Reklama

Reklama

Fairy Tail

(seriál)
  • Japonsko Fairy Tail (více)
TV spot
Japonsko, (2009–2019), 131 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Hiro Mašima (komiks)

Hrají:

Tecuja Kakihara, MAKO, Aja Hirano, Daisuke Namikawa, Mamiko Noto, Mijuki Sawaširo, Rie Kugimija, Jui Horie, Ajako Kawasumi, Džun'iči Suwabe, Ken'iči Suzumura (více)
(další profese)

Epizody(328)

Lucy je 17letá dívka, která touží stát se plnohodnotnou čarodějkou. Na své cestě potkává zvláštního chlapce jménem Natsu, který je členem neblaze proslulého čarodějného cechu Fairy Tail. Díky Natsuovi se Lucy stane členkou cechu, kde společně s Natsuem, Grayem, Erzou a Happym vytvoří nejsilnější tým. V tomto složení zažívají při plnění různých úkolů mnohá dobrodružství. (Hanyou)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (71)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Fairy Tail představuje jeden z toho druhu shounen seriálů, v nichž se rozsáhlý svět plný nadpřirozena, hrdinů světla i nejtemnějších padouchů nechává jen pomaličku objevovat a stále do sebe uvádí nové a nové postavy, které spolu složitě interagují, intrikují, ale hlavně a především spolu bojují a bojují stále lépe a lépe. Plní stále těžší a těžší úkoly. A vědí o tom největším zlu stále více a více. Ano, Fairy Tail je zřejmě bratrem Naruta, Hunter x Hunter či, s trochou fantazie, Inuyashi. V centru dění stojí podobně neústupný, nijak geniální, ale odvážný a dobrý hlavní hrdina, bojovník tělem i duší, kolem něj přátelé připraveni mu kdykoliv podat platnou pomocnou ruku. Fairy Tail je tedy bratrem, ale dle mého názoru není bratrem nejzvedenějším. Infantilní chování postav, přílišný výskyt "humorných" momentů, schematické, hysterické výlevy těch nejzákladnějších emocí - to vše tu v negativním slova smyslu překonává zmíněnou konkurenci, přičemž pro změnu zaostává v tom, v čem konkurence vyniká, v soubojích, které pramálo sázejí na charisma válečníků, schopnost kombinovat schopnosti a "taxonomii" dovedností. Ne, slepé odhodlání, megalomanství a pestrobarevnost zatím hrají prim. Taktéž zatím vítězí pouze správňáci, takže o napětí je velká, velká nouze. Po 23 dílech slabé ***. Končím, seriál si mě nezískal. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Dnešním dnem skončilo další dlouhé anime. Je to k nevíře, že tomu bylo skutečně 10 let. Tak nějak nevím, co napsat. Dlouhé seriály se velmi těžko hodnotí. Aspoň tedy mně. A hlavně, když se jedná o něco, co můžete označit za anime v jakési vaší "první vlně", kdy se vám vše líbí a nevidíte nedostatky. A i když máte načtenou mangu a říkáte si, že ten konec byl lehce vynucený, tak já prostě nemohu jinak a tu 5* stejně dám, protože upřímně - byla to jízda. Kdybych nečetla mangu a měla čekat, až seriál skončí úplně, ukousala bych si nehty nedočkavostí. Takhle mohu sice srovnávat, ale neudělám to, protože Fairy Tail je jedna velká záhada. Byla to skvělá jízda. Poetická otázka na závěr: Mají víly ocas nebo ne? :) ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Mám rád Fairy Tail a zatím mi neušla jediná episoda. Jistě, za tu dobu co to sleduji jsem postřehl pár názorů na to, že to vlastně není ani moc vtipné, že je to jen hloupý příběh s hromadou levného fanservisu, že je to kopírka nejrůznějších anime jako třeba One Piece a že zde jsou ty nejhorší fillery, co spatřily světlo světa. S názorem na fillery bych se v některých případech dokázal sžít a některé filler arcy jsou opravdu úmorné. Na druhou stranu i u těch nejhorších mi to bylo vynahrazeno tím, co mám u tohoto konceptu rád. Mám rád jednotlivé charaktery, které jsou sice poměrně šablonovité a člověk už po nějakých sto dílech přesně ví co které postava v který moment udělá, ale mě to pořád baví. Spousta vtipů se dá předvídat a některé se objevují až moc často.Opakovaný vtip přestává být vtipem, ale pokud se umí i při stém převyprávění dobře podat, stejně dokáže vyloudit úsměv na tváři. Příběh není na první pohled nijak hluboký, ale mě se líbí a z dlouhodobého hlediska se ukazuje, že první pohled může někdy klamat . Některé motivy jsou určitě převzaté z jiných konceptů, ale proč se rozčilovat, když to funguje. Co se fanservisu týká, ano je tam a kolikrát skoro až zbytečně, že to až působí, jako by se autoři chtěli zavděčit všem, ale mě osobně nijak neruší. Když si to shrnu, vlastně jsem ani jednu z výtek, které jsem v úvodu nastínil nepopřel, ale zároveň chci jen naznačit, že mě osobně příliš nezajímají. Fairy Tail je pro mě osobně sympatická hezká pohádka s velmi pěknými souboji, u které se víc jak jednou za díl pousměji a kde se především v těch velkých příběhových sekcích těším na každý díl. Mám zde své oblíbence i postavy, bez kterých bych se obešel, ale nikdo mi tam vysloveně nevadí a i ta Lucy je pro mě mnohem lépe snesitelnější, než třeba Sakura z Naruta, nebo Orihime z Bleache. Takže já si to pořád užívám a na názory ostatních nehledím...  9/10 ()

