Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

lamps 

všechny recenze uživatele

K čemu takový film, když jeho každý motiv je tak nechutně ohraný a když už v okamžiku, kdy si přečteme krátké obsahové info, přesně víme, jak skončí? Coby stylové, dynamicky sestříhané a sympaticky obsazené motivační video funguje snímek více než obstojně a s hlavním hrdinou, jeho ukrutně sexy přítelkyní a ultracharismatickým koučem vydržíme až do konce bez jakékoli psychické újmy, ale kdo chce něco víc, něco nad rámec konvenční příběhové rovnice, kterou scénář opisuje s bravurou vlastní jen malé hrstce podobných příběhů pro zhrzené puberťáky, musí jít bohužel jinam. Já jsem naštěstí o moc víc nechtěl, a tak mírně převládá pocit uspokojení ve chvíli, kdy ten hezký, milující a ctnostný chlapec skolil toho sprostého bohatého zm*da oslnivým knockoutem hluboko do kolen. Jak symbolické, že? 60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Člověk až někdy žasne jak se může stokrát viděný "karate kit" příběh uchytit v moderní době, ale tady se to doopravdy povedlo. Pomineme veškeré klišé o outsiderovi, kterého trénuje moudrý učitel, aby nakonec společně zvítězili tak, že mladší nakope prdel soupeři a starší pro změnu vyřeší své rodinné problémy. Je to neskutečně okaté, do očí bijící, nicméně akce je velmi zajímavá a herecky opět strhující Djimon Hounsou - tenhle člověk má tak neskutečně syrové, explicitní herectví až se tají dech. Ukázal to v Gladiátorovi, v Diamantu a teď to dokazuje znova a doslova na minimu prostoru. Hlavně kvůli němu se tohle dá přežít, i když nálepka "no brain" je samozřejmostí. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem tomuto snímku moc šancí nedával. O to víc jsem byl mile překvapen a dalo by se říct, že i nadšen. A ačkoliv kontaktním sportům moc neholduju, tak těch 110 minut uběhlo, ani nevím jak. Dobrá práce kamery, střih fightů a rázná hudba se střídají s celkem inteligentními dialogy a ačkoliv herci nejsou z nejznámějších, ve mně zanechali slušný dojem. Určitě se jedná o lepší film, než jen o oddychovku, teda vlastně, nezapomeňte dýchat, dýchat...70% ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

85% - Originality film nemá ani co by se za nehet vešlo. Tohle by se mělo říct hned na začátek. Přesto jsem byl tak očarován zběsilým spádem a cool nádechem, že mi to vůbec nevadilo. Bojová umění a filmy kolem nich mám rád. To také hrálo velkou roli v mém hodnocení. Djimon Houston byl parádní učitel, Sean Faris zvláštní žák. Určitě nejsem jediný, komu připadal jak Cristiano Ronaldo :). S takovou vizáží se mu spoustu věcí těžko věřilo. Cam Gigandet byl naopak super šmejd. Chvíli jsem hloubal odkud ho jen znám a pak jsem si vzpomněl a hned zase raději zapomněl a byl rád, že tentokrát hrál v něčem pořádném. Bitky byly velmi povedené, takový teen Fight club. Pět prostě dát nemůžu, i kdybych chtěl, ale velmi silné čtyři téhle letní zábavě dám s velkou chutí... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Že NEVER BACK DOWN nie je len priemerná gýčová teenegerská podívaná, napriek tomu, že nám ukazuje tie najbohatšie, najkrajšie postavy mladých hercov súčasnosti hore bez alebo v ukrutne miniatúrnych bikinách by som zvalil hlavne na scenár, kde sa hlavný hrdina musí rozhodovať medzi sebou a svojou rodinou čo je výborne zobrazené, že tí herci vedia hrať a že sú naozaj (ne)sympatický, komu prišla Amber Heard málo sexy v ALL THE BOYS LOVE MANDY LANE tomu asi oči vypadnú, a to nie je nič keď sa na scénu dostane herecké eso Djimon Hounsou, že to má zaujímavý soundtrack (napr. Daft Punk – Harder Better Faster Stronger alebo TV on the Radio – Wolf Like Me) a že režisér má na konte chujovinu CRY WOLF sa mi ani nechce veriť. Škoda toho posledného zápasu (inak by som sa nezdržal v označení nového KARATE TIGER aka. NO RETREAT, NO SURRENDER), mohlo to byť drsnejšie a bolo by to u mňa za plný počet vzhľadom na tom že som sa tešil a mračil presne tak ako si tvorcovia želali „thumbs up“. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 24,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 41,6 mil. (NIRO)
  • Sean Faris (Jake) pribral 7 kg svalovej hmoty pre svoju rolu. (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 20 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama