foto

Katey Sagal

  • nar. 19.1.1954 (63 let)
    Hollywood, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se 19. února 1956 v rodině, která se hodně zabývala showbyznysem. Vyrostla v Los Angeles a také v New Yorku. Katey je zpěvačka a libretistka, se zpíváním začala, když jí bylo pět let. Zpívala jako sboristka pro Boba Dylana, Etta Jamese, Tanyu Tucker a Olivii Newton-John. V roce 1996 jí vyšlo první hudební CD "...Well" u Virgin Records. Vystupuje v různých nočních klubech v okolí Los Angeles. Katey studovala herectví na Kalifornském Uměleckém Institutu.

Její otec Boris Sagal byl slavný režisér. Zemřel 22. května 1981 při natáčení seriálu Třetí Světová Válka, když jeho hlavu trefila vrtule helikoptéry. Její matka byla úplně první americká režisérka, zemřela v roce 1974. Jinak má Katey ještě dvě sestry - dvojčata: Elizabeth a Jean. Teď v roce 2000 se rozvedla se svým manželem Jackem Whitem, se kterým žila od roku 1993.

Její herecká kariéra začala v televizi v pořadu "The failing of Raymond" (1971). Objevila se i v jedné epizodě COLUMBA (1973), kterou režíroval její otec – prostě taková menší protekce. Její první film byl "DIVINE MADDNES!", kde hrála zpěvačku. Její životní role je žena v domácnosti Peggy Bundová v seriálu ŽENATÝ SE ZÁVAZKY, které se skvěle zhostila a byla 4x nominována na Emmy Award. Dabuje v animovaném seriálu FUTURAMA.

- "srstek" -

Herecká filmografie

Filmy

2017 Dirty Dancing (TV film)
2016 Bleed for This
2015 Ladíme 2
2014 There's Always Woodstock
2010 Jack a stonek fazole
Lost: The Final Journey (TV film)
2009 Futurama: Fialový trpaslík
Váš dům, náš hrad
2008 Futurama: Benderova hra
Futurama: Milion a jedno chapadlo
Futurama: The Lost Adventure
2007 Futurama: Benderovo parádní terno
2006 Tady Reed Fish
2005 Three Wise Guys (TV film)
Všechna naše tajemství (TV film)
2004 Když do města přijdou andělé (TV film)
2002 Following Tildy
2001 Přestávka: Škola mimo provoz
2000 Dropping Out
1999 Domov vašich snů (TV film)
Láska až za hrob (TV film)
1998 Mr. Headmistress (TV film)
Životní příležitost (TV film)
1995 Stopa po slzách (TV film)
1991 She Says She's Innocent (TV film)
1990 Mother Goose Rock 'n' Rhyme (TV film)
1988 Být dobrou matkou
1987 Maid to Order
1975 Dream Makers, The (TV film)
1974 Larry (TV film)
1973 Columbo: Kandidát zločinu (TV film)
1971 The Failing of Raymond (TV film)

