavně dobrý díl série. Hudba: Dick DeBenedictis, Mystery Movie Theme: Henry Mancini ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu je použit tlumič výstřelu našroubovaný na ústí bubínkového revolveru. Toto není bohužel možné. Tlumiče hluku výstřelu fungují pouze na automatickych nebo jednoranných pistolích, s uzamčeným nábojem v komoře. (Vyjímkou je pouze plynotěsný revolver sovětské konstrukce 7.62 NAGANT). Ten ale ve filmu rozhodně nebyl použit. (Dragunof)
  • Ve scéně, kdy je poručík Columbo (Peter Falk) u zubaře, zní z rádia skladba „La donna è mobile“ z opery „Rigoletto“ v podání Enrica Carusa. (majky19)

Reklama

Reklama