Zoey90 

všechny recenze uživatele

Při zhlédnutí prvních dílů mi bylo jasné, že tohle asi není nic pro mě - pohled na nějaké rádoby namakané postavy (typuji tak věkem pohybující se kolem 14 let) a děj, který nevypadá, že by k něčemu spěl. Teda hlavně celá myšlenka anime mi přišla jak Slayers přes kopírák - parta mágů někam furt jde, má neustále hlad a kam příjde, tam půlku města srovná se zemí,ale Slayers je moje srdcovka, tak těch 20 min čas od času obětuju. Rozhodně to není však něco, co bych vyhledávala, ale je to nakresleno dobře a je to takové ztělesněné milé "nekonečné" anime, kde jsou všichni sympatiční a v podstatě diváka ničím neštvou, ale také ničím neohromí. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný seriál ma zaujal akousi zvesťou o vyobrazení magického sveta. Rýchlo som však pochopil, že na to aby som v ňom mohol bádať, potrebujem oveľa viac trpezlivosti, než naozaj mám. Seriál v mnohých smeroch postráda originalitu, kúzla vôbec nepôsobia impozantne a celé prevedenie je zľahka zabalené do infantilného obalu, ktorý v porovnaní s iným anime tentokrát dráždi. Najväčším problémom sa mi zdá fakt, že hlavné postavy ani vlastne nemajú cieľ, pre ktorý by dané dobrodružstvo podstúpili a iba tupo predstierajú svoj vyšší účel pod záštitou ich slávnej guildy. ()

Galerie (2 062)

Zajímavosti (9)

  • Lucy Heartfilia, jedna z hlavních postav, je pojmenována podle písně od Beatles "Lucy in the Sky with Diamonds". (Natami)
  • Autor mangy požaduje, aby Plue (bílé stvoření, které může Lucy přivolat) mělo vždy přesně 5 čar na svém nose. (Harroc)
  • Natsu Dragneel měl být původně hvězdný duch s rohama. Wendy Marvel měla být vodní drak s hůlkou. (Draconic)

Reklama

Reklama