Reklama

Reklama

Fairy Tail

(seriál)
  • Japonsko Fairy Tail (více)
TV spot
Japonsko, (2009–2019), 131 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Hiro Mašima (komiks)

Hrají:

Tecuja Kakihara, MAKO, Aja Hirano, Daisuke Namikawa, Mamiko Noto, Mijuki Sawaširo, Rie Kugimija, Jui Horie, Ajako Kawasumi, Džun'iči Suwabe, Ken'iči Suzumura (více)
(další profese)

Epizody(328)

Lucy je 17letá dívka, která touží stát se plnohodnotnou čarodějkou. Na své cestě potkává zvláštního chlapce jménem Natsu, který je členem neblaze proslulého čarodějného cechu Fairy Tail. Díky Natsuovi se Lucy stane členkou cechu, kde společně s Natsuem, Grayem, Erzou a Happym vytvoří nejsilnější tým. V tomto složení zažívají při plnění různých úkolů mnohá dobrodružství. (Hanyou)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (71)

prome 

všechny recenze uživatele

Fairy Tail je pro mě zatím těžké hodnotit. Nečtu mangu a tak nerozeznám fillery, ale tipuju, že ty nejslabší díly jimi budou. Nebo v to aspoň doufám. Nebýt pár slabších dílů, dal bych tomu plný počet. Zatím jsou to hodně silné 4*, protože u ostatních se bavím výtečně. Moje hodnocení se zatím vztahuje k 48 dílům a může se kdykoliv změnit. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný seriál ma zaujal akousi zvesťou o vyobrazení magického sveta. Rýchlo som však pochopil, že na to aby som v ňom mohol bádať, potrebujem oveľa viac trpezlivosti, než naozaj mám. Seriál v mnohých smeroch postráda originalitu, kúzla vôbec nepôsobia impozantne a celé prevedenie je zľahka zabalené do infantilného obalu, ktorý v porovnaní s iným anime tentokrát dráždi. Najväčším problémom sa mi zdá fakt, že hlavné postavy ani vlastne nemajú cieľ, pre ktorý by dané dobrodružstvo podstúpili a iba tupo predstierajú svoj vyšší účel pod záštitou ich slávnej guildy. ()

Reklama

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Nenene... to se mi zdá? Co dělá něco jako Fairy Tail mezi nejlepšími seriály? Proč? Nehodí se sem, případně výš (určitě výš) spíš Gintama? Jo, shounen je bomba, ale i Naruta bych tu viděl radši. Ne, no tak podle mě je to hrozný, příběhem sice zajímavé, animací špatné (ne od začátku), celkově hrozivě neoriginální. Trochu mě tohle mrzí. A že jsem vydržel dlouho, 150 dílů nebo tak, všechny ty zvraty, které byly tak nečekané... atd. ()

jajsemja 

všechny recenze uživatele

Fíha... dalo to zabrat. Docela blbý nápad udělat jednu sérii o 175 dílech :D Prosím pěkně, 4200 minut, pokud se tedy nechcete dívat zrychleně, nebo na více dílů najednou. Hudba, napětí, akce. Nic tomu nechybí. A taky skvělou hudbu to má. Prostě srdcovka tento seriál. A abych nezapomněl, tak hudba, ta je fakt dokonalá! ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Dnešním dnem skončilo další dlouhé anime. Je to k nevíře, že tomu bylo skutečně 10 let. Tak nějak nevím, co napsat. Dlouhé seriály se velmi těžko hodnotí. Aspoň tedy mně. A hlavně, když se jedná o něco, co můžete označit za anime v jakési vaší "první vlně", kdy se vám vše líbí a nevidíte nedostatky. A i když máte načtenou mangu a říkáte si, že ten konec byl lehce vynucený, tak já prostě nemohu jinak a tu 5* stejně dám, protože upřímně - byla to jízda. Kdybych nečetla mangu a měla čekat, až seriál skončí úplně, ukousala bych si nehty nedočkavostí. Takhle mohu sice srovnávat, ale neudělám to, protože Fairy Tail je jedna velká záhada. Byla to skvělá jízda. Poetická otázka na závěr: Mají víly ocas nebo ne? :) ()

Galerie (2 062)

Zajímavosti (9)

  • Pečlivý divák může v každém díle spatřit minimaskota ukrývajícího se na pár vteřin náhodně v příběhu. Příkladem je japonský králíček vykukující za stromem či vznášející se medvídek v lacrimě. (Leachim_)
  • Gray Fullbuster v manga předloze často kouřil, v anime ale nikdy. (Draconic)
  • Lucy Heartfilia, jedna z hlavních postav, je pojmenována podle písně od Beatles "Lucy in the Sky with Diamonds". (Natami)

Reklama

Reklama