Reklama

Reklama

Columbo - Série 3 (1973) (série)


To je vražda, řeklo portské (S03E02)

(epizoda)
  • Česko Portské (více)

Obsahy(1)

Velký znalec a výrobce kvalitních vín Adrian Carsini zavraždí svého mladšího nevlastního bratra Enrica, který byl výhradním vlastníkem rodinné vinařské firmy. Enrico totiž chtěl vinice prodat, aby měl peníze pro svůj rozmařilý život. Adrian tedy bratra omráčí, zavře ve vinném sklepě s vypnutou ventilací a odjede na několikadenní služební cestu. Po návratu přemístí mrtvolu do moře a vše nastrojí jako nehodu při potápění. Jenže poručík Columbo si všimne, že v době Enricovy smrti nebylo počasí, při kterém by se někdo šel potápět. A že Adrian Carsini nereaguje na zprávu o bratrově smrti tak, jak by bylo přirozené... (Česká televize)

(více)

Recenze (77)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Mám dojem, že svoboda je velmi relativní.“ V tomto díle zafungovala výborná chemie mezi vrahem a Colombem, že jsem měl ke konci pocit, že jsou skoro přátelé. A tento oddychový scénář mi přišel k chuti. Vraha jsem tentokrát docela chápal a trochu mu i fandil, byl to totiž sympaťák. Závěrečné odhalení mě překvapilo i potěšilo zároveň. Prostě jednoznačně nadprůměrný díl. ()

LukasCL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý díl, vražda je neplánovaná. Pro záporáka je víno všechno a v afektu zavraždí svého bratra, který hodlá prodat vinici. Díl nenudí a je vydařený. Potěšil i dabing Dalimila Klapky a Stanislava Fišera. Na internetu jsem měl možnost shlédnout ukázku původního dabingu s Petrem Haničincem a Milošem Kopeckým a byl jsem rovněž nadšen. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl Columba. je to vysoce kvalitní, vtipné, napínavé a velmi neamerické. Má to dobrý příběh, skvělého detektiva (Colombo je opravdu velmi dobrej detektiv). Colombo se mi líbil. A ještě jedna věc... Peter Falk. Tohle je klasika detektivnách seriálů a to naprostá. A vždy se mi líbil i český dabing a poručíkovy schopnosti... 80%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko je v tejto epizóde extrémne zdĺhavé, či už vraždenie, vyšetrovanie, alebo aj každé presunutie postavy z miesta na miesto. Columbo sa ale niečo naučí o víne, za čo je vrahovi nakoniec veľmi vďačný. –––– Většina vín je sice určena k pití, ale tohle se jenom kupuje a prodává. –––– Teď mně máte v hrsti. A já nejsem rád takovému postavení. ()

Peabody

všechny recenze uživatele

Já tomu jásotu nějak nerozumím. Ano, Pleasence je skvělý, Falk vynikající, ale mohl by mi někdo vysvětlit, jak to, že ve čtvrtek se teplotou zkazilo víno ve sklípku, dokazuje, že Adrian zavraždil Enrica, skryl ho v neděli ve sklípku, odletěl na týden do NY, vrátil se a odvezl mrtvolu k moři /jo, nezaklapl střechu a v autě nebyly známky deště to jo důkaz něčeho podivného). Bratr se nezkazil ??, kdežto víno ano? Dobře, dejme tomu  ale kde je důkaz proti A? Za druhé - jednou z podstatných indicií bylo, že Enrico dva dny nejedl - jak nejedl? Proč a opět co to dokazuje, když byl od neděle mrtvý a ležel mezi láhvemi vína? Koukalo se na to skvěle, ale detektivkářsky mi asi něco uniklo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Peter Falk uvedl, že tato epizoda je jeho osobním favoritem. Řekl, že to byla první epizoda, ve které Columbo vyvinul upřímnou laskavost pro vraha. O charakteru Donalda Pleasence, řekl, že: „Oba muži sdílejí něco společného, obdiv k dokonalosti.“ (Epistemolog)
  • Jedna z velmi málo epizod, kde vidíme vnitřek Columbovy kanceláře. (Epistemolog)
  • Auto řízené Ricem Carsinim je Ferrari 330 GTS z roku 1966. Čtyřmístný model měl čtyřlitrový motor V12 Colombo. (Epistemolog)

Reklama

Reklama