Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herecká a manželská dvojice Nicholas Frame a Lillian Stanhopeová je v londýnském divadelním světě pojem. Oba se spolu pokoušejí o další úspěch v klasickém Shakespearově dramatu Macbeth. Dostanou se však do sporu s divadelním producentem Rogerem Havershamem – a během ostřejší roztržky jej Lillian náhodou usmrtí. Manželé odvezou Havershamovo tělo do producentova domu a vyrobí falešné stopy, aby vše vypadalo jako nešťastná smrt vlastním přičiněním. Tou dobou však na návštěvu Scotland Yardu přijíždí americký detektiv poručík Columbo. A na rozdíl od londýnského kolegy, vyšetřovatele Williama Durka, má na oba herce několik všetečných otázek... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Kdybys vzal tu roli ve hře Agathy Christie, jak jsem ti říkala, tak bys to věděl!“ Columbo kontra Scotland Yard, tak by se dal s nadsázkou nazvat tento díl. Je mnohem vtipnější, než byly ty předchozí. Columbo je v porovnání s Angličany ještě větší zmatkář a tak dochází k legračním situacím. Občas jsem si ale nebyl jist, jestli si tvůrci dělají srandu z Columba, nebo z Angličanů. Hlavně první část působí jako průvodce po největších klišé Anglie, a i detektivní příběh těží z anglických stereotypů. Ve srovnání s ostatními díly je tento rozhodně nadprůměrný svou originalitou a lehkostí. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo si vyjel do Londýna podívat se, jak že to v tom Scotland Yardu geniálně řeší. Sherloci jsou ovšem v koncích, když je zabit sir Roger Haversham, producent Macbetha. Za vším stojí dva herci, kteří měli hrát hlavní role a stali se z nich milenci. A jelikož herečka byla milenkou sira Havershama a jelikož ten jim na to přišel, nastal problém. ()

Reklama

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu netradiční díl, kde se Colombo ocitá v Londýně, aby pomohl objasnit smrt Sira Havershama. Začíná to sice ztrátou kufru na letišti, zaujetím pro královskou gardu, ale pak už to je starý dobrý Colombo, jen ten malý podvůdek s perlou na konci je tak trochu navíc, ale co se dá dělat, když proti němu stojí dvojice výborných herců...... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S dýkou v mysli je v poradí 22. epizóda z Columbovského seriálu, ktorú som si pozrel. Pri ich sledovaní som stále vyčerpanejší a ťažko zvládam nielen bezdomovecké výstupy Columba, ale aj jeho idiotské pobehovanie s fotoaparátom v tejto epizóde. Veľmi som rozmýšľal, či nedám iba dve hviezdičky, ale najrozumnejšie asi bude, keď na ďalšie, dosiaľ nepozreté, epizódy už nebudem zvedavý. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádna časť s príchuťou shakespearovského divadla. Bomba. Dvojka vrahov, ktorí teda popri Columbovi neskutočne váleli. Myslím herecky. Veľmi sa mi páčilo, keď sa superintendant Dirk zamýšľa, kto bol asi najlepší detektív v histórii Scotland Yardu. A odpoveď? Sherlock Holmes. To som sa fakt smial. Dať Columba do londýnskeho prostredia malo fantastickú atmosféru, ktorú v žiadnom prípade neuvidíme. Túto časť mám fakt rád. Jeden z prípadov, kde Columbo pomocou menšej pasce dotiahne zločinca k priznaniu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • V tomto díle bylo pro sestup do skladu muzea voskových figurín použito stejné schodiště, jako bylo v díle Columbo: Etuda v černém (1972) použito pro výstup z baru, kde učinkoval jeden milenců zavražděné, pouze byly upraveny kulisy. (Drom)
  • Prvý diel Columba, ktorý sa neodohráva na území USA. (ČSFD)
  • Všechny scény s hercem Wilfridem Hyde-Whiteem musely být natáčeny v Kalifornii, jelikož byl v daňovém exilu a dlužil tisíce liber britské Inland Revenue. (Epistemolog)

Reklama

Reklama