TV seriály

2017 Superior Donuts (TV seriál)
Secrets and Spies (E13)
Art for Art's Sake (E12)
Wage Against the Machine (E11)
další epizody (13)
2016 This Is Us (TV seriál)
The Big Three (S01E02)
Brooklyn 99 (TV seriál)
Karen Peralta (S03E14)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
The Conjugal Conjecture (S10E01)
2015 Mistr popravčí (TV seriál)
Hlad (E04)
Modla (E03)
Proti všem (E02)
další epizody (4)
2014 Od A do Z (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
Papa's Goods (S07E13)
Red Rose (S07E12)
Suits of Woe (S07E11)
další epizody (13)
Simpsonovi (TV seriál)
Simpsorama (S26E06)
2013 Zákon gangu (TV seriál)
A Mother's Work (S06E13)
You Are My Sunshine (S06E12)
Aon Rud Persanta (S06E11)
další epizody (13)
Futurama (TV seriál)
Mezitím (S07E26)
Rozum a čich (S07E25)
Vražda v Planet Expresu (S07E24)
další epizody (13)
2012 Zákon gangu (TV seriál)
J'ai Obtenu Cette (S05E13)
Darthy (S05E12)
To Thine Own Self (S05E11)
další epizody (13)
Futurama (TV seriál)
Přírodňárna (S07E13)
Viva Mars Vegas (S07E12)
Hon na robolišku (S07E11)
další epizody (13)
2011 Zákon gangu (TV seriál)
To Be, Act 2 (S04E14)
To Be, Act 1 (S04E13)
Burnt and Purged Away (S04E12)
další epizody (14)
Futurama (TV seriál)
Reinkarnace (S06E26)
Rychlé čipy (S06E25)
Bojovníci s rýmou (S06E24)
další epizody (12)
2010 Zákon gangu (TV seriál)
Prsten (S03E13)
Znovu doma (S03E12)
Mléko (S03E11)
další epizody (13)
Ztraceni (TV seriál)
Kandidát (S06E14)
Náhradník (S06E04)
Futurama (TV seriál)
Malý kabelový kabaret (S06E21)
Sváteční spektákl (S06E13)
Mutanti se bouří (S06E12)
další epizody (14)
2009 Glee (TV seriál)
Normálka (TV seriál)
Star-ving (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
Přizpůsob se a zvykni si (S02E13)
Válka gangů (S02E12)
Musíme si pomáhat (S02E11)
další epizody (13)
2008 Zákon gangu (TV seriál)
Zvěstovatel (S01E13)
Spi sladce (S01E12)
Práskač (S01E11)
další epizody (13)
2007 Policejní odznak (TV seriál)
Exiled (S06E07)
2006 Ztraceni (TV seriál)
Uvězněni (S02E17)
2005 Posel ztracených duší (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Instruktáž (S02E03)
Policejní odznak (TV seriál)
Grave (S04E02)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
2003 Futurama (TV seriál)
Smlouva s Roboďáblem (S04E18)
Afryodisiakum (S04E17)
Tři sta babek (S04E16)
další epizody (12)
2002 Imagine That (TV seriál)
8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Kam se dosud žádný fanoušek nevydal (S04E11)
Nikdo to rád horké (S04E08)
Čtyři z rakety a pes (S04E07)
další epizody (14)
2001 Futurama (TV seriál)
Rozval Roswell (S03E19)
Nebezpečné robo-známosti (S03E15)
Tak skáče čas (S03E14)
další epizody (14)
2000 Tucker (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Jak ztratit holku za 1000 let (S02E19)
Kvílení autodlaků (S02E18)
Zachraňte vojína Bendera (S02E17)
další epizody (15)
1999 Futurama (TV seriál)
První společné V. V. ce (S02E04)
Do voleb hlava nehlava (S02E03)
Brannigan vrací úder (S02E02)
další epizody (17)
1998 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
1997 Přestávka (TV seriál)
1987 Ženatý se závazky (TV seriál)
1985 Mary (TV seriál)

Dokumentární

2011 Defining Beauty: Ms. Wheelchair America - vyp.
2003 Life of Laughter: Remembering John Ritter, A (TV film)
Ženatý se závazky - Setkání po letech (TV film)
2001 Married... with Children: The E! True Hollywood Story (TV film)
2000 Intimate Portrait: Katey Sagal

TV pořady

2013 The Writers' Room (TV pořad)
2012 Comedy Central Roast of Roseanne (TV pořad)
FOX 25th Anniversary Special (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2004 TV's Greatest Sidekicks (TV pořad)
1992 Backstage with the Bundys (TV pořad)
Free to Laugh: A Comedy and Music Special for Amnesty International (TV pořad)
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 Arsenio Hall Show, The (TV pořad)
The Pat Sajak Show (TV pořad)
The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace